UTA AradzTOP ARTICOLE

Florin Ilie e singurul utist care a evoluat în toate cele 21 de partide din prezenta stagiune, Iacob – cel mai bun portar din Liga 2-a conform InStat





Chiar dacă a mai ocupat sporadic primul loc în clasamentul ligii secunde în sezoanele de după retrogradarea din elită, în vara anului 2008, UTA nu a iernat niciodată pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a. A fost aproape în sezonul 2009-2010, cu Ionuț Popa pe bancă și în stagiunea 2016-2017, cu Laurențiu Roșu la timonă, vacanța de iarnă prinzându-i pe arădeni pe locul 2. În 2009, la două puncte în spatele celor de la FCM Târgu Mureș, în seria de Vest, iar în 2017, la 6 lungimi de undă de Juventus București. Din păcate, în niciunul dintre cele două sezoane „roș-albii” nu s-au putut întoarce în Liga 1.

Acum, sub comanda lui Laszlo Balint, „Bătrâna Doamnă” e prima la 4 puncte peste Mioveni și 6 față de Rapid, bazându-se pe un lot de jucători omogenizat rapid din vară încoace. Procesul a fost grăbit și de accidentările de lungă durată ale lui Coulibaly, Ciucur, Pușcaș și Stancu, antrenorul principal al arădenilor apelând aproape la aceiași jucători cel puțin în ultima parte a returului. Chiar dacă UTA a bătut toate recordurile cu cele 8 meciuri oficiale într-o singură lună (noiembrie), cel de-al 9-lea disputându-se chiar în prima zi a lunii decembrie. Chiar și statistica pe care o veți vedea mai jos vorbește despre 14 jucători care au depășit granița celor 800 de minute oficiale bifate, iar zece dintre ei chiar și pe cea a celor 1000 de minute petrecute pe teren.

Fundașul Florin Ilie este lider, cu 1851 de minute în tricoul UTA-ei. Fundașul transferat în vară de la Sportul Snagov a evoluat în toate cele 21 de partide din acest sezon, fiind integralist în 20 dintre ele. Excepția o constituie meciul de la Pitești, când în primul „11” a apărut Alin Șeroni. Dar, fostul apărător al lui Poli s-a accidentat și Ilie a jucat din minutul 39 în UTA – FC Argeș 0-0. Fotbalistul originar din Alba Iulia este urmat de portarul Florin Iacob, care a fost integralist în 20 de meciuri, absentând în victoria cu Gloria Buzău (3-0), când între buturi a apărut Mirel Bolboașă. Tot din compartimentul defensiv, ce a încasat doar 13 goluri pentru a doua cea mai bună apărare a campionatului, după ASU Poli, fac parte și ocupanții locurilor 3 și 4 în clasamentul numărul de minute bifate. Aceștia sunt Marius Tomozei (care a săltat un meci pentru suspendare) și Cristian Melinte, cei patru oameni din defensivă fiind lideri în topul prezențelor și pentru că Bogdan Stancu și Andrei Rus, titulari la un moment dat, au avut accidentări musculare ce i-au ținut câteva etape pe margine.

Mai jos aveți lista completă cu numărul de meciuri și cel al partidelor jucate de fiecare utist în cele 21 de partide, asta însemnând că e luată în calcul și confruntarea cu Daco-Getica, al cărui rezultat, 6-0 pentru arădeni a fost anulat ulterior. În dreptul marcatorilor stagionali aveți și numărul de reușite. Totodată, statistica nu ține cont de minutele de prelungire dictate de arbitri:

Florin Ilie – 1851 minute în 21 de meciuri

Florin Iacob  – 1800 minute în 20 de meciuri

Marius Tomozei – 1711 minute în 20 de meciuri

Cristian Melinte – 1656 minute în 19 meciuri

Valentin Buhăcianu – 1648 minute în 21 de meciuri + 10 goluri

Ciprian Rus – 1411 minute în 20 de meciuri + 12 goluri

Romario Moise – 1245 minute în 16 meciuri + 5 goluri

David Miculescu – 1205 minute în 18 meciuri + 1 gol

Octavian Ursu – 1114 minute în 19 meciuri + 5 goluri

Sorin Bustea – 983 minute în 12 meciuri + 2 goluri

Denis Hrezdac – 957 minute în 14 meciuri

Alexandru Ioniță – 949 minute în 18 meciuri + 4 goluri

Diego Lorenzi – 912 minute în 13 meciuri + 3 goluri

Andrei Rus – 887 minute în 11 meciuri

Damian Isac – 678 minute în 13 meciuri

Alexandru Oroian – 621 minute în 15 meciuri

Bogdan Stancu – 610 minute în 7 meciuri

Alin Șeroni – 400 minute în 7 meciuri

Mirel Bolboașă – 90 minute într-un singur meci

Cristian Pușcaș – 29 minute în două meciuri

Cătălin Vulturar – 4 minute în două meciuri

* Utiștii au beneficiat și de un autogol, cel al buzoianului Candrea

Florin Iacob ține sus ștacheta

„Conform cifrelor InStat este de departe cel mai bun portar din Liga 2-a”, preciza Bogdan Apostu la prezentarea din vară a lui Florin Iacob ca nou jucător al echipei UTA. Iar goal-keeperul brașovean a ținut ridicată ștacheta în prima parte a stagiunii petrecute în „roșu-alb”, iar ciferele InStat îl pun în frunte. 1896 de minute a totalizat (InStat ține cont și de prelungiri) Iacob, pentru un index final de 249. „Pensionarul” a primit doar 13 goluri (între care 4 au fost, de fapt, autogoluri ale colegilor din fața sa) are o medie de 55,81% de șuturi respinse și 17 saveuri, la ocazii iminente de gol pentru adversari. În fine, procentul de reușită la centrări este de 94%, Iacob ratând doar 5 din cele 82 de mingi aruncate în zona sa. Costache (Chiajna) și Contra (ASU Poli) sunt pe locurile 2 și 3, cu mențiunea că primul a apărat doar 482 de minute, iar cel de-al doilea – 570. Croitoru de la Mioveni e pe locul 4,  cu un index de 240 la 1467 de minute jucate.









6 comentarii

  1. Nu putem comenta….Iacob este maxim portar de portar….Se joaca lejer pe el,stie foarte bine jocul,nici o emotie la pase acasa,ambidextru….Nu ma intereaseaza „instat”…nu am emotii cand se joaca cu portarul….Iacob este perfect,bazat…..
    Va rog sa comparati pe un Miron,Bodea,de ne teremurau picioarele….,genunchii…,de ne-am cacat pe noi,comparativ.Despre ce vorbim?Statisticile sunt uneori idioate….Mare portar avem in momentul de fata….Este Florin Iacob!Ca si Stefan cel Mare…mic de statura,dar mare in evolutie…
    Marian Sinescu,nu te voi uita niciodata,promit solemn…..dragule….Prieten drag….Este si pentru tine….

    0
    0
  2. Emoțional ,și noi am ,,,jucat” toate minutele !!! Pentru prima data după multe ediții. am ieșit ,,,neaccidentati și chiar victorioși . !! Pasiunea și credința în echipa au. fost răsplătite . Privind la tabloul minutelor și al aportului la echipa ,am vrea să subliniem succesul mai puțin lăudat a doi oameni,zicem de baza. Stancu ,cat a jucat, Bustea ,dar mai ales acest inimos Tomozei. Evoluția echipei a avut în ei trei oameni ,care au închis vulnerabile alta data ,,margini” !! Felicitări și îl așteptăm pe Stancu !!! Hai UTA !!!

    0
    0
  3. In memoriam !!! Pe nedrept și poate prea repede trecem în uitare mari talente !! Presa sportivă amintește de fel de fel de ,,rindasi” cu merite obscure Memoria iubitorilor de valoare nu uita !! Emoționantă dedicația prietenului Giro !! Sinescu ,băiat ,simplu din poate cartierul Sineasca ,reușise să intruneasca siguranță lui GORNEA sau meticulozitatea lui Iorgulescu . Pentru împlinire Dumnezeu l-a trimis la Arad !! RIP !!

    0
    0
  4. Emoționantă evocare a lui Sinescu ,din partea prietenului. Giro !! Uităm prea repede destine dedicate unui ideal Un băiat simplu ,cu respectul fata de predecesorul ,calca gazonul sfint de catedrala NEUMAN. !! Imediat tribuna a văzut în el siguranta de la GORNEA sau apoi meticulozitatea lui Iorgulescu . Pentru împlinirea dorinței și personalității lui ,Dumnezeu îl trimisese din Sineasca natală ,tocmai în Arad !! RIP !!

    0
    0
  5. Stiti..domnule Gavrila….UTA a avut mereu pepiniera sau portari foarte buni,adusi….Duckadam nu era din Arad,Semlacan si stim cu totii…Lovas a fost declarat cel mai bun portar de multe ori….Apoi Crisan,Hutac,Irimia,etc……Miron ne-a tradat…nu avem dovezi clare,dar dubios cum ajunsese brusc la Sepsi…..
    Dupa Marian Sinescu,care mi-a fost prieten bun,al naibii oltean,il deplang si acum….
    Portari am avut mereu,si cu Bodea am avut discutii divergente,de la barbat,la barbat….,asta este…
    Eram copil cand apara Iorgulescu,Vidac,Jivan….Dar acum,Acest Florin Iacob,depaseste pe oricare….pe departe….Nu a mai avut UTA un asemenea portar….
    Va spun acum ceva si ori imi dati dreptate,ori nu….Pe Szabo il mai stiti?Portarul Rapid Arad,Vagonul?Mai oameni buni..omul acesta nu imbatraneste oare….???Are reteta vietii vesnice,oare?Arata exact la fel ca si acum 30 de ani,aceleasi plete negre,acelasi fizic….nelipsit de la turnee de juniori…
    Ma simteam copil fata de el si acum ma simt mai batran ca el…..
    Deci arata ca si acum 30-35 de ani,nici o diferenta….ce naiba mananca sau face?

    0
    0
  6. Asa cum a spus si Balint….Omogenitatea inseamna mai mult decat valoarea individuala,dar il contrazic…..Depinde de ce variante ai pe banca….si cat de bine intra in joc….Exista schimbari fortuite,de nevoie,sau de vivacitate,aici referindu-ma strict la Oroian….Intra excelent in joc,dar duce perfect doar ultimele 20-30 minute….Baza….Hrezdac este 10 etaje peste Lorenzi,o stim cu totii,vedem…Nu suntem idioti….
    Haideti sa va spun ceva….cu bine,cu rau,simplu sau mai greu,suntem acolo unde nici nu visam noi in sezonul trecut…
    Mai baieti,ma inclin in fata voastra….Stima si respect maxim….Nu am cuvinte de lauda,suficiente….Nu as avea cum…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button