24/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Laszlo Balint avertiza asupra dificultății ultimului test din Antalya al utiștilor, în fața liderului campionatului de tineret al Ucrainei și previziunile au fost confirmate. Vorslka Poltava U21 e singura ce a perforat mai mult decât odată poarta arădenilor în amicalele iernii și, mai mult, a stat destul de bine și pe faza de apărare. E adevărat, și „roș-albii” au intrat pe teren cu patru juniori, plus Ciucur și Pușcaș, fotbaliști care-și reintră treptat în ritm după lunga perioadă de indisponibilitate.

Totuși, amicalul a început bine pentru „Bătrâna Doamnă”, cu gol încă din minutul 7. Ciucur a centrat din corner, Pușcaș și C. Rus au prelungit balonul cu capul, iar Miculescu a înscris la colțul lung din 6 metri. A urmat un joc de uzură, cu arădenii controlând ușor ostilitățile, dar fără ocazii importante de gol. Vorslka a mărit puțin ritmul pe finalul reprizei și a cules și roadele. Stryzhak a profitat de distanța mare dintre Ciucur și Pașcu și a trimis sec pe lângă Bolboașă. Mai mult, Poltava putea intra în avantaj la vestiare, dar Mkomola a finalizat peste poartă din poziție ideală.

Golul de 2-1 avea să fie doar amânat pentru debutul actului secund. În minutul 50, o lovitură de colț bătută pe colțul lung a ajuns la Kravchuk, care nu putea rata. Doar două minute au fost în avantaj „verzii”, căci Cipri Rus a făcut „dubla”, dintr-un penalty obținut de Ursu. Un șut deviat în corner al lui Pușcaș a fost ultima zvâcnire ofensivă a UTA-ei, care mai apoi s-a scurt-circuitat în defensivă, iar ucrainienii s-au desprins în câștigători. În minutul 72, Pașcu ratat un tackle, Vasin a pătruns până la 14 metri și l-a bătut pe Bolboașă la colțul lung. După alte 4 minute, Lyga a pus cireașa cu o „scăriță” peste Bolboașă și o execuție simplă în plasă. Putea fi și mai rău, dar un atacant advers a ratat incredibil din careul mic.

Așadar, UTA își strică bilanțul din amicalele iernii chiar la ultima „strigare”, după cinci victorii și o remiză. Mâine, delegația arădeană se repatriază, iar de la începutul săptămânii viitoare demarează „operațiunea” de pregătire a deplasării de la Miercurea Ciuc, de luni, 24 februarie.

Formații:

UTA: Bolboașă – A. Rus, Crișan, Pașcu, Ciucur – Hrezdac, Pușcaș (78 Vulturar) – Miculescu, Jebari (78 Gavrilă), Ursu – C. Rus. Antrenor: Laszlo Balint

Poltava U21: Fesiun – Dubko, Pavliuk, Rey, Kutsenko – Kravchuk, Stryzhak – Mamro, Semilet, Cheliadin – Mkomola. Antrenori:  Iurii Maskymov și Vitalii Kosovskyi.

2
0
%d blogeri au apreciat: