Progresul Pecica

Pecicanii abordează returul în 18 jucători pe motive de buget: „Chiar și subțiat numeric, grupul format îmi dă garanții”

Șoimii Lipova a fost cea mai grăbită divizionară terță arădeană când a venit vorba despre demararea pregătirii de iarnă, dar, de luni, se întorc la treabă și celellate formații din județul nostru. Nou promovată pe scena a treia a fotbalului românesc, Progresul Pecica și-a câștigat statutul de supriză plăcută a turului după o serie de rezultate pozitive. Cu două runde înainte de vacanță, „galben-albaștrii” erau la mâna lor pentru a ierna pe locul 2, însă eșecurile cu Cermei și Deva i-au aruncat în afara podiumului, în spatele conjudețenelor Lipova și Crișul.

Oricum, locul de Liga a 2-a nu mai poate fi scăpat de FC U Craiova, iar cum locul 2 nu se premiază, pe undeva și strategie pentru stagiunea de primăvară la Pecica se schimbă. „Ne-am despărțit de trei jucători, Tiric, Grigore și Ponta, acesta din urmă făcând singur pasul în spate și l-am adus doar pe Alex Capătă. Numeric nu stăm tocmai bine, avem fotbaliști cât pentru foaia de joc, 16 jucători de câmp și doi portari, Gârlea și Iosub. Cel de-al treilea, Creța, s-a operat la genunchi și nu vom putea conta pe el nici în retur. Sigur că e puțim riscant să începem campionatul în această formulă, fiecare antrenor și-ar dori să aibă dubluri pe post, dar trebuie să ținem cont și de bugetul de salarii oferit de club. În tur a fost depășit puțin, acum trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem. În special pe benzi mi-aș fi dorit încă unul-doi jucători, dar sper să fie bine și așa, deși, din punctul meu de vedere, partea a doua a campionatului va fi ceva mai grea decât prima. În primul rând, adversarele ne-au luat la ochi, se mobilizează altfel cu noi, poate unele vor avea de luat și ceva ravanșe după rezultatele din toamnă. Apoi, jucătorii noștri au strâns cartonașe galbene și, probabil, vom avea și suspendări, deci nu vom putea juca mereu cum ne-am dori noi. După cum știiți, eu sunt un antrenor căruia nu-i place să piardă, vreau ca echipa mea să joace de la egal la egal cu oricine și atunci trebuie să găsim cele mai bune soluții. Oricum, ca să stăm liniștiți până la final, la zestrea strânsă până acum mai avem nevoie de cel puțin 15 puncte, care nu vor fi tocmai simplu de făcut. Însă, chiar și subțiat numeric, lotul de jucători, grupul format la Pecica, îmi dă garanții”, spune Dan Stupar.

Antrenorul Progresului va conduce primul antrenament al anului luni, 20 ianuarie, de la ora 17, pe terenul din Pădurice. În aceeași săptămână, sâmbătă, e programat și primul amical al iernii, pe „Motorul”, cu UTA. „De obicei, nu sunt adeptul testelor programate atât de repede după revenirea din vacanță, dar UTA nu se refuză. E echipa fanion, am jucat și în vara trecută cu ei tot așa, la puține zile după reunire și așa vom face și acum în speranța că o putem ajuta. Dar, la rândul nostru, vedem de unde plecăm în acest an, pentru a tinde acolo unde ne dorim înstagiunea de primăvară”, a adăugat Stupar.

Restul adversarilor din partidele de verificare ale iernii pentru pecicani vor fi: Păulișana Păuliș (1 februarie), Național Sebiș (8 februarie), Lunca Teuz Cermei (12 februarie), Avântul Periam (15 februarie), Frontiera Curtici (19 februarie), Șoimii Lipova (22 februarie) și Victoria Felnac (26 februarie). Între 2 și 8 februarie, pecicanii se vor afla în cantonamentul montan de la Moneasa.

Comentarii Facebook

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close