Baschet

FCC Baschet Arad a câștigat fără emoții la Târgu Mureș, la debutul în Liga Naţională pentru Lipovan!





FCC Baschet Arad a obţinut o victorie la scor, în prima deplasare din returul Grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. „Galben-albastrele” au avut, în Ardeal, un debut perfect de meci, iar după primele trei minute, tabela arăta 11-0.

Arădencele s-au distanțat constant, singurul sfert echilibrat fiind al treilea. Arădencele au încheiat meciul de la Târgu Mureş cu o diferenţă de 42 de lungimi, scor 80-38. A fost a treia victorie consecutivă pentru FCC, iar spaniolul Rodriguez are un bilanţ perfect de la instalarea pe banca tehnică.

Debut în Liga Naţională pentru Lipovan, Karakasevic – cea mai bună marcatoare!

La acest duel s-a consemnat şi debutul pentru junioara Rebecca Lipovan la FCC Baschet Arad şi, practic, primul ei joc oficial pe prima şcenă a baschetului feminin românesc. Conducătorul de joc în vârstă de 17 ani a evoluat în meciul cu Târgu Mureş timp de aproape 17 minute. Sportiva care va evolua şi pentru CSS Bega Timișoara (în campionatul U 18 – dublă legitimare), a strâns două puncte în această deplasare, acumulând şi trei intercepţii, o pasă decisivă, dar şi o recuperare.

După acest rezultat, arădencele ajung la 12 puncte în clasamentul Ligii Naţioanale, cu un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. BC Sirius Târgu Mureş – FCC Baschet Arad s-a încheiat 38-80, pe sferturi: 8-22, 5-18, 19-22, 6-18. Jefimija Karakasevic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru trupa pregătită de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor au mai înscris: Akathiotou 14 puncte, Webb 13, Mercea 12 puncte, Ardelean 8 puncte, Ciotir 6, Pop 4 puncte și Lipovan 2 puncte.

Urmează Cupa României

În etapa următoare, arădencele joacă pe 17 decembrie, acasă, cu CSU Rookies Oradea. Înainte de partida cu ultima clasată, „galben-albastrele” au prima manșă din turul doi al Cupei României. Confruntarea se va disputa în 12 decembrie, la Brașov.

baschetarad.ro

FOTO: Viography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button