UTA Arad

UTA a început aproape jumătate din meciurile turului cu trei juniori: „Atenți la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea acestor copii talentați”

Dintre grupările cu pretenții la promovare, UTA e echipa ce a început cele mai multe meciuri (8 la număr, dintre cele 19 ale turului) cu trei jucători sub vârstă. Iar în afara lui Andrei Rus, care are 19 ani, restul, Miculescu, Oroian, Isac sau Hrezdac sunt născuți în 2001. Adică cu un an mai mici decât limita permisă.

Chiar dacă A. Rus, mereu titular de când a venit la UTA (excepție făcând derby-ul cu Poli când a fost suspendat), a absentat datorită unei accidentări, Laszlo Balint a optat inclusiv ieri, contra celor de la Concordia Chiajna la trei fotbaliști under 20. Iar Alex Oroian, David Miculescu și Denis Hrezdac au fost printre cei mai buni de pe teren, aducând un plus de vigoare într-o echipă evident sleită de puteri după seria infernală de meciuri din trei în trei zile.

La finalul disputei cu ilfovenii, Laszlo Balint a remarcat, la rându-i, evoluția puștilor săi. „Forțați, poate, puțin și de conjunctura legată de jucătorii accidentați și suspendați, am decis să începem din nou cu trei juniori pe teren.  Pe lângă faptul că avem mare încredere în ei ca fotbaliști, asta demonstrează și că suntem foarte atenți la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea acestor copii talentați. Au potențial, iar Oroian a fost chiar decisiv în stabilirea echipei câștigătoare. Dar, pe lângă faza de penalty, Alex a făcut un efort extraordinar, s-a implicat în multe dintre atacurile noastre și a fost foarte aproape și de gol. Dar, același lucru e valabil și pentru David Miculescu, chiar dacă el, din păcate, nu a avut foarte multe posibilități să-și pună în valoare calitățile ofensive. Dar, s-a pus mai ales în slujba echipei, a făcut un efort foarte mare, a alergat mult, s-a apărat foarte bine. E genul de jucător care poate oricând să creeze ceva, dar, pe de altă parte, a înțeles și el că e foarte important să se pună în primul rând în slujba echipei. Până la urmă, grupul acesta frumos ne-a adus aceste rezultate. Nu vreau să-l uit nici pe Denis  (n.a. Hrezdac), cu un travaliu extraordinar, fără greșeli mari în joc, pe un post destul de greu pentru un junior. Sunt mulțumit de toți, cum am mai spus sunt mândru de toți fotbaliștii din vestiar”, a punctat antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei cu Concordia.

Fiindcă rezultatul a fost strâns, Balint nu le-a dat șansa debutului lui Eric Pașcu sau Andrei Gavrilă, care au prins – în premieră – un loc pe banca UTA-ei în Liga 2-a.

Comentarii Facebook

6
0

3 comentarii

 1. Felicitări celor 3! Chiar au fost ft buni! (intr-un fel e buna si accidentarea asta a lui A. Rus la ceva… nu mai deviem mingea in propria poartă 😁🙈🤔) La fel si Buștea si Tomozei, ft buni! Felicitari echipei, antrenorului! Baftă UTA!⚪🔴

  30

  1
 2. Azi Calarasiul a fost corect,mai ales cand prin minutul 75,galeria lor au strigat UTA ARAD!.Todea este UT-ist,Pusztai este ardelean !
  Sa speram la puncte la Calarasi si macar o vctorie chinuita cu Petrolul acasa in ultimul meci din acest an.
  Apoi vacanta ,sarbatori,intarire lot,vezi Batin de la Chiajna care s-a remarcat la UTA si alti cativa.Restul e poveste

  8

  2
  1. Batin ar fi oricum mai util decit Ionita.Sa vedem arabul ce vine din urgurime, am auzit ca e tehnic si imprevizibil, si probabil e acomodat cu Romania. As fi incantat ca UTA sa ia macar 1 punct la |calarasi, apoi cu Petrolul cred ca ii vom bate, ei in dplasare sinr slabuti

   1

   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close