Minifotbal, futsal

72 de echipe se bat pentru trofeu la a șasea ediție a Campionatului județean de futsal: „Balul” începe la Curtici pe 18 ianuarie!





Pentru al șaselea an consecutiv, Aradul va avea un campionat județean de futsal. De data aceasta, Asociația Județeană de Fotbal a permis și înscrierea formațiilor neafiliate, astfel că la start se vor prezenta nu mai puțin de 72 de competitoare. Acestea vor fi împărțite în 9 „zone”, ce vor demara weekendul viitor. Ca o noutate, există și echipe de rezervă, care sunt pregătite să le ia locul teamurilor ce s-ar putea retrage pe parcurs.

„Balul” începe la Curtici sâmbăta viitoare, iar a doua zi, pe 19 ianuarie, „carava” ajunge la Satu Nou. Celelalte faze zonale vor avea loc în sălile de sport din: Beliu (26 ianuarie), Pecica (1 februarie_, Macea (2 februarie), Vladimirescu (2 februarie), Șag (9 februarie), Almaș (9 februarie) și Apateu (16 februarie). Componența și programarea jocurilor de la fiecare „zonă” vor fi anunțate în săptămâna premergătoare meciurilor. Finala va avea loc pe 23 februarie,locația nefiind stabilită încă.

Și în acest an, un rol important în organizarea întrecerii județene de futsal îl are Andras Mako. „Am reușit să batem în cuie faza zonelor, participarea este numeroasă, ca la toate competițiile organizate de AJF Arad. Prin eforturile conducerii, ale lui Adrian Lucaci, în special, și în acest an vor fi zeci de competiții de fotbal de masă, la care participarea va fi gratuită, acoperirea cheltuielilor făcându-se prin proiecte finanțate de Consiliul Județean prin Centrul Cultural județean și în care vor fi implicați mii de sportivi legitimați și amatori, de la grădiniță la old-boys, de la băieți și fete la familii cu copii. După cele două memoriale (n.a. Nicolae Ardelean și Ionuț Leac), Campionatul Județean de Futsal este prima competiție de mare anvergură a anului. Vor fi angrenate 72 echipe, aproape o mie de fotbaliști, legitimați sau nu, juniori sau seniori, deci practic nu sunt restricții. Eu și Nelu Iovescu vom fi responsabili cu organizarea, vom avea arbitri delegați de Comisia Județeană de Arbitri și gazde primitoare din 9 localități care se vor strădui să ofere condiții cât mai bune de desfășurare a competițiilor zonale. Toate <<zonele>> vor începe de la ora 10 și se vor încheia seara. Câștigătoarele vor participa apoi la marea finală din 23 februarie, suntem în căutarea unei săli potrivite pentru un eveniment de asemenea anvergură”, a menționat vicepreședintele AJF Arad.

Patru echipe de juniori la „zona” de la Curtici

Așadar, a șasea ediție a campionatului județean de futsal debutează în sala în care a avut loc, ieri, și prima competiție a anului organizată de AJF Arad, Memorialul „Nicolae Ardelean”. De altfel, printre participante sunt și trei formații de juniori. Dar iată primele echipe ce intră în febra comperiției: Frontiera Curtici A1, Șoimii Șimand A1, Podgoria Pâncota A1, Victoria Felnac A1, Aqua Vest Șofronea, Academia Brosovszki, CS Dorobanți și Victoria Zăbrani 2 (la Curtici), respectiv: Viitorul Satu Nou, Șoimii Șimand, ACS Socodor, Flacăra Țipar, Național Sintea Mare, Crișul Chișineu-Criș 2, Viitorul Șomoșcheș și Victoria Berechiu (la Satu Nou).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button