Fotbal judetean

Șimandul are șanse de play-off în Liga 4-a, dar rămâne cu picioarele pe pământ: „Să terminăm de la locul 8 în sus și să continuăm proiectul bazat pe tineri”

Clasamentul campionatul Ligii a IV-a Arad după 15 runde este împărțit în două, plus tânăra echipă de la UTA II, care ține cu stoicism „lanterna roșie”, cu un singur punct acumulat. Din plutonul fruntaș fac parte 6 echipe, ultima dintre ele fiind Șoimii Șimand, aflată la două puncte de un loc pe play-off. Pe poziția a patra se află Unirea Sântana, căreia „șoimii” i-a luat 4 puncte, trei dintre ele, chiar în prima etapă, la „masa verde”.

În rest, echipa pregătită de Ioan și Jany Ruska i-a mai luat doar trei puncte unei formații clasate peste ea la final de 2019, după succesul (4-2) cu Ineul. Chiar dacă a pierdut fotbaliști ca Balint sau Ghergar, șimăndanii s-au „plombat” bine cu jucători în general tineri, ca Licker, Roza, D. Don sau Șulea, plus Dan Morariu. „În vară am reușit sa facem un grup format din jucători tineri și foarte tineri, media de vârstă fiind în jur de 21 de ani. Aceștia, după antrenamente și meciuri, s-au sudat și au format un grup mai unit, iar asta s-a văzut în rezultate. Contează foarte mult unitatea grupului, ambiția și caracterul jucătorilor, iar la noi toți și-au dat silința sa se pregăteasca bine, au dat totul pe teren. A fost un tur reușit, suntem multumiți și de cuplul de antrenori Ruska, tată și fiu, mergem pe mâna lor și mai departe”, susține Adrian Cuc, delegatul echipei șimăndane.

Șansele de calificare în play-off ale „șoimilor” rămân mari dacă privim clasamentul, însă la ce bătaie e pe primele patru locuri, e greu de crezut că Șimandul va fi printre ele când se trage linia. „Sigur că ne-am dori mai mult, însă nu scăpăm din vederi obiectivul stagional. Vrem să nu avem emoții cu retrogradarea și eu zic că putem termina fără probleme mai sus de locul 8. În iarnă vom avea parte de o pregătire pe plan local, mai intensă, cu meciuri bune amicale, prin care să ne îmbunătățim jocul. Vom munci mai mult pe partea tactică, cu speranța că nu vom pierde jucători din lotul cu care am abordat stagiunea de toamnă.  Pe de altă parte, încercăm să ne mai ne întărim cu 1-2 jucători tineri, de viitor, ca să continuăm proiectul pe care l-am început. Noi, cei din conducere, încercăm să ajutăm cu profesionalism echipa pentru buna desfășurare a activității. Primăria și Consiliul Local Șimand sprijină necondiționat sportul, dar ne bazăm și pe sprijinul firmei Prestagro a domnului Cordoș. Toată comunitatea vibrează pentru sport, am avut de multe ori și peste 200 de spectatori la meci. Ca să nu mai spunem că-l avem în curte pe Daniel Mărcuș, care se ocupă de copii și juniori și nu se limitează doar la fotbal. E foarte important pentru comuna Șimand să aibă un om dedicat precum pe profesorul Mărcuș”, a adăugat Cuc.

Caba și colegii săi încep anul 2020 cu un meci, pe hârtie, simplu. La Șimand vine nou promovata din Beliu,  pe care „șoimii” au bătut-o în „groapa cu lei” cu 5-2. „Avem timp să pregătim acea partidă și întreaga campanie de primăvară, acum aș vrea să urez în numele conducerii Sărbători Fericite colaboratorior, suporterilor și jucătorilor noștri!”, a încheiat Adi Cuc.

 

Comentarii Facebook

1
0

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close