25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

„Pokere” pentru juniorii Academiei UTA pentru o „tolbă” plină de puncte din deplasările de la Sibiu și Timișoara

Elevii Academiei UTA au reușit victorii pe linie în deplasările din această etapă de Liga Elitelor, contând pentru etapa a 19-a. UTA U16 a jucat la Timișoara, iar utiștii de la U19 și U17 au avut meciuri la Sibiu, cu Interstar. Tot la Sibiu, dar cu Hermannstadt, a jucat și Viitorul U16 și a pierdut cu 2-1 (gol Nițoi), în condițiile în care s-a deplasat cu exact 11 jucători.

Liga Elitelor U16: LPS Banatul – UTA 2-4 (0-3)

Elevii lui Donca, Bogoșel și Țamboi au avut parte de o deplasare scurtă, la Timișoara, în compania Banatului. În tur UTA a câștigat cu 2-0, iar gazdele sperau într-o revanșă. Planurile le-au fost spulberate în primele secunde când Mihai profită de o ciocnire a portarului advers cu un coechipier și introduce mingea în poartă. În minutul 31, Sarkozi este faultat în careu, iar Șerăngău transformă penaltyul. Înainte de pauză Sarkozi bate bine un corner și Șerăngău înscrie cu capul. La reluare, în minutul 60, timișorenii reduc din diferență. După doar cinci minute Ekmekci bate o lovitură de pe partea stângă și Sarkozi (foto) înscrie cu capul. Cu trei minute înainte de finalul partidei cei de la Banatul mai înscriu o dată, iar scorul final este 2-4.

UTA: Blaga – Varga, Opriș, Pele, Codrea, Serăngău, Sarkozi, Mihai, Ungureanu, Ekmekci, Lingurar. Au mai jucat: Popescu, Nagy, Ciubăncan, Cristea, Mare.

Liga Elitelor U19: Interstar Sibiu – UTA 0-4 (0-3)

Băieții lui Gaica și Ungur, lideri în Seria Vest a Ligii Elitelor U19, au defilat în deplasarea de la Sibiu. UTA a deschis repede scorul, în minutul 2, prin Simon din lovitură liberă. După 5 minute, același Simon a scăpat spre poarta adversă, a șutat în portar, iar Gavrilă a urmărit și a marcat. Simon stabilește, în minutul 20, scorul reprizei, lobând portarul pentru 0-3. Dacă în tur scorul a fost 12-1 în favoarea utiștilor, astăzi a fost doar o diferență de patru goluri, Mitrov marcând în repriza a doua pentru 0-4.

UTA: Opric – Haloș, Dardai, Pașcu, Mohaci, Salka, Rădulescu, Gavrilă, Mitrov, Simon, Boștină. Au mai jucat: Merian, Răzban, Sfîrlea, Bortiș.

Liga Elitelor U17: Interstar Sibiu – UTA 0-4 (0-0)

Timp de o repriză, utiștii conduși de Donca și Mărginean au fost ținuți în șah de Interstar Sibiu, ocupanta ultimului loc din Seria Vest a Ligii Elitelor U17. Prima repriză a fost sterilă, golurile partidei fiind marcate în partea a doua a întâlnirii. Onișor a deschis scorul, în minutul 60, cu un șut frumos din voleu. După 5 minute Borcea centrează în fața porții, iar Mocan marchează. În minutul 75, Borcea scapă singur cu portarul și face 0-3. Cu 6 minute înainte de final Onișor reușește „dubla”, iar UTA U17 se întoarce și ea cu toate punctele de la Sibiu.

UTA: Roșca – Popa, Pătlăgică, Măgulean, Putnic, Dănilă, Goldiș, Andrieș, Borcea, Mercioiu, Rotea. Au mai jucat: Domide, Puta, Blaga, Mocan, Onișor.
Rezerve: Tirian, Tambor.

Etapa viitoare, pe 23 noiembrie, utiștii de la U19 și U17 primesc vizita brașovenilor de la Colțea, iar UTA și Viitorul U16 stau.

1
0