UTA Arad

Melinte avertizează înainte de reluarea meciurilor pe puncte: „Toți vor dori să învingă liderul, și eu mă motivam altfel cu FCSB, Dinamo sau CFR”





Cel puțin la prima apariția oficială a anului 2020, Laszlo Balint nu pare intenționat să umble prea mult la „11”-le ce a dus greul în turul campionatului. Și pentru că Stancu a recidivat și, deși a început alergările, nu poate fi luat încă în calcule, dintre noile achiziții, doar greco-albanezul Simo Roumpoulakou pare să-și fi câștigat locul de titular în „alb-roșu”. „S-a adaptat excelent, l-am simțit bine în teren, s-a adaptat repede la ceea ce i-a spus și i-a cerut <<Mister>>. În plus, se vede că a jucat la un nivel bun și e pregătit să ne ajute”, a spus Cristi Melinte despre noul său coleg de compartiment.

Fundașul de 31 de ani pare punct fix în defensiva „roș-albă” și în stagiunea de primăvară, sau cel puțin randamentul din partidele de verificare spune asta. „A fost o perioadă lungă, cu antrenamentele grele, dar e important că suntem toți sănătoși. Așteptăm meciurile oficiale, căci nu este plăcut când doar te antrenezi și ai meciuri amicale. Pregătirea a fost extrem de benefică, căci ne-am pus la punct din punct de vedere fizic și tehnico-tactic Suntem nerăbdători să înceapă campionatul și eu sunt convins că vom debuta cu o victorie. Am terminat anul foarte bine și trebuie să ne menținem pe aceeași linie”, susține Melinte.

Dacă în tur, Alin Șeroni, a câștigat rareori lupta pentru titularizare cu Melinte și Ilie, dar asta și pentru că a acuzat deseori probleme de ordin medical, de această dată masivul Radu Crișan pare mai decis să-și facă loc în formula de start. „Concurența pe postul de fundaș central a fost și în tur, cu Șeroni, un jucător de valoare, însă, e adevărat, și Radu e la același nivel. Este important că suntem jucători de valoare apropiată, asta ne ține concentrați în fiecare zi, pentru că toți ne dorim ca Mister să ne aleagă pentru a intra pe teren etapă de etapă. Personal, mă simt foarte bine după perioada de pregătire și sper să arăt acest lucru și în teren”, mai spune așl doilea căpitan al echipei arădene, după Cipri Rus.

Fotbalistul care debutase în Liga a 2-a chiar la UTA în urmă cu 11 ani, știe și la ceea ce ar trebui să se aștepte arădenii în partea a doua a stagiunii. „ Echipele din Liga 2-a s-au întărit, cred că returul va fi mai greu decât turul. Toate echipele își doresc să învingă liderul, este normal. Și eu când jucam la Chiajna sau ACS Poli mă motivam altfel în meciurile cu FCSB, Dinamo sau CFR Cluj. Se poate spune că avem un avantaj la capitolul omogenitate, și <<Mister>> cred că a ținut cont de acest aspect când a decis ce jucători să vină și care să plece. Am arătat că suntem un grup unit, care nu avea nevoie de foarte multe schimbări. <<Mister>> a adus jucători de valoare, care să aducă un plus, nu au venit doar la număr”, a mai explicat Cristi Melinte, care a depășit borna celor 150 de prezențe în primul eșalon tricoul celor de la Dinamo, Petrolul, Astra, Chiajna și ACS Poli.

Cristian Melinte a adunat 1656 minute, în 19 partide, în turul campionatului, fiind al patrulea în topul prezențelor utiste, după Fl. Ilie, Iacob și Tomozei.

Un comentariu

  1. Ok,acceptat,dar sa nu uitam ca pe Melinte,l-a dorit neaparat Mister Popica si culmea ca era varza….L-a retinut Balint in lot si l-a resuscitat cumva…A devenit un cu totul altul….Baza….Acum este greu,momentan,fara el….Parca alta atitudine,alta abordare,cu totul alt Melinte vazut in tur….Nu ai cum sa il scoti din lot…
    Felicitari maxime….Mai gafeaza uneori,pioneresc,dar doar cine nu este pe teren,poate comenta….Este usor din tribuna de vazut…..Nu ma injurati va rog….In sistemul creat,il regret pe Scutaru si pe Adilii…
    Punct.Atat…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button