Glorii arădene

Întâlnire cu istoria „Bătrânei Doamne”, la Șiria





În prologul aniversării a 75 de ani de la înființarea echipei de fotbal ITA de către baronul Francisc Neuman, formație a devenit un brand al orașului de pe Mureș, Complexul Muzeal Arad organizează o expoziție itinerantă în localități din județul Arad. Prima localitate unde a poposit expoziția ”Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță” a fost Șiria, localitatea natală a marelui nuvelist Ioan Slavici.

Fotografii, programe de meci, fanioane, tricouri și multe alte suveniruri de odinioară din istoria UTA-ei au fost alăturate celor din trecutul fotbalului șirian la Muzeul Memorial ”Ioan Slavici – Emil Monția”. Vernisajul a avut loc vineri, când Mircea Axente și Gyuri Vaczi, fotbaliști emblematici ai UTA-ei în anii 70-80 au fost alături de gazde – Valentin Bot, primarul Șiriei și Sorin Bulboacă, managerul Complexului Muzeal Arad.

Obiectele fac parte din colecțiile ”Iosif Sârbuț” (Complexul Muzeal Arad), Emil Arsa, Benedict și Ana Benghia, Gheoghe Mateș, Sanyi Acsan și Radu Romanescu. Expoziția (curatori Laura Ionela Moț și Ionel Costin) poate fi admirată la Șiria până pe 28 martie.

Foto: Nelu Scripciuc









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button