Liga a 2-a

Baciu și Lincar sunt out, Turris și Chiajna își schimbă din nou antrenorii!





Două dintre divizionarele secunde ce au început sezonul cu alți antrenori pe bancă schimbă din nou în această pauză competițională. Vorbim despre Turris Turnu Măgurele, aflată pe locul 5 (32 de puncte) și Concordia Chiajna, de pe locul 16 (21 de puncte).

Echipa teleormăneană, la al treilea antrenor schimbat

Turris Oltul Turnu Măgurele intră în topul echipelor cu cei mai mulţi antrenori schimbaţi în acest sezon de Liga 2. Echipa din Teleorman s-a despărţit astăzi, 27 decembrie, de Marius Baciu (44 de ani) şi va ajunge, astfel, la cel puţin patru tehnicieni pe bancă în acest campionat. Erik Lincar şi Florin Bratu au antrenat şi ei nou-promovata în eşalonul secund în prima parte a sezonului.

Marius Baciu a preluat Turris Oltul pe 25 octombrie, înaintea meciului cu FK Csikszereda, din etapa a 15-a a Ligii 2, şi a condus echipa timp de şapte partide. El l-a înlocuit pe demisionarul Florin Bratu, care îl înlocuise pe Erik Lincar, cel care promovase echipa din Liga 3.

Până să ajungă la echipa din Turnu Măgurele, Baciu antrenase Daco-Getica, formaţie care s-a retras din campionat.

”Anunţăm pe această cale rezilierea de comun acord cu antrenorul principal Marius Baciu cât şi cu staff-ul său. Mulţumim şi mult succes în continuare!”, a anunţat clubul din Turnu Măgurele pe pagina sa de Facebook.

Cu Marius Baciu antrenor, Turris Oltul Turnu Măgurele a înregistrat două victorii (3-2 cu Sportul Snagov, 1-0 cu Pandurii), trei egaluri (3-3 cu Ripensia, 1-1 cu ”U” Cluj şi 1-1 cu Petrolul) şi două înfrângeri (0-1 cu FK Csikszereda şi 2-5 cu CS Mioveni).

Din stafful lui Marius Baciu făceau parte Alexandru Ioniţă, Bucuroaia Sorin şi Marian Vlad.

La finalul primei părţi a sezonului, după 21 de etape, Turris Oltul Turnu Măgurele ocupă locul 5 în Liga 2, cu 32 de puncte acumulate în 20 de meciuri, fiind la trei puncte în spatele ocupantele locului 3, care duce la barajul pentru promovare, Rapid.

Antrenorii şi etapele în care au condus Turris Oltul Turnu Măgurele în acest sezon: Erik Lincar (1-9), Florin Bratu (10-13), Marius Baciu (14-21, a preluat echipa în etapa a 15-a, iar meciul din etapa a 14-a a fost restanţă).

Nici „cura Lincar” nu a funcționat la Chiajna

Concordia Chiajna îşi propunea să revină rapid în Liga 1 după retrogradarea din vară, însă va fi nevoită să mai aştepte cel puţin încă un sezon pentru a face acest lucru. Echipa ilfoveană a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe loc retrogradabil, 16, iar noul an îl va începe cu un nou antrenor pe bancă. Erik Lincar (41 de ani) n-a reuşit să redreseze Concordia în cele zece meciuri în care a antrenat-o după ce l-a înlocuit pe Laurenţiu Diniţă, aşa că a ales să plece şi de la echipa ilfoveană, după ce în primele zece etape ale sezonului a condus Turris Oltul.

Imediat după despărţirea de Turris Oltul, echipă pe care a promovat-o din Liga 3 şi a făcut-o lider în Liga 2, Erik Lincar a semnat cu Concordia Chiajna, formaţie cu ambiţii mari, însă clasată mult mai jos în clasament decât teleormănenii. Orădeanul prelua trupa ilfoveană când era pe locul 11, după ce aceasta îşi încetase contractul cu Laurenţiu Diniţă.

Alte echipe din Liga 2 cu multiple schimbări pe banca tehnică în acest sezon: Sportul Snagov (cinci antrenori), ASU Poli (patru antrenori), Pandurii şi Turris Oltul (cu câţi trei antrenori).

Cristian Tănase, despre despărţirea de Erik Lincar: „A fost decizia exclusivă a lui Lincar şi a staffului său”

Lincar a condus Concordia în zece meciuri şi a avut rezultate modeste. Clasarea la final de an, de primă parte a sezonului, pe loc retrogradabil l-a determinat pe Erik Lincar să plece şi de la Chiajna.

„A fost decizia exclusivă a lui Lincar şi a staffului său. M-au anunţat după ultimul meci că vor să plece şi am rămas interzis. Am încercat patru zile să îl fac să se răzgândească, nu ştiu de ce pleacă, eu i-am îndeplinit toate cererile. O să avem săptămâna viitoare, înainte de Anul Nou, o şedinţă la club pentru a numi un nou antrenor”, a spus preşedintele Cristian Tănase la DigiSport, care l-ar fi dorit în continuare ca antrenor pe Erik Lincar.

În ultimele cinci etape din 2019, Concordia Chiajna nu a câştigat şi a obţinut doar două puncte, rezultate care au dus echipa pe locul 16 la finalul primei părţi a sezonului, ultima poziţie retrogradabilă. Ilfovenii au 21 de puncte strânse în 20 de meciuri, cu un punct mai puţin decât FK Csikszereda, echipa situată imediat mai sus, pe loc care asigură menţinerea în Liga 2.

Concordia Chiajna cu Erik Lincar antrenor principal a înregistrat trei victorii (1-0 cu Dunărea Călăraşi, 1-0 cu FK Csikszereda şi 2-0 cu Sportul Snagov), două egaluri (1-1 cu CS Mioveni şi 0-0 cu Pandurii) şi cinci înfrângeri (0-3 cu Petrolul, 1-2 cu Ripensia, 1-2 cu ”U” Cluj, 0-1 cu UTA şi 1-3 cu Rapid).

Concordia Chiajna e a treia echipă din Liga 2 care îşi schimbă antrenorul în pauza de iarnă, după Petrolul (Costel Enache în locul lui Flavius Stoican) şi Turris Oltul (s-a despărţit de Marius Baciu). Şi Sportul Snagov îşi caută un nou antrenor, după ce interimarul Răzvan Ciodar a condus echipa în ultimele două runde din 2019.

liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button