Stranieri aradeni

Becali vrea 20 de milioane de euro de la Sevilla pe Man, 11% din suma de transfer ar ajunge la Arad





Dennis Man, 21 de ani, este pe lista de transferuri a lui FC Sevilla. Șefii echipei andaluze au luat deja legătura cu oficialii FCSB, dar și cu agentul jucătorului, Anamaria Prodan, parteneră de afaceri cu Sascha Empacher, care s-a întâlnit deja în Spania cu cei de la Sevilla – susține gsp.ro

Aceasta poate să fie bomba pe piața transferurilor dată de Gigi Becali în această iarnă. Oficialii celor de la Sevilla s-au interesat în ultima perioadă de atacantul arădean și l-au văzut pe acesta în mai multe meciuri. Inclusiv la cele de la Campionatul European din vara acestui an.

Mai mult, directorul sportiv al clubului, Monchi, a avut deja o întâlnire cu Sascha Empacher, unul dintre partenerii Anamariei Prodan, impresarul lui Man. Discuțiile au avut loc în Spania, iar din informațiile pe care Gazeta le are în acest moment, Monchi i-a anunțat că urmează să sosească în România, în perioada următoare, pentru a-l vedea pe viu pe jucătorul de 21 de ani.

Acesta și-a ales să-l urmărească live în confruntările cu Viitorul (15 decembrie) și cu CFR Cluj (22 decembrie), apoi va face un raport amănunțit al jucătorului și va înainta o ofertă concretă pentru un transfer definitiv al arădeanului.

Surse din cadrul grupării roș-albastre au dezvăluit că există posibilitatea ca Man să fie transferat definitiv la Sevilla pe o sumă rezonabilă, dar în curtea FCSB-ului să poposească și un alt jucător din lotul spaniolilor.

În acest moment, cea mai mare problemă o reprezintă suma de transfer pe care Gigi Becali o solicită, aproximativ 20 de milioane de euro! Iar patronul e decis să negocieze la sânge posibila mutare în Spania.

În trecut, presa internațională a scris de interesul lui Manchester United, AS Roma, Zenit, Fenerbahce și Șahtior Donețk. „Am zis că nu îl dau fără 30 de milioane de euro. Eu cred că voi lua 50. Dacă am o perlă, de ce să o vând ieftin?”, spunea Becali în urmă cu puțin timp.

Aflată în Statele Unite ale Americii cu ceva probleme personale, Anamaria Prodan, impresara lui Man, a confirmat că există discuții cu o echipă din Spania, dar s-a ferit să îi numească clar pe cei de la Sevilla. „Sunt discuții cu o echipă foarte importantă din Spania, dar în acest moment nu pot să vă dau mai multe detalii. Dennis este o bijuterie și Gigi știe foarte bine că poate lua milioane bune pe el. Trebuie să fim atenți la negocieri. Momentan suntem în contact, discutăm și să sperăm că totul o să se termine cu bine!”, a spus ieri agentul pentru Gazeta Sporturilor.

UTA și Atletico, pe fir pentru procentul dintr-un viitor transfer

Dennis Man s-a transferat la FCSB în vara anului 2016 pentru suma de 400 de mii de euro, dar au fost semnate și unele clauze în favoarea clubului arădean. Prima dintre ele prevedea ca UTA să încaseze 100 de mii de euro dacă atacantul arădean joacă minim zece meciuri în primul sezon, dar această clauză a fost renegociată și arădenii s-au ales cu doar 20.000. A doua clauză era legată de debutul oficial la prima reprezentativă „tricoloră” și se ridica tot la 100.000 de euro. Man a bifat prima prezență în naționala condusă de Cosmin Contra pe 26 martie, în disputa din preliminariile Euro 2020, contra celor din Insulele Feroe (scor 4-1), iar Gigi Becali a fost bun de plată. După plata TVA, în conturile cluburilor UTA și Atletico au intrat câte 41 de mii de euro, care-și vor împărți  în mod egal și posibilul procent din următoarea vânzare a arădeanului. Este vorba despre 11%, care, în caz că Becali ia cel puțin 20 de milioane pe Man, se cuantifică în 2,2 milioane de euro, din care va trebui plătit, din nou, TVA-ul.

Man s-a transferat de la Vladimirescu la Atletico la vârsta de 7 ani, fiind crescut de Cristian Păcurar, Francisc Tisza și Marius Demian într-o generație cu Petre, Oaidă sau Vasi. 9 ani a activat în „galben-negru”, iar doi în culorile UTA-ei, suficient pentru a atrage atenția prin talentul său cluburilor importante din fotbalul românesc. Man a participat cu UTA la barajele de promovare în Liga 1 cu Călărași și Voluntari, dar a și câștigat Cupa și Supercupa României la juniori mari în vara lui 2016.









4 comentarii

  1. Si ce doamne iartă-mă face Atletico cu 1 milion de euro daca e sa fie adevărat? 1 milion de euro e bugetul unei echipe de Liga 1 într-un sezon sau bugetul pe vreo 3 sezoane a unei echipe de mijlocul clasamentul din Liga 2. Ar fi cea mai mare nedreptate ca atatia bani sa ajunga la Atletico. Pana la urmă la lumina tot UTA ii scoate

    0
    0
    1. Pai exact pentru asta are nevoe Meszar de clubul fanion al Aradului, pentru a vinde jucatori in care a investit doar Uta iar Meszar incaseaza.

      0
      0
  2. Pentru cei de sus: Baieti n-ati vrea voi sa cresteri jucatori tineri pentru Arad si s-o faceti de-a moaca ? asa mari „patrioti” (la vorbe) cum sunteti 😉

    0
    0
    1. Atunci ce ar fi sa vanda Atletico direct de la academie sau de la echipa din Liga5 sau 6 unde sunt?
      Ok ,nimeni nu zice pe gratis dar ca sa ai 50-50 mi se pare jenant . Maxim 10%

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button