Arhivă articole

Balint: „Am avut răbdare, luciditate și mai ales acel spirit pe care l-am tot arătat în special acasă. O onoare să jucăm în fața acestui public minunat!”


UTA nu iartă pe nimeni în acest debut de an în Liga 2-a și, după 6-0 cu Csikszereda, a rezolvat și „operațiunea” Ripensia Timișoara cu un sec 3-0. Ca și în prima rundă, Buhăcianu a marcat din nou, dar de această dată o „dublă”, pentru ca tabela să fie închisă de Ursu, din pasa unui alt fotbalist venit de pe bancă, Cipri Rus.

Ca și în precedentele confruntări stagionale de pe teren propriu, Laszlo Balint și elevii săi au cules aplauzele miilor de arădeni de pe „Motorul”, tot mai încrezători în șansele de promovare ale favoriților. „Nu pot decât să fiu mulțumit după această victorie, una extrem de importantă. Am spus-o și înainte de meci că pentru noi această întâlnire cu Ripensia este un adevărat examen, fiindcă am avut în față o echipă foarte organizată, foarte disciplinată. A trebuit să avem răbdare și luciditate, iar pe lângă asta și acel spirit pe care l-am tot arătat și pe care mi l-am dorit și de această dată la nivelul celorlalte partide în fața propriilor noștri fani.  Le mulțumim acestora pentru că, din nou, au făcut o atmosferă extraordinară și este mai mult decât o adevărată plăcere, este o adevărată onoare pentru noi să jucăm în fața acestor oameni minunați. Știm că și cum arată echipa, dar și rezultatele pe care le obținem atrag oamenii către către noi, către stadion, e foarte important că jucăm acasă în fața unui stadion plin. Publicul creează mereu atmosferă, cântă, ne sprijină, ne încurajează și băieții cred că deja se gândesc la următorul meci pe care trebuie să îl jucăm acasă. S-a făcut această conexiune între între echipă și fani, este această energie pozitivă degajată la toate meciurile de pe teren propriu propice performanței”, a spus Laszlo Balint la puține minute de la încheierea disputei cu „Ripi”.

Chiar și la 3-0, scor cu cotă bună la beturi, „principalul” arădenilor a avut și mici motive de nemulțumire. „E adevărat că am avut și momente în care am suferit un pic, aici este și nemulțumirea mea pentru că aceste momente au venit în urma unor faze discutate, analizate. Știam că trebuie să fim foarte responsabili în momentul în care avem posesia, avem atac pozițional în treimea medie, pentru că orice minge pierdută acolo, în special în zonele centrale, reprezintă un pericol pentru noi. Și asta pentru că Ripensia interpretează foarte bine momentul de tranziție pozitivă. Una peste alta, cred că este o victorie meritată, o victorie care nu poate fi contestată de nimeni. Felicitări băieților și o să încercăm să rămânem conectați la ceea ce avem de făcut în perioada imediat următoare”, a adăugat fostul fundaș.

UTA a fost nevoită să facă o înlocuire încă înainte de pauză și asta pentru că: „Bustea a simțit o ușoară contractură și am preferat să nu risc. Sperăm să nu fie nimic grav și să fi făcut această modificare la timp, în sensul în care sperăm să nu se fi agravat acea mică problemă musculară. Rămâne să vedem luni, va face niște investigații, dar la ce am discutat cu el și acum, după meci, eu sper să nu fie nimic grav. Oricum, Ursu intrase bine în joc, dar știiți că încerc să nu scot în evidență pe nimeni în mod special, ci să remarc evoluția echipei în ansamblul ei. E foarte adevărat că toți jucătorii au avut momente în care și-au făcut treaba foarte bine, dar și momente în care puteau să interpreteze anumite situații mai bine. Trebuie să analizăm inclusiv succesele, să încercăm să ne păstrăm nivelul de reușite tehnico-tactice și, foarte important, și nivelul de concentrare, nivelul mental, pentru că – într-adevăr – meciurile se împuținează, iar noi facem puncte și ne apropiem de ceea ce ne dorim cu toții. Am început bine această parte secundă a campionatului bine, cu multe goluri multe marcate și fără gol încasat, un aspect la fel de important pentru mine. Dar, pe de altă parte, trebuie să rămânem ancorați în realitate și să abordăm la fel de serios toată perioada următoare”, a mai punctat „Gyuszi” Balint.

În perioada următoare pentru „Bătrâna Doamnă” urmează și un weekend fără meci oficial, deci fără beturi, odată cu iminenta excludere din campionat a celor de la Snagov. „Nu ne convine că o să stăm săptămâna viitoare. E adevărat că stăm pe puncte, cum se spune, că adăugăm încă trei puncte la zestrea din clasament, dar sper să nu ieșim din ritmul competițional ce nu e foarte ușor de găsit după perioada lungă de iarnă. Cel mai probabil, o să facem un joc școală împotriva celor de la UTA U19, ajutându-i și pe ei să facă o ultimă repetiție înaintea campionatului, dar și noi încercăm să adaptăm programul la competiție printr-o pregătire specifică. Vedeți că în toamnă am fost puși în situația în care a trebuit să gestionăm multe meciuri într-un interval scurt de timp foarte scurt, iar acum trebuie să gestionăm această perioadă de două săptămâni în care nu vom avea meci oficial. Dar, sunt convins că ne vom regla”, a încheiat Balint.

UTA a strâns 47 de puncte după 23 de etape în Liga 2-a și va ajunge la cota 50 după o bate și pe Snagov la „masa verde”.

7
1


4 thoughts on “Balint: „Am avut răbdare, luciditate și mai ales acel spirit pe care l-am tot arătat în special acasă. O onoare să jucăm în fața acestui public minunat!”

 1. Perioada. fără joc te obliga la un nou debut .Partea buna e odihna care te ajuta sa forțezi ritmul Multe echipe cedează la presing . Până să acționeze lipsa de ritmicitate , se duce sezonul.Unii cu pretenții nu. iau nici punctele de acasă. !! Balint e obligat de travaliul lui Bustea ,sa mai amâne unele intrări la echipa. E mai echilibrata formula lui ,deși nu pare ,fara doua vârfuri. La meciuri mai ușoare nu se vede diferența dintre gabaritul lui Miculescu și fragilitatea lui Oroian !! Deocamdată trăim clipa , imprimata. de fascinația bucuriei de etapa. Spre disperarea adversarilor și agențiilor lor de susținere în. presa !! Hai UTA !!!

  23

  0
 2. Îmi place aprecierea față de galerie dar mie mi-a fost rușine să văd șeful de galerie că striga sa se cânte și unii dorm,de apreciat e faptul că vin tot mai mulți tineri în galerie deși nu știu toate cântecele,dar mai bine cu ei decât cu cei care stau degeaba in peluza asta mica,ce vom face pe noul stadion,vom vedea dar trebuie sa creștem și noi in valoare precum echipa.

  13

  0
 3. felicitari domnule balint si va doresc multa sanatate pentru ceea ce faceti pentru uta si pentru arad daca promovam ar trebui adusi doi sau trei fotbalisti mie unul imi place haita de la turis…..forza uta

  4

  1
 4. FORTA UTA, FORTA LASZLO BALINT !!! MII DE FELICITARI MAXIME PT. MUNCA CARE O FACETI ZI DE ZI CU ACESTI ADMIRABILI JUCATIORI PE CARE II AVETI LA ECHIPA IMPREUNA CU TOT STAFUL !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTAARAD !!!

  8

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.