UTA Academie

Ultima noutate a Academiei UTA e convocată la naționala Under 17 pentru Turul de Elită



Selecționerul Adrian Văsâi a anunțat lotul de jucători pentru Turul de Elită, ultima fază a preliminarilor înainte de campionatul european! Reunirea lotului e programată pe 15 martie și, după o perioadă de pregătire în țară, „tricolorii” vor pleca pe 23 martie în Belgia, gazda Turului de Elită. Văsâi a convocat 23 de jucători, însă vor face deplasarea în Belgia doar 20 dintre aceștia, urmând ca selecționerul să se decidă asupra lotului final la sfârșitul cantonamentului din țară.

Printre convocați se află și Claudiu Negoescu (23 martie 2003), fotbalist care se află în curtea UTA-ei de aproape o lună de zile. Mijlocașul ofensiv de 17 ani e crescut de FCSB și a fost în negocieri avansate cu gruparea italiană, SPAL. Din câte se pare, bucureștenii nu au obținut chiar prețul cerut, iar Negoescu a fost nevoit să se întoarcă în țară, dar nu a mai dorit să activeze la FCSB. Impresarul său, Cătălin Sărmașan, i-a propus o aventură la UTA, fotbalistul a acceptat, iar gruparea arădeană este pe cale să-i rezolve defintiv mutarea achitând grila de formare clubului din Capitală. Dacă totul este în regulă, Negoescu ar trebui să o ajute pe UTA U17 în meciul decisiv de calificare în play-offul Ligii Elitelor, de pe 14 martie, de la Brașov, cu Kids Tâmpa.

Tricolorii convocați pentru Turul de Elită U17

Portari: Robert Popa (Flacăra Horezu), Alexandru Borbei (ASU Poli Timișoara), Aleksander Mitrovic (SC Dinamo 1948);

Fundași: Grigoraș Pantea, Luca Ciontea (ambii FCSB), Dan Sîrbu, Gabriel Dănuleasa, Bogdan Lazăr (toți Viitorul Constanța), Sergiu Pîrvulescu (ACS SR Municipal Brașov), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Fabrizio Constantin (Unirea Bascov);

Mijlocași: Ștefan Bodişteanu, Roberto Mălăele (ambii Viitorul Constanța), Andrei Pandele (FCSB), Sebastian Nechita (Juniorul Suceava), Andrei Gheralia (Vitesse – Țările de Jos), Róbert Csala (AFK Csikszereda);

Atacanți: Claudiu Negoescu (UTA), Romeo Niţă, Robert Tudor (ambii FCSB), Marco Rus (Southampton – Anglia), Ionuț Bătănaşi (Spal – Italia), Luca Andronache (Viitorul Constanța).

Tricolorii sunt repartizați în Grupa 6, alături de Anglia, Belgia și Georgia!

PROGRAM TURUL DE ELITĂ

25 martie 2020
16:30, Eupen (Kehrweg Stadium): Anglia – Georgia
20:00, Genk (KRC Genk Arena – Stadium B): România – Belgia

28 martie 2020
16:30, Leige (Academie Robert Louis-Dreyfus): România – Anglia,
20:00, Eupen (Kehrweg Stadium): Belgia – Georgia

31 martie 2020
16:30, Leige (Academie Robert Louis-Dreyfus): Georgia – România
16:30, Genk (KRC Genk Arena – Stadium B): Anglia – Belgia

*ora este ora României.

La turneul final, programat în perioada 21 mai – 6 iunie 2020, se califică direct câștigătoarele celor 8 grupe și cele mai bune șapte locuri secunde, cărora li se alătură gazda turneului final, Estonia!

România U17 s-a calificat la Turul de Elită după ce a găzduit turneul de calificare în cadrul căruia a obținut două victorii, 1-0 cu Rusia și 6-0 cu San Marino, și a pierdut contra Elveției, 0-1.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button