UTA AradzTOP ARTICOLE

Rapid și UTA se bat pe trei puncte mari, în restanță: „Meci important într-un moment dificil, avem șansa de a ne distanța pe primul loc!”





Mai târziu cu șase săptămâni decât au decis sorții, la tragerea țintarului turului de campionat, Rapid și UTA se vor afla față în față pentru trei puncte importante în economia luptei pentru promovarea în Liga 1. Foste campioane al României, echipa din Giulești și cea de pe Mureș nu-și pot propune, indiferent de posibilități, decât să încerce să ajungă acolo unde le este locul, pe scena primului eșalon fotbalistic al țării. Iar situațiile din clasamentul ligii secunde după 18 etape le îndreptățește pe ambele combatante să spere că la anul vor încinge adevărate derby-uri de tradiție cu Dinamo, Steaua (FCBSB) sau Craiova (cu toate problemele legate de identitatea acestor ultime două grupări).

După rezultate contradictorii, ce au fost aproape să se soldeze cu plecarea antrenorului Daniel Pancu, echipa de sub Podul Grant și-a revenit și pare într-o formă sportivă bună înainte de vizita liderului. 5-1 la Mioveni și 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu sunt partidele ce ar trebui să îi pună în gardă pe arădeni, care, la rândul lor, sunt neînvinși de aproape trei luni de zile în campionat. „Întâlnim liderul campionatului, asta s-a întâmplat și săptămâna trecută la Mioveni. UTA e o echipă foarte bună, susținută din toate punctele de vedere, cu un antrenor care cunoaște foarte bine Liga a II-a, o echipă care nu întâmplător este pe prima poziție. Pe lângă jocul solid practicat în mai multe etape, când am putut să-i urmăresc, mi se pare că nu au avut nici o greșeală de arbitraj împotriva lor în întregul sezon. S-au făcut presiuni asupra noastră și săptămâna trecută să mutăm jocul nostru de sâmbătă duminica, iar al lor de duminică, să îl mute sâmbăta, lucru pe care nu l-am înțeles niciodată. Rapidiștii nu au nevoie de mila nimănui, ci doar să fie arbitrați corect, pentru că asta înseamnă respect, pentru tradiție, pentru suporteri, pentru calitatea fotbalului românesc. Cu toate fluctuațiile noastre de formă, dacă aveam arbitraje corecte eram pe locul 1”, susține Pancu.

Fundașii Oanea, Bonin și Manole, dar și mijlocașul Alami sunt fotbaliștii indisponibili din lotul Rapidului pentru jocul de mâine. „Dacă domnul Balint se plânge de accidentări, noi, pe lângă jucătorii accidentați, am avut și o altă problemă. Și anume o toxiinfecție alimentară ce ne-a afectat în ultimele zile, deci suntem la fel de suferinzi ca cei de la UTA din acest punct de vedere în special prin trei dintre jucătorii noștri. Pentru noi ar fi aur în acest moment să obținem cele trei puncte”, a adăugat tehnicianul „alb-vișiniilor”.

UTA a rămas în Capitală după meciul cu Metaloglobus pentru a evita și oboseala cauzată de drum. Pe lângă cea acumulată după meciurile din trei în trei zile și încă și pe suprafețe sintetice. Doar mâine, „roș-albii” vor juca, în sfârșit, pe o suprafață de naturală, pe terenul din Regie. „E un meci foarte important ce vine pentru noi într-un moment dificil. Situația din partea superioară a clasamentului e strânsă și, fiind un meci restant, trei puncte ne-ar putea aduce distanțarea pe primul loc în clasament. Trebuie, însă, să fim atenți la toate detaliile și, har Domnului, avem destule de care lucruri de care suntem nevoiți să ținem cont în a face un un prim <<11>> cât mai competitiv.  Sunt doi-trei jucători pe care nu știm dacă vom putea conta de abia miercuri, înaintea jocului, dar, indiferent cine va intra pe teren, sunt sigur că se va lupta pentru fiecare minge în așa fel încât să ieșim cu fruntea sus de pe teren. Sunt sigur că ziua în plus de odihnă a Rapidului se va vedea în jocul de mâine, dar nu căutăm scuze și alibiuri. Întâlnim o echipă pe o pantă ascedentă, ce vine după două etape cu victorii clare, categorice, au marcat foarte mult. E normal ca în urma acestor partide moralul şi încrederea să fie la cote înalte în rândurile lor. Și ca individualități stau bine, au destui fotbaliști de valoare, poate peste nivelul acestui eșalon, ca Mallo, Roskopf , Labeau sau Hlistei. Mai sunt și acei tineri talentați, un Sefer, Drăghiceanu, Tătaru sau Pănoiu, însă, cum a spus și înaintea altor partide, cel mai important este cum vom ajunge noi la ora acestei partide. Bineînțeles, mai e de luat în calcul și factorul public. Rapidul joacă şi pe propriul stadion, în faţa propriilor suporteri, însă am încredere în băieţi că putem fi la nivel bun şi putem scoatem punct sau puncte”, ne-a declarat Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, care are mari semne de întrebare în dreptul lui Tomozei, Șeroni și mai ales Isac când vine vorba despre utilizarea acestora mâine.

Formații probabile:

Rapid: Al. Tătaru – I. Voicu, Al. Iacob, Mallo, Goge – Sefer, Jorza, Djuric – Labeau, Roskopf, Hlistei.

UTA: Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei (Bustea) –  Moise, Hrezdac – Miculescu, Al. Ioniță, Buhăcianu – C. Rus.

Arbitri: Viorel Flueran – Adrian Popescu (ambii din Craiova) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman). Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești)

Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (Galați), Ciprian Anton (Suceava)

Rapid – UTA, meci restant din etapa a 10-a a Ligii a 2-a, începe miercuri, la ora 14 și va fi transmis în direct pe Digi Sport1, Look Sport și Telekom Sport.









13 comentarii

  1. Un neutru ar zice că ,,,focul” e pe Rapid. În realitate e pe amindoi. La o infringere cei de la UTA ,nu ar. ieși din lupta ,dar ar da un semnal de ,,rascoala” pina pe la locul 8 !!! Atunci trebuie să-și dubleze eforturile în condiții delicate. !! Cu modestie ne dorim un joc inteligent și cât s-o putea de pragmatic. Din momentele grele ale jocului ideal ar fi gestionarea finalului de partida . 15 minute !!! Hai. UTA !!!

    0
    0
  2. Am așa o presimțire că mâine vom face un meci mare, și toți vor juca bine, caz în care fără supărare dragi ciori dar nu aveți nici o șansă!

    0
    0
  3. Hai UTA. Pacat ca vor fi doar putini aradeni la meci ca sa sustina echipa iar la Rapid vor fii sute de fani din tot Bucurestiul daca nu mii.

    0
    0
      1. As incepe cu Pancu,nu pot să-i spun domnule Pancu,la câtă nesimțire și lipsă de respect arată față de noi și de competiția in care joacă încât cred că sa molipsit de la Florin Manea care săptămâna trecută era foarte vehement că are cel mai bun lot!!!
        Pancule se pare că v-au murit lăudătorii de va lăudați singuri,o sa fii antrenor când va zbura porcul (sa nu zic cioară că va supărați)!!!
        Așa frică va este de UTA că ați început să puneți presiune pe albitri???
        Presiunea e la voi,etapa viitoare stați,noi jucam cu farul apoi avem restanța cu frații voștri de la Chiajna și putem ajunge la 7puncte de voi și dc veți câștiga mâine,la retur va fii o plăcere să văd cum veniți toți la Arad, programul ne avantajează dar și valoarea GRUPULUI,a ECHIPEI!!!
        Hai UTA,hai victorie!!!!

        0
        0
        1. Pancu a spus ca Uta a fost ajutata de arbitraj de este pe locul 1 si Rapidul a avut doar probleme împotriva lor de au pierdut. Ba il da pe unul in judecată ca a facut ceva declarații ba se lauda ca el nu E el de vina cand pierde Rapidul dar cand câștiga el vrea meritele. Moldovean prost… sper sa bată Uta!!!!!! Hai UTA!!!

          0
          0
        2. esti cam arogant nu cred ca UTA va putea obtine mai mult de un egal!Doamne-ajuta sa si castige dar la cum a mers ultimile partide chiar ar fi o surpriza placuta! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

          0
          0
  4. Va fi un meci foarte,foarte greu cu astia din ferentari ,o echipa foarte artagoasa in frunte cu taietorul de lemne Voicu. Au merele avantaj pe teren propriu cu fanaticii rapidisti care ii vor impinge de la spate, dar eu am speranta ca, UTA. noastra ,baietii nostri vor fi foarte mobilizati de bravul nostru antrenor Laszlo Balint si vor face un meci cat se poate de reusit. Va fi un meci care pe care in care baietii nostrii ca sa obtina un rezultat bun ,trebuie sa fie foarte concentrati la finalizare in fata portii pt. ca a-ti vazut ca, nu dai gol ,da ei , deci ATENTIE BAIETII, VA DORESC MULT SUCCES !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! Si atentie mare la HLISTEI si Sefer si cel de culoare Labeo !!!

    0
    0
  5. Ca utist batran nu ma rabda inima sa nu avertizez pe aradenii JORZA si HLISTEI ce sunt acum la Rapid,dar care in viitor se vor gandi sa se retraga spre Arad unde au prieteni,familia…ca ar fi bine sa-si lase loc de buna ziua (pricepeti si lasati profesionismul…) pentru a nu va intoarce cu coada-n trepicioare….!Cand la Rapid veti termina. sa nu regretati,ca eu mai stiu pe cativa ce au fost in fotbal anti-uta desi erau din Arad !Hai UTA si Doamne ajuta !

    0
    0
  6. 1. Nu doar echipele din Liga I au probleme de identitate…..si la noi e…..”cam asa…..”!
    2.Ce sa ne asteptam de la aia din Bucale….! Pancu! mare om mare jucator…!? Nu trebuie bagat in seama.
    3.Cel mai important lucru! Sa fie toti jucatorii apti de joc si „sa JUCAM” ce stie si vrea antrenorul Balint! Si nu vom avea probleme pentru cel putin „un punct”!
    HAI UTA!

    0
    0
  7. rusine ca galeria a aut mai multe bannere cu steaua decat cu UTA, continua sa faca Aradul de rusine !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button