Progresul Pecica

Corecție pecicană înainte de cantonament, Szekely a reușit „hattrickul” în poarta Păulișului

În drum spre Moneasa, Progresul Pecica s-a oprit pe „Șega” pentru al doilea test al iernii. După 1-5 cu UTA, formația în „galben-albastru” și-a refăcut moralul cu divizionara a patra, Păulișana Păuliș, ce a plătit în special carențele de ordin fizic la acest moment al pregătirii.

Sergiu Popa a deschis destul de repede scorul, dar Darius Don a restabilit egalitatea. Apoi, divizionara terță s-a dus la 5-1, după reușitele semnate Puie, Capătă Bozian și Szekely. Don a făcut „dubla”, însă cuvântul final l-a avut experimentatul Szabolcs Szekely, care avea să termine amicalul cu un „hattrick” în poarta Păulișanei. 7-2, rezultat final.

Fără Creța, Mager și Ilan, cu probleme medicale, Dan Stupar, Marius Grad și Dan Țapoș au apelat și la patru juniori din propria pepinieră, Răchită, Bănățan, Ciba și Graure, plus la Nickolas Stupar, care – însă – nu au urcat cu echipa în cantonament. „A fost o mișcare bună, un antrenament util, cu o formație bună din județul nostru. Băieții au avut poftă de fotbal și de goluri, însă greul de abia acum începe pentru ei în săptămâna de cantonament. Sperăm să fie, în primul rând sănătoși, căci atunci suntem siguri că stafful tehnic va scoate maxim din ei în următoarele zile. Din păcate, Creța și Mager nu vin cu noi la Moneasa, deși ultimul ar putea apărea spre mijlocul săptămânii  după ce se vindecă total de pneumonie. A semnat și Florin Mateucă, așa că, teoretic, am încheiat cu achizițiileîn această iarnă”, ne-a mărturisit Cristi Pilan, directorul sportiv al pecicanilor.

Doar patru antrenamente au avut în picioare cei de la Păuliș înainte de a intra în gura „lupului” pecican. „Dincolo de diferența de valoare dată de eșaloanele în care evoluează cele două echipe, a existat și o diferență evidentă de pregătire fizică. Am făcut prea puține antrenamente și nici acelea în formulă chiar completă. O să remediem acest lucru începând de săptămâna viitoare, când ne vom pregăti zilnic. Astăzi, rămânem cu un antrenament bun, cu câteva momente de joc pozitive și în dreptul nostru, iar diferența de scor e ușor exagerată”, a precizat Dinu Maghici, antrenorul Păulișanei.

Formații:

Pecica: Iosub – Țugulescu, Gabor, Wild, Aldan – Mateucă, Tamaș, S. Popa, Bozian – Puie, Capătă. Au mai jucat: Gârlea – A. Iuga, Szekely,  Dancă, Moraru, Arsene, Deliman, Răchită, Bănățan, Ciba, Graure,N. Stupar.

Păuliș: Brutyo – E Calancea, Pleșca, Adam, Ad. Popa – Haj – D Don, G. Pop, Fl. Gâlcă Fl, D. Calancea Grigorean. Au mai jucat: Barabas – Suciu, Ambruș, Benescu, Itu, D. Popa, N. Marc, C. Gâlcă.

Se mai joacă amicalul cu Sebișul?

Așadar, 18 fotbaliști ai celor de la Progresul Pecica vor demara stagiul de pregătire de iarnă chiar din această seară. Chiar dacă nu a jucat astăzi, Ilan va transpira și el la munte, în timp ce situația lui Alex Deliman, fundașul de 19 ani crescut de UTA, e incertă ca și soarta clubului de care aparține, Național Sebiș. De altfel, testul cu formația lui Dănuț Șomcherechi, programat pe 8 februarie, e în aer. Pe lângă stafful tehnic și jucători, delegația Progresului la Moneasa îi mai cuprinde pe Cristi Pilan și maseurul Iosif Covaci.

Comentarii Facebook

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close