UTA Arad

Balint, despre startul perfect de an al „roș-albilor”: „Cele mai importante sunt punctele, dar mă bucur și că am jucat cum îi stă bine unui lider”





„Fortăreața” din Miercurea Ciuc a fost doborâtă fără probleme de liderul ligii secunde. În primul meci oficial al anului, UTA a stricat imbatibilitatea celor de la  Csikszereda pe teren propriu în urma unei evoluții entuziasmante, cu câte trei goluri pe repriză, prin fotbaliști din toate compartimentele.

Mai mult, arădenii și-au egalat recordul stagional al celei mai mari victorii. 6-0 a fost și cu Daco-Getica, formație retrasă între timp din campionat, pe când într-un meci din deplasare din Liga 2-a, doar Viitorul Pandurii a mai câștigat la șase goluri diferență: 7-1 la Reșița.

Până la urmă, era de așteptat ca „Bătrâna Doamnă” să fie „vioara întâi” la Miercurea Ciuc, dar scorul final era greu de anticipat chiar și pentru cel mai optimist suporter al „roș-albilor”. Poate, Laszlo Balint a fost cel mai puțin surprins chiar și de proporțiile scorului. „I-am simțit foarte bine pe băieți în această săptămână și, de fapt, în toată această perioadă de pregătire. Mă bucur și că am eliminat și cele câteva minusuri avute după meciurile din Antalya și astăzi am avut un joc solid, cum stă bine unui lider, unei echipe ce-și dorește să facă performanță în acest sezon. Chiar dacă scorul spune altceva, nu era deloc simplu să câștigi la Miercurea Ciuc, doar că băieții au făcut exact ceea ce am pregătit, am combătut perfect tactica gazdelor noastre de azi. În plus, am fost extrem de pragmatici și eficienți, așa cum mi-aș dori să fim mereu, chiar merită toată lumea felicitări pentru acest meci. Rămân la părerea că cele mai importante rămân cele trei puncte, însă, bineînțeles, nu pot să nu remarc și prestația întregii echipe. Indiferent că vorbim despre cei care au început meciul din primul minut, fie de cei care au intrat pe parcurs. Miculescu chiar cu gol și mă bucur mult pentru el”, ne-a declarat antrenorul principal al utiștilor.

Cu această ocazie, pe lista marcatorilor au apărut, în premieră și fundașii centrali, Florin Ilie și Cristi Melinte. „Într-adevăr, e un aspect pozitiv și acesta, un plus la capitolul moral și încredere pentru ei. În schimb, pentru mine, rămâne important faptul că am marcat din momentele fixe, căci acesta era unul dintre minusurile din prima parte a campionatului, dar și că nu am luat gol. De altfel, la toate aspectele lucrate în această iarnă am stat bine azi, dar nu avem voie să ne culcăm pe o ureche. Avem puțin timp la dispoziție să pregătim meciul de sâmbătă, cu Ripensia. Trebuie neapărat să legăm victoria de azi cu încă una, în fața unei echipe ce a început, la rândul ei, excelent acest an și trebuie să ne revenim în special din punct de vedere fizic”, a adăugat Balint.

Dintre cele patru transferuri efectuate de UTA în această iarnă, două, exact fotbaliștii străini, au debutat astăzi, la Miercurea Ciuc. Simo Roumpoulakou a fost integralist pe banda stângă a defensivei, în timp ce Sofiane Jebari a intrat pe teren în ultimele zece minute, chiar împotriva fostei sale echipe și chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani. „Pentru mine nu e o surpriză în special evoluția lui Simo, căci el a jucat mai mult azi, am spus deja că, din punctul meu de vedere, suntem mai puternici decât în turul campionatului. Și prin transferurile făcute, dar și prin volumul și calitatea muncii făcute în această iarnă. Și suntem puternici și datorită prietenului meu, Bogdan Apostu, care m-a ajutat și a ajutat enorm clubul UTA și căruia vreau să-i mulțumesc și pe această cale”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Aproximativ 60 de suporteri ai arădenilor și-au însoțit favoriții la Miercurea Ciuc, sărbătorind primul succes al anului. „Nu pot decât să le mulțumesc în numele echipei fanilor noștri pentru că au venit sute de kilometri alături de noi, mă bucur că au avut ce vedea și că trăiesc, ca și noi, bucuria celor trei puncte. Sper și cred că vom avea un stadion plin și sâmbătă, când, din nou, factorul public ar putea fi decisiv într-un meci complicat, ca cel cu Ripensia”, a încheiat „Gyuszi” Balint.

Delegația arădenilor înoptează la Brașov, mâine se va antrena tot în orașul de pe Tâmpa și va porni apoi spre casă.

13 comentarii

  1. felicitari si asteptam o victorie cu ripensia am vazut o echipa omogena exact ce vrea antrenorul acuma am pus presiune mare pe rapid care va face doar egal maine si duminica poli castiga cu rapid forza uta

    0
    0
  2. Pentru mine surpriza a fost Ioniță in echipa de start,nu mă așteptam să fi-m așa solizi și consistenți pe ambele faze de joc,se vede că joacă echipa, grupul,nu in ultimul rand se vede antrenorul care sper sa poată fii ținut cat mai mult la Arad.
    Felicitări tuturor și sâmbătă trebuie sa răspundem și noi la evoluția echipei de azi ?!!!

    0
    0
  3. Am arătat exact așa cum trebuie să arate o echipă care poate să omoare campionatul. Siguranță, calm, lejeritate (în sensul bun) în execuții, mentalitate de killer și o organizare desăvărșită. Echipa asta este super pregătită din toate punctele de vedere și, după zeci de ani de mediocritate, dacă toate ”planetele” se aliniază așa cum trebuie, acest OM și PROFESIONIST de nota 10, Balint Laszlo pe numele său, este capabil să readucă UTA în prim planul fotbalului românesc. Și când spun asta nu mă refer doar la promovare, care e primul pas. Cu acest om, ”Klopp de România” cum îl numea astăzi cineva, UTA poate crește ca și joc, ca și spirit, ca și mentalitate… iar la cât de rău se prezintă fotbalul românesc în momentul ăsta, s-ar putea ca în 2-3 ani de zile (repet, dacă totul decurge așa cum trebuie) s-ar putea să avem parte de niște surprize la care nici nu visăm acum.

    0
    0
  4. Ripensia lui PELICI, cu siguranta va iesi SIFONATA dupa meciul cu UTA.,c-am cu vreo 3-4 goluri asa ca sa ii invete minte !!! La ce vacarm , la ce multi spectatori vor veni si la ce atmosfera incendiara va fi, Ripensia nu va avea nicio sansa sambata in fata UTA.-ei !!! Pe e pe mama lor ,sa le dati de nu mai stiu sa numere !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  5. Cu toate ca si la Arad anti unguri ( din pacate partial pe merit) trebuie punctat ca istoria ITA si UTA este puternic legata de aceasta etnie. Acum Laci Balint isi pune numele in marele Album al UTA- ei. Pentru ” antiungurii de meserie” CU TOTII SUNTEM OAMENI iar in familia UTA nu exista etnie, culoare de piele ci exista sange rosu- alb suflet boem de Batrana Doamna si respect pentru toti UTISTII. Respect Familia UTA

    0
    0
  6. Aveti dreptate d-le ZOLEE, si jucatorii de etnie magheara au contribuit din plin alaturi de cei romani la marile performante ale UTA-ei de-a lungul istoriei. Va respect, numai sanatate si fericire va doresc, FORTA UTA !!!

    0
    0
  7. Meci perfect! Asa DA! Felicitari tuturor utistilor!
    O mica observatie. Moise este prea valoros si util echipei UTA pentru a face un fault de cartonas galben cand UTA conduce cu 5-0! …
    Atentie ca Pelici stie sa-si organizeze apararea.
    SUCCES in continuare!

    0
    0
  8. Frumos ar fi, ca pe 18 Aprilie, cand se implinesc exact 75 de ani de la infiintare, la sfarsitul meciului cu Turris, sa sarbatorim impreuna calificarea matematica in Liga 1!!!

    Hai UTA!!!

    0
    0
  9. Sa fim lucizi, nu cred ca in acest retur vom mai intalni o asemenea echipa care nici nu s-a aparat, nici nu a atacat, nici nu a facut presing, apoi nici UTA nu va mai marca , curand 90- % din ocaziile avute. Mi-a fost frica de acest meci, caci aceasta victorie era extrem de importanta, pentru ceea ce va urma La 6-0 multe nu-s de spus, apararea foarte buna ( mi-a placut grecul,pe care-l vad, prima data_), Moise a fost imperial , la constructie, juniorii ( toti) excelenti. Toti au jucat bine.Singura obiectie a fost faptul ca C Rus ( care e golgheter) a ramas rezerva la Ionita, care ( e adevarat )a dat un gol, pentru 0-3,, dar nu are vivacitatea lui Cristi. Sint sigur ca Balint stie ca tot 3 puncte sint necesare si cu Ripensia ( care a inceput si ea bine, si care va veni sa lupte). Cu Ripensia e de luat o revansa pentru finalul de meci din tur, sper, la fel sa marcam repede , sa ne facem meciul usor, apoi stam, ca Snagovul s-a retras. UTA greu mai se poate impiedeca, nu de altii depinde, ci doar de ea si de jocul ei, daca acasa luam totul promovarea e clara. Azi vom vedea ce poate si Rapidul, dar si Turris, la care a revenit Lincar si care va veni curand la Arad. E moment de bucurie temperata si de refacut fortele, ca sambata ( sau dumineca sa batem si Ripensia . Hai UTA

    0
    0
  10. Unul din motivele ca nu a jucat Cipru Rus e ca nu a făcut tiata pregătirea fiin bolnav o perioada!Pe bune și acum ca am bătut așa clar și jocul a mers ft bine și cel mai important ca AVEM ANTRENOR ceea ce de mult nu am avut și acum tot facem analize și si tem supărați ca de ce nu a jucat unul sau altul!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button