Fotbal judetean

Restanță nedecisă și o nouă veste tristă pentru VI-FE: Victoria Felnac – Podgoria Pâncota 1-1

Felnac și Pîncota ar fi trebuit să se întâlnească pe 26 octombrie, în ultima etapă a turului Ligii a 4-a Arad și chiar se schimbau în vestiarele arenei „Momir Dușan” când au aflat tragica veste a decesului lui Dan Ristin. A trecut mai bine de o lună de zile și moartea fostului președinte al lui VI-FE rămâne încă învăluită în mister, dar sportul ca și viața merg înainte.

Gazdele au început foarte motivate restanța din etapa a 11-a, dorind să tranșeze încă din start soarta disputei și destinația punctelor ce i-ar fi trecut peste Glogovăț, pe locul 7, cel puțin până la iarnă. Reprofilat atacant, Ovidiu Edu a ajuns în diverse rânduri la finalizare, dar o singură dată a reușit să-l învingă pe „Zenga” Marinca. S-a întâmplat cu 3 minute înainte de finele primei reprize, când Drîglă a centrat la semiînălțime din dreapta și fostul fotbalist al celor de la Lipova sau Pecica a marcat din 4 metri, de la colțul lung. În apărare, amfitrionii au riscat doar la două-trei contre ale rapidului Pădureanu, care – însă – nu a reușit să finalizeze periculos.

Sesizând că Podgoria nu pare capabilă să le pună mari probleme, felnăcanii au cedat ușor inițiativa în partea secundă. Chiar și așa și-au mai creat și alte situații bune, prin Maxim sau Măgulean, însă și vizitatorii au prins curaj odată cu trecerea timpului. Și, în minutul 79, au reușit egalarea, prin Claudiu Ardelean. Antrenorul-jucător și-a făcut o minge la 18 metri și a tras din întoarcere cu pământul: bară-gol! Trezită la realitate, VI-FE a revenit mai convinsă în atac, dar nou-intratul Gabor a nimerit doar bara cu o lovitură de cap. Nici atacantul Podgoriei nu a avut o soartă mai bună, nimerind și el bara pe final.

S-a încheiat 1-1 într-o zi tristă pentru Felnac. Odată pentru că amintirea lui Ristin rămâne vie, dar și pentru că Bogdan Gyebnar a aflat că și-a pierdut mama când a ajuns acasă, la Nădlac, de la meci. „Vă dați seama că suntem din nou toți șocați și ne pare rău pentru colegul nostru. A venit să joace la Felnac, neștiind că-și vede mama pentru ultima oară. Îi vom fi alături în aceste zile grele și transmitem sincere condoleanțe din partea tuturor felnăcanilor. Despre meciul în sine, aș spune doar că am ratat cât pentru cinci partide. Ne doream mult să facem 20 de puncte, să trecem peste Vladimirescu, dar când ai ghinion se alege praful. Oaspeții au meritul de a fi crezut într-un rezultat bun și și-au atins scopul. La final, am stat la o masă, am mai povestit, am făcut și mici planuri pentru la anul, gândindu-ne ce bine ar fi fost să-l avem și pe Dan alături de noi. A fost un tur destul de greu pentru noi din toate punctele de vedere, sper să avem o soartă mai bună ala primăvară”, a spus Alex Sabău, președintele interimar al lui VI-FE.

Podgoria Pîncota încheie anul pe penultimul loc, cu 11 puncte adunate și – probabil – va rămâne să se lupte în play-out la primăvară. „Ca în marea parte a meciurilor disputate în această toamnă, nu am jucat rău, adică am fost în meci mereu. Sigur, că trebuie să recunoaștem că Felnacul a ratat niște ocazii importante la 0-0 și 1-0, însă e și meritul nostru că am putut reveni pe tabelă. Până la urmă, am avut și noi situațiile noastre, una peste alta e un scor echitabil. Altfel, trebuie să ne mulțumim cu aceste prestații bunicele, pentru rezultate mai bune am avea nevoie, poate, de măcar doi-trei jucători care pot face diferența prin valooarea și experiența lor. De fapt, i-am avut în campionatul trecut și mă refer la Florea, Șandru, Bulzan sau Mărgăian, acum ne bazăm pe mulți copii și chiar suntem mulțumiți de cum cresc. E puțin descurajant să pierzi atâtea meciuri, dar pe termen lung fotbalul din Pâncota va avea de câștigat”, a punctat Claudiu Ardelean.

Formații:

Felnac: Șoltesz – D. Crișan, Vidac (67 C. Gabor), S. Șiclovan, Gyebnar – S. Bogdan, R. Fritea – S. Măgulean, Maxim (86 Bubuș), Drîglă (76 D. Arsene) – Edu.

Pîncota: Marinca – Coste, S. Dragalina, C. Covaci, Cioară-Moartă – F. Bogdan, Cl. Ardelean – Bumb, Hera, Brad (86 N. Jurj) – Pădureanu.

Arbitri: Loredan Bogdan – Cristian Cășuț, Andrei Pîslaru

Observatori AJF: Leo Buda, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button