UTA Arad

Stoican nu ia decizii la cald nici după eșecul Petrolului la Arad: „Nu acum sunt mumă pentru jucători şi mâine sunt ciumă. Bravo, cinste UTA-ei și fanilor ei”





Petrolul a încheiat prima parte a sezonului aproape cum a început-o, cu un 0-3 încasat de la UTA. Acum nu s-a mai întâmplat pe „Ilie Oană”, ci la Arad, pe „Motorul”, acolo unde echipa ploieşteană a dat o replică bună doar în prima repriză în faţa liderului Ligii 2. Apoi, după eliminarea lui Sergiu Arnăutu din minutul 45, a încercat doar să se apere şi după primul gol încasat a cedat total.

Astfel, „lupii” au înregistrat al cincilea meci consecutiv fără victorie, din care au scos trei puncte şi au căzut pe locul 8, mult sub aşteptări. Suporterii ajunşi la Arad au scandat pentru al treilea joc consecutiv demisia pentru antrenorul Flavius Stoican, însă antrenorul rămâne pe poziţii până la discuţia cu finanţatorul.

„Păcat că am jucat astăzi în zece oameni, pentru că, până la urmă, nu se ştia ce se putea întâmpla”

În discursul său în care a descris meciul de la Arad, Flavius Stoican a început prin a felicita publicul gazdă, unul care mai tot meciul şi-a încurajat echipa şi chiar a făcut valuri, parcă vrând să dea un exemplu spectatorilor de la Ploieşti, care nici nu mai vin la stadion şi îşi şi contestă favoriţii. Despre joc, consideră că eliminarea lui Arnăutu a cântărit decisiv în stabilirea învingătoarei. „În primul rând, vreau să felicit echipa gazdă, vreau să îl felicit pe antrenorul lor, vreau să felicit publicul, pentru că este unul care ajută şi este al 12-lea jucător. Astăzi, am primit un cartonaş roşu în prima repriză şi cred eu că acolo am avut de suferit pentru ceea ce însemna partea a doua. În schimb, în prima repriză a fost un joc echilibrat, pe contre, fără prea multe ocazii de gol, un meci dârz. Apoi, în repriza a doua, am primit iar un gol stupid în minutul 70. Chiar dacă jucam în 10 oameni, UTA avea posesia, însă nu avea ocazii foarte mari. Am primit acel gol şi s-a cam terminat totul. Am încercat să revenim, nu ne-am creat ocazii. Am fost o echipă care şi-a dorit mult să revină, dar nu am reuşit. Una peste alta, este o victorie meritată, bravo lor, cinste lor. Păcat că noi am jucat astăzi în zece oameni, pentru că, până la urmă, nu se ştia ce se putea întâmpla. Puteam să câştigăm şi noi, puteau să câştige şi ei”, a spus Flavius Stoican la conferinţa de presă.

„Arnăutu poate a îndurat prea multe şi astăzi s-a exteriorizat. Dar nu ai voie”

Stoican a pus eliminarea atacantului Sergiu Arnăutu pe seama îndurării a multor lucruri în ultima perioadă. Nu l-a condamnat, dar i-a transmis, totuşi, un mesaj, mai ales că este un jucător important echipei şi nu trebuia să aibă o astfel de ieşire. „În general, fiecare jucător este responsabil. Eu sunt aproape de ei în momentele grele. În momentele dificile, ei sunt cei mai importanţi şi aşa o să rămână până la final. În schimb, vreau ca fiecare să fie conştient că fotbalul îţi cere pasiune, îţi cere responsibitate şi trebuie să fi atent la situaţii. Chiar dacă ai nervi, chiar dacă eşti încordat sau ţi se pare că arbitrul nu îţi dă un fault. Nu trebuie să ai acea ieşire, pentru că îi laşi pe ceilalţi fără tine şi eşti un jucător important. Fiecare trebuie să fie atent la ceeea ce face. Nu sunt supărat, pentru că, până la urmă, nu este important dacă sunt eu sau nu supărat pe un jucător anume. Fotbalul ne răsplăteşte pentru ceea ce facem. Cel care are de suferit sunt eu, pentru că eu sunt omul care am crezut şi cred în aceşti băieţi. de l, a adăugat antrenorul „lupilor galbeni”.

„Singura echipă ce ne-a pus probleme a fost UTA. Goluri la fiecare ocazie, ăsta e nivelul la care trebuie să ajungem”

Nemulţumirea antrenorului rămâne însă faptul că echipa nu reuşeşte să marcheze din ocaziile pe care şi le creează, dând exemplul celor de la UTA, cât şi a Petrolului din jocul de Cupa României cu Sănătatea Cluj. „Nu ştiu dacă este o îngrijorare, cât mai degrabă ar trebui să fim un pic mai atenţi la anumite meciuri, pentru că tratăm destul de lejer situaţiile din timpul unui joc, de-a lungul campionatului. Am avut multe ocazii, am fost echipa care am încercat să controlăm jocul şi singura care ne-a pus probleme a fost, într-adevăr, UTA. Astăzi a fost o echipă care, sigur, şi ajutată de acea eliminare, a controlat jocul, cel puţin în a doua repriză, pentru că prima a fost echilibrată. Noi ne creăm ocazii, ajungem acolo şi ratăm cu atâta nonşalanţă şi e frustrant. Chiar dacă eu încerc să le ridic moralul, le spun că e bine să ajungem acolo, dar acolo trebuie să fim lucizi, să avem situaţii, să încercăm să marcăm. Astăzi, cei de la UTA, din ocaziile pe care şi le-au creat au marcat. Au făcut exact cum am făcut noi în Cupa României, cu Sănătatea Cluj, când ne-am creat şapte ocazii şi am dat şapte goluri. Ăsta e nivelul la care trebuie să ajungem”, a spus Flavius Stoican.

„Demisia, un cuvânt foarte ușor de spus. Eu sunt o persoană echilibrată, nu iau decizii la cald”

La Arad, Petrolul a fost susţinută de circa 50 de suporteri. După ce echipa a primit gol, fanii au început să-i ceară demisia lui Flavius Stoican, aşa cum au făcut-o şi în precedentele două jocuri, cu SCM Gloria Buzău şi Metaloglobus. Antrenorul spune că îi înţelege pe suporteri, dar el este o persoană echilibrată, care nu ia decizii la cald şi că se va întâlni cu finanţatorul pentru a avea o discuţie şi pe această temă. Chiar dacă nu a spus-o direct, Stoican se gândeşte şi la plecarea sa. Totodată, a făcut din nou referire la publicul ploieştean care ar trebui să fie mai ataşat de echipă. „Fiecare dintre noi, cei care activăm la acest club, suntem oameni care ne dorim foarte mult. Acum trebuie să fim destul de echilibraţi şi eu sunt un tip foarte echilibrat, nu iau decizii la cald. O să am o discuţie cu finanţatorul clubului, pentru că mi se pare foarte corect lucrul acesta. Eu sunt acela care am avut şi am încredere în aceşti băieţi, chiar dacă eu nu o să mai fiu. Dar ei o să rămână şi lupta nu s-a încheiat. Nu este un capitol încheiat ceea ce priveşte participarea în prima ligă. Ceea ce comentează şi spune fiecare om din cadrul clubului, vă daţi seama că toţi îşi doresc ca lucrurile să meargă perfect. Eu sunt cel mai în măsură să fiu dezamăgit și sunt, doar că nu arăt. Trebuie să fiu foarte echilibrat. Nu acum sunt mumă pentru jucători şi mâine sunt ciumă. Eu sunt pentru ei, chiar dacă mai greşesc, pentru că ei pun suflet, fac greşeli, trebuie să le ridicăm moralul în momentele mai dificile. Şi ei, la rândul lor, văd ce lucruri bune au făcut pentru această echipă, dar aşa e suporter. Îi înţeleg şi pe suporteri când strigă demisia. E un cuvânt foarte uşor de spus. Demisia e foarte simplu. Sigur că s-au adunat foarte multe dezamăgiri de-a lungul perioadei şi, de aceea, pe viitor, e foarte important ca oamenii să fie lângă echipă. Am văzut astăzi stadionul cum cânta. Şi îţi dai seama, ca şi jucător, când îi auzi, că automat te transformi. Jucătorii dacă nu au entuziasm fac greşeli. Acum jucătorii de la UTA au entuziasm. De ce? Publicul îi ajută. Bravo lor, cinste lor. Sigur, şi evoluţia lor a fost în aşa măsură, dar şi noi am avut momente când aveam nevoie de oameni lângă noi şi dezamăgirea mare care s-a acumulat pe parcursul acestor ani în care s-a încercat promovarea a adus saturaţie. Dar trebuie să fie puternică, să-i ajute pe aceşti băieţi să meargă în Liga 1, pentru că împreună merg acolo”, a mai spus Flavius Stoican.

Petrolul încheie prima parte a sezonului pe locul 8, cu 31 de puncte acumulate în 20 de meciuri, fiind la egalitate cu ASU Poli şi Metaloglobus, echipe care au însă un golaveraj mai bun. Faţă de poziţiile de pe podium, ploieştenii sunt la zece puncte de UTA (locul 1), şase de CS Mioveni (locul 2) şi patru de Rapid (locul 3). Partea a doua a campionatului Ligii 2 începe la finalul lunii februarie 2020.

2 comentarii

  1. Stoicane,le ții partea prea mult unor jucători de care doar numele a mai rămas, datorită jocului slab arătat în prima repriză galeria UTA-ei nu s-a văzut mult la TV (dar s-au auzit).
    Tu chiar nu vezi că nu jucați nimic, față de tine Balint face o analiză mai clară când pierde,tu o iei cu”dacă și cu parcă”,la 6goluri luate în două meciuri și 0 puncte în meciurile cu UTA nu te văd bine la primăvară,in fine baftă pe unde vei antrena.

    0
    0
  2. Sunt utist batran,dar am prieteni ce iubesc pe Petrolul anilor 64 si a urmasilor cu nume caraghioase ca Manastire,Curca,Harapu,Rachita si spun d-lui Flavius Stoican ca ar fi pacat ca si-n acest campionat Petrolul sa nu promoveze cu o asemenea conducere si relatii la delegarile facute de Augustus C-Tin in tandem cu M.Salomir J…….Ar fi bine sa promoveze UTA si Petrolul ,caci Palcone a jignit UTA cand a spus ca meciul Rapid – UTA nu e derby,ca e un meci oarecare si doar derby e cu Petrolul.!Hai UTA si Sarbatori Fericite,plus ceva intariri….!!!!Pe la Neuman se mai monteaza scaune, ori e pauza…????..!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button