30/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Rus a pus „cireașa” cu gol și assist: „Faptul că suntem o familie ne-a ridicat peste adversarii noștri”! Căpitanul UTA-ei – alături de Ionuț Popa

Căpitanul „Bătrânei Doamne” nu și-a pierdut pofta de gol din stagiunea precedentă și a terminat prima parte a prezentei stagiuni a Ligii a 2-a cu 12 reușite. Ciprian Rus e al doilea golgheter al campionatului, după „ripensistul” Albert Voinea, care – însă – nu le-a oferit timișorenilor, cu cele 13 reușite ale sale, mai mult de o poziție a 14-a după 20 de etape.

În schimb, UTA e lider, la 4 puncte peste ocupanta locului secund, CS Mioveni și 6 peste Rapid, care completează podiumul. Meciul ce a „înghețat” clasamentul până la primăvară l-a adus pe Rus din nou pe lista marcatorilor pentru „roș-albi” după aproape o lună, el înscriind precedentul gol în intermediara cu Buzăul, de pe 13 noiembrie. De altfel, a fost ultimul atacant de meserie ce a adus puncte în contul arădenilor, căci apoi mijlocașii Miculescu, Ursu sau Moise au fost decisivi pentru păstrarea poziției de lider a arădenilor.

Dar, duminică, cu Petrolul, au înscris din nou toți cei trei atacanți pur sânge din lotul „Bătrânei Doamne”. „E ceva extraordinar că am marcat toți, pentru că echipa a suferit în fata portii în ultimele etape înainte de acest meci. E un lucru bun pentru vestiar, club, dar și pentru moralul nostru, căci prea am fost criticați de postacii de serviciu ascunși după pseudonime. Credeți-ne, noi am fost cei mai afectați că nu am înscris, iar UTA a pierdut puncte importante, doar că nu îți iese întotdeauna așa cum vrei. Suntem și noi oameni și mai greșim, trebuie să se înțeleagă că avem cu toții același obiectiv și să tragem la aceeași căruță și aici mă refer și la suporteri. E normal să fim criticați după prestații mai slabe, dar nici să se dea în noi de parcă nu am mai fi jucătorii echipei UTA, care încearcă din răsputeri să reușească ceva frumos la finalul sezonului. Se vor mai pierde până la final, important este cum vom gestiona aceste situații pentru a nu pierde din vederi scopul final”, suține Rus.

„Vărful” arădenilor putea să-l ajungă pe Voinea în fruntea clasamentului golgheterilor dacă ar fi încercat să-l execute pe Avram din poziție de unul cu acesta, dar a preferat să-i ofere bucuria reușitei colegului Alex Ioniță, cel care, de altfel, a inițiat faza cu o pasă ce a desfăcut toată defensiva petrolistă. „Nu m-am gândit nicio secundă la acel clasament sau la Voinea, am jucat faza exact cum se joacă. Așa a jucat-o Alex, așa am jucat-o și eu și toți colegii noștri pe parcursul acestui tur de campionat. Am demonstrat că suntem o echipă, un grup, o familie, asta cred că ne-a și ridicat puțin deasupra adversarilor noștri. Cât despre mine, am mai spus-o nu mă interesează titlul de golghter al echipei sau al campionatului, tot ceea ce contează este ca UTA să-și atingă obiectivul. Ne bucurăm că am terminat pe primul loc prima parte a campionatului, iar în ultimul meci am avut o evoluție bună și ne-am făcut fanii fericiți înainte de pauza de iarnă și Sărbători. Avem un public minunat în spate, cu el alături am fost imbatabili acasă. Sperăm să o ținem tot așa și în retur și, după cum a spus și <<Mister>>, dacă păstrăm aceeași medie de puncte pe meci am putea realiza o performanță de mult timp așteptată la Arad”, a adăugat căpitanul „roș-albilor”.

După ce a trimis mingea sub transversala porții lui Avram, Cipri Rus a celebrat reușita făcând un semn aparte pe care l-a explicat după meci: „A fost o dedicație pentru fiul meu, Mark. E un semn ce ne leagă pe noi când suntem acasă și am vrut să i-l transmit, căci știu că mă urmărește la TV”.

De menționat ar mai fi că Rus, dar și Sorin Bustea, ca – de altfel – petroliștii Arnăutu și Manolache au fost „abordați” de un reprezentant al Agenției Naționale Anti-Doping la finalul partidei de duminică. A fost un simplu control de rutină și nu așa cum se zvonea că ANAD-ul a fost trimisă special la Arad de contracandidatele „Bătrânei Doamne”.

Alături de Ionuț Popa

Ca și în vară, Radu Birlică, administratorul special al lui ACS Poli, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru Ionuț Popa, care se luptă cu o boală gravă de câteva luni de zile. Căpitanul UTA-ei face și el apel la suporterii arădeni și nu numai să-l susțină pe fostul antrenor al Campioanei Provinciei. „Am înțeles că sunt costuri destul de mari pentru tratamentul lui nea’ Popică, m-aș bucura să ne mobilizăm pentru un om, un profesionist, care a dorit și dorește numai binele UTA-ei. Aș vrea să merg cu Melinte la dânsul, căci nu am mai fost demult, sper să avem și cred că vom aveam vești ceva mai bune, căci e un luptător”, a mai spus Ciprian Rus.

Cei care pot şi doresc să îl susţină pe Ionuț Popa în vederea acoperirii costurilor tratamentului său, o pot face printr-o donaţie în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica antrenorului, Medamira Popa.

7
0
%d blogeri au apreciat: