26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Bilanț stricat în amicalele iernii: UTA – Vorslka Poltava U21  2-4

Laszlo Balint avertiza asupra dificultății ultimului test din Antalya al utiștilor, în fața liderului campionatului de tineret al Ucrainei și previziunile au fost confirmate. Vorslka Poltava U21 e singura ce a perforat mai mult decât odată poarta arădenilor în amicalele iernii și, mai mult, a stat destul de bine și pe faza de apărare. E adevărat, și „roș-albii” au intrat pe teren cu patru juniori, plus Ciucur și Pușcaș, fotbaliști care-și reintră treptat în ritm după lunga perioadă de indisponibilitate.

Totuși, amicalul a început bine pentru „Bătrâna Doamnă”, cu gol încă din minutul 7. Ciucur a centrat din corner, Pușcaș și C. Rus au prelungit balonul cu capul, iar Miculescu a înscris la colțul lung din 6 metri. A urmat un joc de uzură, cu arădenii controlând ușor ostilitățile, dar fără ocazii importante de gol. Vorslka a mărit puțin ritmul pe finalul reprizei și a cules și roadele. Stryzhak a profitat de distanța mare dintre Ciucur și Pașcu și a trimis sec pe lângă Bolboașă. Mai mult, Poltava putea intra în avantaj la vestiare, dar Mkomola a finalizat peste poartă din poziție ideală.

Golul de 2-1 avea să fie doar amânat pentru debutul actului secund. În minutul 50, o lovitură de colț bătută pe colțul lung a ajuns la Kravchuk, care nu putea rata. Doar două minute au fost în avantaj „verzii”, căci Cipri Rus a făcut „dubla”, dintr-un penalty obținut de Ursu. Un șut deviat în corner al lui Pușcaș a fost ultima zvâcnire ofensivă a UTA-ei, care mai apoi s-a scurt-circuitat în defensivă, iar ucrainienii s-au desprins în câștigători. În minutul 72, Pașcu ratat un tackle, Vasin a pătruns până la 14 metri și l-a bătut pe Bolboașă la colțul lung. După alte 4 minute, Lyga a pus cireașa cu o „scăriță” peste Bolboașă și o execuție simplă în plasă. Putea fi și mai rău, dar un atacant advers a ratat incredibil din careul mic.

Așadar, UTA își strică bilanțul din amicalele iernii chiar la ultima „strigare”, după cinci victorii și o remiză. Mâine, delegația arădeană se repatriază, iar de la începutul săptămânii viitoare demarează „operațiunea” de pregătire a deplasării de la Miercurea Ciuc, de luni, 24 februarie.

Formații:

UTA: Bolboașă – A. Rus, Crișan, Pașcu, Ciucur – Hrezdac, Pușcaș (78 Vulturar) – Miculescu, Jebari (78 Gavrilă), Ursu – C. Rus. Antrenor: Laszlo Balint

Poltava U21: Fesiun – Dubko, Pavliuk, Rey, Kutsenko – Kravchuk, Stryzhak – Mamro, Semilet, Cheliadin – Mkomola. Antrenori:  Iurii Maskymov și Vitalii Kosovskyi.

2
0