26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ratările au amânat descătușarea „roș-albilor”: UTA – Progresul Pecica 5-1

Cel puţin cât au ţinut-o balamalele, divizionara terţă Progresul Pecica a fost, sâmbătă, un adversar redutabil pentru UTA în cel de-al doilea amical al iernii pentru liderul ligii secunde. Chiar dacă nu au dus lipsă de ocazii de poartă, „roş-albii” au fost conduşi mai mult de o jumătate de oră pe tabelă şi au avut ceva treabă inclusiv în defensivă. În cele din urmă, însă, calitatea superioară a utiştilor şi-a spus cuvântul, pentru un succes rotund, scor 5-1.

În prima repriză a meciului desfăşurat pe arena Motorul, în prezența a aproximativ 300 de privitori, cel mai activ fotbalist de pe teren a fost noua achiziţie a „Bătrânei Doamne”, Soufiane Jebari. Ibericul şi-a început seria ocaziilor cu o bară transversală lovită de la 20 de metri, după care l-a luat la ţintă pe Gârlea după o combinaţie frumoasă cu Vulturar, dar a şi trimis puţin alături din poziţie bună. Pecica a fost pragmatică şi, la prima situaţie de poartă, a şi deschis scorul. Puie a controlat un balon pe linia de fund, a întors perfect în 7 metri, de unde Sergiu Popa a înscris la semi-înălţime în dreapta lui Bolboaşă.

Bineînţeles, UTA nu se putea mulţumi cu situaţia de pe tabelă şi a atacat în valuri mai ales în ultimul sfert al primei părţi. Dar, Bustea a întârziat o finalizare din poziţie bună şi a fost blocat, pentru ca mai apoi să trimită doar în bara din stânga lui Gârlea. Portarul Progresului a fost decisiv în faţa lui Ilie (cap din 6 metri), în timp ce Ioniţă a executat puţin peste poartă o lovitură liberă de la 21 de metri, uşor lateral stânga.

Utilizând o cu totul altă „garnitură” în repriza a doua, UTA fost ceva mai concretă în atac şi a întors meciul până în minutul 60. Mai întâi, Tomozei a mângâiat transversala cu un şut puternic din 12 metri, după o acţiune prelungită a echipei sale, însă şi Capătă a avut prima şansă în tricoul Progresului cu o lovitură de cap ce a trecut puţin peste poartă. În minutul 57, Buhăcianu a scăpat pe stânga, a aşteptat incursiunea în viteză a lui Alexandru Oroian, care a marcat simplu, cu latul din mijlocul careului. Tot Oroian a adus-o pe UTA pentru prima oară în avantaj după 60 de minute de joc, cu un şut în cros din 15 metri lateral dreapta după pasa lui Isac.

Gabor a plătit cu eliminarea de pe teren jocul puţin mai dur, dar mai ales încăierarea ce a urmat cu adversarii, Tomozei înaintea tuturor. Nervos şi dispus la o dispută corp la corp şi fundaşul lateral al UTA-ei a fost trimis şi el mai repede la vestiaare, dar colegii săi au continuat să joace fotbal şi să marcheze.

În minutul 68, Valentin Buhăcianu a făcut 3-1 cu un lob elegant după pasa lui Gavrilă, iar Oroian a realizat hat-trick-ul cu un şut cu efect, cu stângul, direct în vinclul lui Iosub. Show-ul nu s-a încheiat aici şi, cu trei minute înainte de final, a înscris şi Cristian Melinte. Moise a centrat din dreapta, iar fundaşul arădean i-a luat faţa lui Capătă şi a împins balonul în plasă din numai 5 metri. Ursu a ratat ultima fază a disputei cu un şut din alergare ce s-a dus de puţin pe lângă bara din stânga lui Iosub.

Una peste alta, „Bătrâna Doamnă” a lăsat o impresie bună şi în al doilea amical al iernii în faţa unui adversar evident mai solid decât puştii de la U19, pe care i-a întrecut cu 7-0 în urmă cu o săptămână.

Formații:

UTA, prima repriză: Bolboaşă – A. Rus, R. Crişan, Fl. Ilie, Roumpoulaku – Miculescu, Vulturar, Lorenzi, Bustea – Jebari, Al. Ioniţă

UTA, repriza a doua: Fl. Iacob – Tomozei (A. Gavrilă 62′), Melinte, E. Paşcu, Ciucur – Oroian, Hrezdac, Moise, Oct. Ursu – Isac, Buhăcianu

Progresul Pecica: Gârlea (Iosub 70′) – Ilan (N. Stupar 73′), Gabor (Wild 62′), Wild (Ţugulescu 46′), Aldan – A. Iuga (D. Dancă 62′), Arsene, S. Popa (Moraru 46′, N. Brad 72′), Bozian – Puie (Capătă 46′), Szekely (Puie 70′).

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Cristian Cășuț

12
1