UTA Arad

Ratările au amânat descătușarea „roș-albilor”: UTA – Progresul Pecica 5-1





Cel puţin cât au ţinut-o balamalele, divizionara terţă Progresul Pecica a fost, sâmbătă, un adversar redutabil pentru UTA în cel de-al doilea amical al iernii pentru liderul ligii secunde. Chiar dacă nu au dus lipsă de ocazii de poartă, „roş-albii” au fost conduşi mai mult de o jumătate de oră pe tabelă şi au avut ceva treabă inclusiv în defensivă. În cele din urmă, însă, calitatea superioară a utiştilor şi-a spus cuvântul, pentru un succes rotund, scor 5-1.

În prima repriză a meciului desfăşurat pe arena Motorul, în prezența a aproximativ 300 de privitori, cel mai activ fotbalist de pe teren a fost noua achiziţie a „Bătrânei Doamne”, Soufiane Jebari. Ibericul şi-a început seria ocaziilor cu o bară transversală lovită de la 20 de metri, după care l-a luat la ţintă pe Gârlea după o combinaţie frumoasă cu Vulturar, dar a şi trimis puţin alături din poziţie bună. Pecica a fost pragmatică şi, la prima situaţie de poartă, a şi deschis scorul. Puie a controlat un balon pe linia de fund, a întors perfect în 7 metri, de unde Sergiu Popa a înscris la semi-înălţime în dreapta lui Bolboaşă.

Bineînţeles, UTA nu se putea mulţumi cu situaţia de pe tabelă şi a atacat în valuri mai ales în ultimul sfert al primei părţi. Dar, Bustea a întârziat o finalizare din poziţie bună şi a fost blocat, pentru ca mai apoi să trimită doar în bara din stânga lui Gârlea. Portarul Progresului a fost decisiv în faţa lui Ilie (cap din 6 metri), în timp ce Ioniţă a executat puţin peste poartă o lovitură liberă de la 21 de metri, uşor lateral stânga.

Utilizând o cu totul altă „garnitură” în repriza a doua, UTA fost ceva mai concretă în atac şi a întors meciul până în minutul 60. Mai întâi, Tomozei a mângâiat transversala cu un şut puternic din 12 metri, după o acţiune prelungită a echipei sale, însă şi Capătă a avut prima şansă în tricoul Progresului cu o lovitură de cap ce a trecut puţin peste poartă. În minutul 57, Buhăcianu a scăpat pe stânga, a aşteptat incursiunea în viteză a lui Alexandru Oroian, care a marcat simplu, cu latul din mijlocul careului. Tot Oroian a adus-o pe UTA pentru prima oară în avantaj după 60 de minute de joc, cu un şut în cros din 15 metri lateral dreapta după pasa lui Isac.

Gabor a plătit cu eliminarea de pe teren jocul puţin mai dur, dar mai ales încăierarea ce a urmat cu adversarii, Tomozei înaintea tuturor. Nervos şi dispus la o dispută corp la corp şi fundaşul lateral al UTA-ei a fost trimis şi el mai repede la vestiaare, dar colegii săi au continuat să joace fotbal şi să marcheze.

În minutul 68, Valentin Buhăcianu a făcut 3-1 cu un lob elegant după pasa lui Gavrilă, iar Oroian a realizat hat-trick-ul cu un şut cu efect, cu stângul, direct în vinclul lui Iosub. Show-ul nu s-a încheiat aici şi, cu trei minute înainte de final, a înscris şi Cristian Melinte. Moise a centrat din dreapta, iar fundaşul arădean i-a luat faţa lui Capătă şi a împins balonul în plasă din numai 5 metri. Ursu a ratat ultima fază a disputei cu un şut din alergare ce s-a dus de puţin pe lângă bara din stânga lui Iosub.

Una peste alta, „Bătrâna Doamnă” a lăsat o impresie bună şi în al doilea amical al iernii în faţa unui adversar evident mai solid decât puştii de la U19, pe care i-a întrecut cu 7-0 în urmă cu o săptămână.

Formații:

UTA, prima repriză: Bolboaşă – A. Rus, R. Crişan, Fl. Ilie, Roumpoulaku – Miculescu, Vulturar, Lorenzi, Bustea – Jebari, Al. Ioniţă

UTA, repriza a doua: Fl. Iacob – Tomozei (A. Gavrilă 62′), Melinte, E. Paşcu, Ciucur – Oroian, Hrezdac, Moise, Oct. Ursu – Isac, Buhăcianu

Progresul Pecica: Gârlea (Iosub 70′) – Ilan (N. Stupar 73′), Gabor (Wild 62′), Wild (Ţugulescu 46′), Aldan – A. Iuga (D. Dancă 62′), Arsene, S. Popa (Moraru 46′, N. Brad 72′), Bozian – Puie (Capătă 46′), Szekely (Puie 70′).

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Cristian Cășuț

9 comentarii

  1. Remarcatul primei repeize Jebari, pt repriza secunda clar Oroian.”Piticul”e tot mai bun de la meci la meci.Daca o tine tot asa va ajunge sus.Sper sa nu i dea momentan tarcoale ciobanul din Pipera.

    0
    0
    1. Și dacă sa zicem ar oferi ciobanul 200000 nu mai mult, imediat l_ar,, mărita ” ai nostrii fii sigur de asta!

      0
      0
  2. Am vazut meciul si mi-a placut cum a jucat UTA . ,mai ales a doua repriza cand a intrat pe teren altireria grea in care valoarea si experienta baietilor si-a spus cuvantul in fata pecicanilor !!! Bravo baietii !!! Imi place si ma bucur foarte mult pt. ca, Buhacianu gandeste foarte bine faza de atac si nu se mai grabeste in fata portii. Oroian foarte bun ca de altfel toti baietii au jucat foarte bine, SIMO, foarte bun, se vede ca stie fotbal,CRISAN, tot la fel de bun, JEBARI ,bun baiatul, ce sa mai avem echipa foarte, foarte buna !!! INCA ODATA, BRAVISIMO BAIETII PT. JOCUL PRESTAT !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button