UTA Arad

UTA, singura echipă cu două prezențe în Top 6 al golgheterilor Ligii a 2-a la fotbal





După desfăşurarea turului şi a două etape din retur, campionatului Ligii 2 a intrat în pauza de iarnă cu un podium greu de imaginat. În  primele trei locuri nu se clasează nici Petrolul, nici „U” Cluj, două cluburi care au ratat promovarea în sezonul trecut şi care în vară îşi făceau planuri să defileze de această dată pentru a ajunge din nou în Liga 1. În schimb, UTA şi CS Mioveni, două echipe care nu aveau ca obiectiv declarat promovarea, sunt pe primele două poziţii, iar Rapid e pe treapta a treia, cea care duce la baraj.

Lupta pentru Liga 1 e, însă, departe de a fi încheiat. De exemplu, echipele clasate pe locurile 11 şi 12, Dunărea Călăraşi şi Viitorul Pandurii, sunt la o distanţă de opt puncte de Rapid, una care poate fi recuperată cu uşurinţă în cele 17 etape rămase până la finalul sezonului.

O situaţie interesantă este şi în topul golgheterilor Ligii 2. După 21 de etape, liderul clasamentului marcatorilor este jucătorul unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării. Albert Voinea a marcat în acest sezon mai mult de jumătate dintre golurile reuşite de Ripensia: 13 din 24. Dintre echipele situate pe podium, UTA este cel mai bine reprezentată, mai ales că trupa arădeană are şi cel mai bun atac din campionat, cu 27 de reuşite. Îl are pe locul 2 pe Ciprian Rus, cu 12 reușite, iar pe locul 3-4 pe Valentin Buhăcianu, cu 10. La un moment dat cei doi se luptau și pentru titlul de golgheter al stagiunii trecute, dar, în cele din urmă, Buhăcianu avea să câștige detașat, cu 25 de reușite, cu toate că echipa sa, Aerostar Bacău, avea să retrogradeze în Liga 3-a.

Practic, „Bătrâna Doamnă” e cea mai bine reprezentată formație în Top 6, cu cei doi „bomberi” amintiți. Apoi, în Top 10, îl regăsim și pe arădeanul Cătălin Hlistei, care a strâns 8 goluri în tricoul Rapidului.

Într-un Top 20 al celor mai buni marcatori ai Ligii 2 în această primă parte a sezonului, cei mai mulţi reprezentanţi au SCM Gloria Buzău şi Turris Oltul, câte trei jucători. Însă dacă extindem Topul până locul 30, mai găsim numele altor doi utiști, respectiv  mijlocașii Octavian Ursu și Romario Moise. Ambii au câte 5 reușite, după cele 21 de etape scurse din prezenta ediție a Ligii a 2-a. Restul marcatorilor „roș-albi” sunt: Alexandru Ioniță 4 goluri, Diego Lorenzi 3 goluri, Sorin Bustea –  2 goluri, David Miculescu – 1 gol, plus autogolul lui Candrea din UTA – Buzău (3-0).

Campioana Provinciei este și cea mai prolifică divizionară secundă după 21 de etape și are a doua apărare a campionatului după cea a rivalei, ASU Poli. Utiștii au încasat 13 goluri, față de cele ale „alb-violeților”, însă, dacă am scoate din calcule cele 4 autogoluri (două ale lui A. Rus, unul al lui Ilie și unul al lui Melinte), arădenii ar avea și cea mai impermeabilă defensivă.

Un comentariu

  1. Esteeee…..Sunt curios despre Hora,daca este adevarat ceea ce se vehiculeaza….Interesant….
    Oare in locul cui,pe ce salariu?Dar ar vrea sa coboare momentan?Ii garanteaza cineva locul de titular?
    Mi-e teama ca se sparge gasca la Astra,(Budescu,Alibec,Tamas) si atunci Romario Moise va fi rechemat….asta numesc eu o pierdere….
    Sa vedem cat de bine revin accidentatii nostri si aici ma refer in primul rand la Ciucur si Stancu,cu anumite sanse Puscas..Cu toata simpatia,Coully va avea nevoie inca de timp….
    Bafta tuturor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button