Liga a 2-a

Petrolul are doar varianta victoriei cu UTA, „Altfel se vor lua nişte măsuri drastice!” Stan ia și el în calcul demisia încă din această iarnă





Locul 5, la şapte, respectiv trei puncte distanţă de primele două clasate pe locurile direct promovabile, nu este o poziţie la care Petrolul visa la începutul sezonului că se va afla la finalul primei părţi a campionatului. La un club precum cel de la Ploieşti, care se pretinde a fi unul campion, cu ţeluri înalte, să ai patru înfrângeri şi şapte remize după 19 meciuri, doar 19 goluri marcate şi 16 primite, să ai un joc care să nu dea garanţie, siguranţă, în contextul în care beneficiază de cel mai mare buget din Liga 2 şi cele mai bune condiţii şi să tremuri pentru promovare este de neconceput.

Că situaţia echipei nu este una tocmai roz a recunoscut inclusiv preşedintele clubului, Marius Stan, prezent la începutul săptămânii într-o emisiune televizată la postul local Ploieşti TV. Fostul campion cu Oţelul sau primar al oraşului Galaţi a spus cu tărie că va demisiona după ce echipa va promova în Liga 1, lucru de care este sigur că se va întâmpla la finalul acestui sezon, fiindcă la echipa ploieşteană se petrec lucruri care îi depăşesc eul.

Inclusiv suporterii de la Peluza I „Ilie Oană” sunt revoltaţi pe actuala situaţie de la club, miercuri având un comunicat către Mădălin Mihailovici, reprezentantul partenerului finanţator al Petrolului, în care îi solicită să intervină şi să lămurească anumite aspecte. Cele patru solicitări au fost: să convoace o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre anunţul de demisie al lui Marius Stan, să îl înlăture pe Octavian Grigore din orice funcţie decizională, să spună care este rolul lui Cristian Vlad în cadrul clubului şi să îl demită de urgenţă pe antrenorul Flavius Stoican. În plus, Peluza I „Ilie Oană” îi consideră pe Grigore şi Vlad, legende ale clubului, principalii „vinovaţi de haosul de la FC Petrolul Ploieşti”. Cei doi sunt acuzaţi că produc tensiune în interiorul clubului şi îl influenţează pe Mihailovici, care e văzut ca al treilea vinovat de actuala situaţie a grupării.

Fără victorie de patru etape şi fără gol marcat în ultimele două jocuri de pe teren propriu, între care unul a fost pierdut, Petrolul încheie anul 2019 cu un meci pe care cu siguranţă nu şi-ar fi dorit să-l mai dispute acum, iar dacă ar avea doi puşti la naţionale, poate l-ar fi amânat. Trupa ploieşteană se deplasează la Arad, pe terenul liderului UTA, cea mai bună echipă din Liga 2 inclusiv la meciurile desfăşurate pe teren propriu în acest sezon, dar şi adversarul care în tur a umilit jucătorii lui Flavius Stoican cu 3-0 pe „Ilie Oană”.

La Petrolul sunt regrete mari şi chiar preşedintele Marius Stan a recunoscut în emisiunea Neconvenţional, înregistrată înainte de jocul cu Metaloglobus, că rezultatul cu Gloria, 0-1 pe „Ilie Oană”, i-a bulversat toate judecăţile, l-a înnebunit. Cum nici cu Metaloglobus (scor 0-0) nu s-a câştigat pe teren propriu, situaţia este şi mai tensionată. Stan își imagina o clasare pe locul 1 la finalul acestui an, dacă se obţineau rezultatele la care el spera în ultimele trei meciuri.

După jocul ratat cu SCM Gloria, la Petrolul s-a dat ultimatum pentru următoarele două partide, cu Metaloglobus şi UTA: să se obţină minimum patru puncte. Cum cu bucureştenii s-a luat doar unul, deşi se spera la trei, cu UTA obiectivul a rămas unul singur: victoria. Dacă nu se va câştiga, la gruparea ploieşteană se vor lua măsuri drastice, Stan gândindu-se în acest moment să renunţe la jumătate dintre jucători. „Acele trei puncte pierdute cu Buzăul costă enorm. Cu acele trei puncte eram acum pe locul 3, abordam meciul cu Metaloglobus de pe o potenţială poziţie de a trece pe locul 2 şi mergeam la UTA bătându-ne în meci direct şi având obligaţia, după ce am pierdut acasă cu un 3-0 neverosimil, să câştigăm şi, bătându-i, puteai să termini pe primul loc. Rezultatul ăla cu Buzăul te înnebuneşte, îţi bulversează toate judecăţile. Un joc, o neatenţie, sau mai multe neatenţii pe parcusul primei reprize, te-au dus la situaţia asta de a fi într-o postură, cu Metaloglobus şi UTA, de a fi sau a nu fi. Aşa cum am anunţat, o spun şi acum, cu voce tare, să ne audă toţi, toată lumea, inclusiv stafful tehnic, inclusiv jucătorii, vestiarul, şi, de ce nu, şi la nivel de conducere se poate discuta, are un target clar, care se traduce într-un ultimatum: minim patru puncte din cele două jocuri care urmează. Altfel, problemele se agravează şi mai mult şi probabil, adică în mod cert, se vor lua nişte măsuri drastice. E neplăcut, pentru că puteam să fim la un banchet de final de tur, de tur prelungit, în care să ne bucurăm cât de cât cu toţii, chiar dacă nu toate au fost nemaipomenite de-a lungul acestui tur de campionat, dar o poziţie acolo sus, 1 sau 2, îţi dădea speranţe. Locul ţi-l puteai conserva, întăreşti, după o pregătire de iarnă mai atentă, mai consistentă, astfel încât să te duci în Liga 1”, a spus Marius Stan în cadrul emisiunii Neconvenţional de la Ploieşti TV.

După meciul de la Arad, cu UTA, programat pe 8 decembrie, la Petrolul are loc o şedinţă de final de sezon. Aceasta va avea loc pe 11 decembrie, la Bucureşti, la biroul finanţatorului. Ultima întrebare a lui Cristian Anghelescu pentru Marius Stan a fost dacă ia în calcul să nu mai conducă echipa în partea a doua a sezonului, să îşi dea demisia încă de pe 11 decembrie.

„Iau în calcul şi asta. Şi fac o paranteză. Am spus cu certitudine că vom promova şi că după promovare îmi voi da demisia, dar vom promova în condiţiile în care lucrurile funcţionează cum îmi doresc eu, a se reţine: profesionist. Fără niciun fel de amestec din nicio altă zonă, cu atribuţiuni complete, de 100 la sută, nu 99, nici 98, nici 60, nici 40”, a spus Marius Stan, confirmând, astfel, că în această primă parte a campionatului a avut intervenţii din partea lui Mihailovici.

Un astfel de episod s-a petrecut după meciul Petrolului din Cupa României, cu Sănătatea Cluj, câştigat cu 7-0. Atunci, Marius Stan, care le promisese jucătorilor anumite prime înaintea partidei, a fost contrazis de Mădălin Mihailovici chiar în faţa jucătorilor.

liga2.prosport.ro

4 comentarii

  1. Ia mai puneti pofta in cui Stane, vezi sa nu fie invers si UTA. sa va puna cu botul pe labe castigand meciul ca doar nu o-ti fi Real Madrid, sunteti o echipa de pluton cu ambitii mari la fiecare meci dar in realitate ,numai gura este de voi !!! Si UTA. nu trebuie sa uite la randul ei ca, in campionatul trecut a fost invinsa cu 2-4 de ploiesteni pe Motorul !!!

    0
    0
  2. Cu parere de rau pentru petrolisti dar si UTA are doar varianta victoriei !!! Sunt constient ca va fi un meci foarte dificil dar forta, atitudinea si unitatea grupului utist va invinge !!! Hai UTA !!!

    0
    0
  3. Mister Marius Stan…sub maxima dvs obladuinta,echipa Otelul Galati a fost executata,la vremea cand erati primarul urbei…..V-ati facut propaganda electorala,capital,pe spatele echipei de fotbal galatene,apoi v-ati spalat pe maini,pe cand ati fi avut bratul legii,sa o salvati…
    Apoi,ca primar,ati naruit superbul oras Galati,cam ca si Faraonul nostru Falca…
    Nu am inteles niciodata disperarea ca sa ramaneti in fotbal?De ce UTA?Ne-a trecut glontul pe langa ureche,noroc ca am avut antiaeriana buna….Ati reusit,in schimb,sa pacaliti Petrolul,uitand ca logaritmii,catalizatorii de tip Jenel,Monel,Seche….nu prea mai functioneaza….Ma rog….Daca ve-ti binevoi sa faceti deplasarea la Arad,cititi va rog in primul rand ce scrie deasupra intrarii la vestiare….In rest,nu garantez nimic despre „colindele”care va asteapta….Cum iti asterni..asa dormi…
    Am o idee….dvs. si Florinel,langa Mititelu!Reteta ar fi completa….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button