Minifotbal și futsal

Cupa Boandi a ajuns la ediția cu numărul 16: Șase echipe își dispută trofeul de Ziua Națională!

Ca de obicei, Andras Mako, alias „Boandi”, este cel care deschide seria competițiilor fotbalistice de iarnă rezervate seniorilor și la fel ca anul trecut, a fost aleasă data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Conform tradiției ultimilor ani, gazda competiției este sala de sport din Satu Nou, meciurile debutând la orele amiezii. Vicepreședintele AJF-ului arădean de fotbal a ajuns să organizeze Cupa ce-i poartă numele pentru al 16-lea an consecutiv și nu are de gând să se oprească aici. „Mai un pic și prind majoratul și, dacă sunt sănătos, o fac până la adânci bătrâneți” a ținut să ne asigure Mako, mândru de „palmaresul” său.

În primele 11 ediții au participat câte 8 echipe, meciurile desfășurându-se pe durata a două zile. La ediția a 12-a, s-a optat pentru 6 combatante, totul concentrându-se într-o singură zi. La ultimele două ediții au intrat în luptă opt formații, debutanta Gurahonț și respectiv cvadrupla câștigătoare Șimand luând laurii acestei competiții. Anul trecut au fost 6 echipe, câștigătoare fiind Socodorul. Anul acesta sistemul este similar, iar aprticipantele identice, respectiv: Viitorul Sepreuş, Speranţa Sepreuş, Viitorul Satu Nou, Frontiera Pilu, ACS Socodor şi Şoimii Şimand. „Sunt mândru de acest turneu, ajuns la ediția 16 și am ales ca zi de desfășurare tot Ziua Națională. Vrem să marcăm prin fotbal ziua tuturo românilor. Se va juca în sistem mini-fotbal, 5 plus portar, pe durata a 25 de minute partida. După meciurile din cele două grupe, urmează semifinalele și finala. Vor fi premii în bani, mai mult simbolice, pentru câștigătoarea turneului, cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul competiției. Am invitat conducerea AJF,reprezentanți de la Consiliul Județean Arad dar și alte persoane care practică sau sprijină fotbalul ”, a ținut să precizeze Mako.

Ca și statistică ar mai fi de spus că cele 15 cupe au fost adjudecate de către: Șofronea de patru ori, Șepreuș și Șimand, de trei ori, Socodor (foto) de trei ori, Țipari și Gurahonț, câte o dată. Ar mai fi de menționat că pe lângă mulți fotba­liști și antrenori care activează la echipele arădene, „Boandi” a avut prezenți de-a lungul timpului și câțiva jucători consacrați pe plan național, cum ar fi: Vezan, Hora, Drida sau Bălgrădean.

În încheiere, Andras Mako lansează invitația tuturor iubitorilor fotbalului de sală de calitate de a veni duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 12,00 la Satu Nou și aduce mulțumiri unor persoane importante în organizarea competiției. „În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului primar de la Mișca, Tibi Hassz, un om deosebit fără de care nu ar fi fost posibilă nici această ediție a Cupei Boandi, familiei Cernuș,  Emeric și soției sale, Cati, care ne asigură asistența medicală pentru a noua oară”, încheie vicele ajefist.

Comentarii Facebook

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close