Baschet

Americanca Webb, MVP-ul baschetbalistelor arădene în succesul prețios cu liderul din Satu Mare: „A fost vorba de inimă și luptă!”





FCC Baschet Arad s-a impus cu 59-57 pe teren propriu în fața vicecampioanei CSM Satu Mare. Arădencele nu au putut conta în acest meci pe accidentata Brankica Hadzovic, iar în sfertul secund au pierdut-o și pe Marta Fodor care a acuzat probleme la spate.

Adrienne Webb a fost coșghetera învingătoarelor cu 25 de puncte. „A fost o victorie foare muncită. Un joc foarte bun al ambelor echipe, Satu Mare este o echipă foarte bună, foarte puternică, foarte atletică. Joacă asemănător cu noi, dinamic, le place să înscrie în tranziție. Dar în acest meci a fost vorba de inimă și luptă pe tot parcursul său. Am început bine, ne-am distanțat în primul sfert și am reușit să ne menținem. Am avut momente în care ele au avut run-uri, dar despre asta este baschetul. Este un joc de run-uri, fiecare echipă face run-uri, noi vom face unul, ele vor face unul, dar este despre cine înscrie mai mult și cine luptă mai mult tot meciul”, a declarat Adrienne Webb la finalul partidei din etapa a 6-a a grupei Vest.

Americanca a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 25 de puncte în 38:28 minute (cel mai mult în acest meci). A încheiat cu 8/15 din semicerc, 1/4 de la distanță și 6/7 de la linia de fault. A mai avut 6 recuperări defensive, o pasă decisivă, 3 greșeli personale, 5 faulturi scoase, o minge pierdută și o intercepție, cu +21 eficiență. „Cred că am luptat ca o echipă adevărată. Am venit la antrenamente pregătite să învățăm, să devenim mai bune, să ne îmbunătățim plecând de la cum am jucat în ultimul meci, am vrut să venim cu aceeași intensitate ca în acel joc, să luptăm pentru acest meci. Satu Mare este o echipă foarte bună și cred că înaintea fiecărei partide cu echipe puternice începi săptămâna entuziasmat de asta, pregătit pentru provocare. Am venit foarte concentrate, cu multă energie și am luptat, s-a simțit în meci”, a mai spus Adrienne Webb.

Webb a vorbit despre aceste absențe, dar și despre schimbarea de antrenor. „A fost greu. Cred că, atunci când am văzut acele situații, ne-am unit. Nu știi niciodată ce se întâmplă în aceste meciuri, dar poți să controlezi cât lupți. Suntem o echipă. Pot juca doar 5 jucătoare în același moment, dar suntem 13 jucătoare care luptă pentru un scop comun, să câștigăm meciuri. Cred că am venit cu un început curat, ca pentru un nou sezon. Am avut un start jucând cu un antrenor și altul cu altul. Toată lumea a luat-o de la zero cu acest antrenor și ne-am luptat să jucăm ca o echipă, așa cum ar trebui”, a adăugat Adrienne Webb.

Pentru FCC Baschet Arad urmează două meciuri în deplasare. Joi, elevele lui Manuel Rodriguez joacă pe terenul lui BC Sirius Târgu Mureș, de la ora 18:00, în campionat. După aceea, „galben-albastrele” vor juca la Brașov în prima manșă din turul secund al Cupei României.

baschet.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button