UTA Arad

Primul test, prima victorie în Turcia: UTA – Racing Luxemburg  3-1





La 5 zile distanță de la meciul cu Crișul Chișineu Criș, UTA mai bifează un succes  cu 3-1. De data aceasta, victoria a venit la 2000 de kilometri distanță de sinteticul de pe „Motorul”, pe unul dintre terenurile excelente pe care le oferă Antalya pentru formațiile ce-și desfășoară cantonamentele de iarnă aici. Victima „Bătrânei Doamne” a fost Racing, formația de pe locul 9 în prima divizie a Luxemburgului, într-un joc în care stafful tehnic utist i-a „uitat” pe bancă doar pe juniorii Hrezdac și Opric.

După cum anticipam încă de ieri, vremea s-a stricat și la Belek, iar primul test al „roș-albilor” în Turcia s-a disputat pe ploaie și vânt. Bineînțeles, temperaturile nu se compară cu cele de iarnă de acasă. Moise și Isac au pus imediat în pericol buturile adverse, însă și Iacob a avut o intervenție salvatoare la o contră a celor de la Racing. Scorul s-a modificat în minutul 20, atunci când Tomozei a fost faultat în careu și același Moise (foto) nu a greșit de la punctul cu var. Apoi, mijlocașul împrumutat de la Astra a trecut la serviciu, iar Buhăcianu a fost precis la finalizare din interiorul careului.

Era minutul 28, iar scorul se putea rotunji până la pauză dacă Ioniță și Buhăcianu nu ar fi tras pe lângă, iar Oroian în portar. Utiștii se aflau în poziții clare de gol, astfel că scorul reprizei a rămas 2-0.

Cu doi jucători proaspeți pe teren și la lumina reflectoarelor, Campioana Provinciei a continuat să atace. A fost rândul lui Bustea să rateze o situație imensă cu o reluare în transversală la pasa lui Buhăcianu, după care Isac a fost și el imprecis la capătul unei acțiuni personale pornită de la 30 de metri de buturile luxemburgheze. După o oră de joc, Laszlo Balint a operat și alte schimbări, dar golul cu numărul trei a fost opera a doi titular. Bustea a pasat din stânga și Buhăcianu a apărut la întâlnire pentru golul său cu numărul doi în acest meci: 3-0 (min. 64). Racing a redus din avantaj 4 minute mai târziu, la o fază la care Bolboașă a atins ușor mingea trimisă din interiorul suprafeței de pedeapsă. David Miculescu a irosit ultima șansă a partidei, cu 6 minute înainte de final, șutul său de la 18 metri mergând exact în brațele goalkeeperului advers.

Așadar, UTA începe cu dreptul seria de amicale din Antalya. Următorul adversar al „roș-albilor” va fi Yenysey Krasnoyarsk, din eșalonul secund rus, sâmbătă de la ora 11.

Formații:

UTA: Iacob (46 Bolboașă) – Tomozei (72 A. Rus), Ilie (78 E. Pașcu), Melinte (60 Crișan), Roumpoulaku (65 Ciucur) – Oroian (46 Miculescu, 85 Gavrilă), Moise (65 Pușcaș), Isac (78 Vulturar), Bustea (65 Ursu) – Ioniță (60 Jebari), Buhăcianu (65 C. Rus).

Racing Union: Ruffier – Camara, Da Silva, Hennetier, Nyssen, Dos Santos, Zinga, Simon, Birk, Dembele, Omrani, Pereira.

8 comentarii

  1. Fotbalul din Luxemburg e cam de nivelul unei judeteane din ROU,exceptie a fost cu cei care din nimereala au batut pe franarii clujeni,,(3-0),,,nu demult,,!Utistii nu trebuie sa se vada deja aproape de liga 1,caci cateva calcari strambe.(fereasca D-nul)..ne pot crea mari dureri de cap….Si mai ceva cu actualii jucatori oare cate puncte face UTA in liga 1(oare pe cine batem,,?) unde ne trebuie sa fie adusi o duzina de noi jucatori,astfel dansam ABA CFR Cj a Bursucului poate catiga campionatul si atunci dispare eticheta Campioana Provinciei cu UTA……!!!HAI UTA ,Andrei are dreptate,,!

    0
    0
    1. Aia pe care la nimereala cum zici tu i-au batut pe CFR au fost si anul asta in grupele europa league.Cati ani ai jucat in Luxemburg de sti asa bine cam la ce nivel e campionatul lor?

      0
      0
  2. E pregătire.! Nu e turneu cu miza și public Adversari și pentru copii din lot . Nu poți lua meci cu Anderlecht !! Apoi jucătorii actuali plus antrenorul , e cu mult peste ce era la club. E un obiectiv ,o prima clasare valoroasă , seriozitate. Un meci cu TULA ,va crea o prima impresie concretă. La o. promovare sunt alți bani ,plus o academie valoroasă. De ce sa nu credem într-un drum care a început cu dreptul. ??

    0
    0
  3. Toate bune și frumoase,echipa in grafic dar despre stadion nu mai zice nimeni nimic.Se așteptau niste anunțuri referitoare la câștigătorul licitației pentru restul lucrărilor, pentru termenul de începere a lucrărilor și pentru finalizarea acestora.
    Din păcate administratia Aradului ,veche sau nouă care de fapt este tot veche arată același dispreț și nepăsare față de oraș și oameni.
    Și se pare că și presa locală s-au molipsit….

    0
    0
    1. @Marcel..probabil ca esti vizitator mai rar al acestui site…Se stie exact cine si-a asumat sinuciderea de a continua lucrarile,fondurile din buget propriu,local,au fost suplimentate cu oarece milioane,adica banii nostri…Perfect!….Fiind unic ofertant,nu au existat contestatii….totusi..nimeni si nimic…MUCLES POPORES!
      In schimb,ceea ce probabil nimeni cu stelute la cap,nu poate pricepe….In loc de iarna,am avut o toamna lunga si macar pana acum,direct in primavara….Adica nu s-a miscat nici un fir de iarba si aceea cu forceps asternuta….
      Exista doar doua variante simple:ori noi toti suntem tampiti,de-a binelea,ori ei…Ma intreb….”care sunt ei”????Pentru ca biata pisica moarta a disparut in neant…Fara cadavru,nu exista acuzatii..
      Sa fim seriosi si sa nu ne minta nimeni….Ne chinuim de aproape 6 ani….Chinezii fac spital in10 zile,chiar si Ghencea este pe finisari,dupa cateva luni….Chiar noi suntem cretinii cretinilor!!!!Prostii prostilor!

      0
      0
  4. Ma bucur enorm,pentru ca baietilor le este bine in Antalya…Ce ma incanta,in paralel?
    Faptul ca exista mari concurente si variante pe posturi,dar si faptul ca avem chiar multi jucatori polivalenti,cel putin pe zone minimale,in caz de „avarie”…
    Ma bucur de asemenea pentru Vali Buhacianu,care se pare ca isi regleaza „catarea”….Si c
    e mai vad?In sfarsit,in afara de Tomi,vad fundasii laterali urcati sus cu aport maxim.
    Nici nu ma intereaza stirile Digi, GSP,ProSport,care scriu doar despre vesnicul Rapid si eroii de la Petrolul!
    Este un nucleu atomic la noi,la UTA!Am fost mereu obiectiv….dar acum,sper ca vom pune coroana!
    Mi se umfla „ranza”in mine,la cat de fericit sunt….Perfect!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button