Baschet

Rodriguez e mândru de jucătoarele sale, dar dezgustat de arbitraj: „Am antrenat în multe țări europene, dar nu am mai văzut niciodată așa ceva!”



Într-o sală aproape plină s-a desfăşurat finala Cupei României dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi FCC Baschet Arad. Chiar dacă a reușit o prestație bună, „galben-albastrele” s-au văzut învinse la finalul jocului: 67-80.

În primul rând, antrenorul Manuel Rodriguez a ținut să-și felicite jucătoarele pentru „partitura” din această seară: Sunt foarte mândru de echipa mea și de modul în care a reușit să joace de la egal al egal cu formația ce a dominat România în ultimele cinci sezoane. Jos pălăria pentru efortul depus astăzi de jucătoarele mele! În ciuda înfrângerii, am terminat jocul cu capul sus pentru că am forțat-o pe Sepsi să joace la cel mai înalt nivel” au fost cuvintele ibericului.

Finalul partidei a consemnat un dezechilibru mare la faulturi, unde covăsnencele au reuşit să transforme 24 din cele 29 de aruncări libere, în timp ce Aradul a beneficiat de doar 8 încercări, iar 6 au fost înscrise. Rodriguez a pus statistica pe seama problemelor mari de arbitraj. „Am fost antrenor în mai multe țări europene, dar n-am văzut niciodată așa ceva, un criteriu de arbitraj atât de diferit pentru două echipe într-un meci. Ba mai mai mult, vorbim și despre o finală de Cupă. Și vorbesc cu date statistice reale, nu le inventez! Cum este posibil ca o echipă să aibă 27 de aruncări libere în prima repriză, iar cealaltă echipă doar două aruncări libere? Cum este posibil ca o echipă să facă 19 faulturi în primele 20 de minute, iar cealaltă echipă doar 5? Sper și îmi doresc ca Federația să analizeze video acest meci și să realizeze că acest manieră de arbitraj nu ajută baschetul din România. Ei trebuie să respecte toate echipele, toate, fără excepție. În ciuda frustrării generate, echipa mea a reușit să depășească momentul și să facă un joc minunat. O felicit pe Sepsi pentru că este campioană, dar astăzi suntem dezgustați. Această înfrângere ne va ajuta să realizăm că diferența teoretică dintre cea mai bună echipă din campionat și noi, se face doar la micile detalii”, a mai punctat tehnicianul FCC-ului, Manuel Rodriguez.

Pentru FCC Baschet Arad urmează meciul decisiv pentru locul 2 în Grupa A valorică, cu CSM Satu Mare, sâmbătă, la Polivalenta din orașul nostru.

baschetarad.ro

Foto: Andreea Vlase









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button