30/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Gafencu, la a 12-a victorie la profesioniști: Congolezul Masudi a scăpat de KO la Dynamite Fighting Show!

Sala Sporturilor Victoria din orașul nostru a fost neîncăpătoare în această seară pentru a 7-a ediție a galei Dynamite Fighting Show, organizată de Cătălin Moroșanu. Au fost zece meciuri interesante, pe muchie de cuțit, dar arădenii au stat cu sufletul la gură pentru Eduard Gafencu.

În penultimul duel al serii, la categoria semigrea, sportivul pregătit de Ruben Stoia și „Pantera” Tănăsie, l-a chinuit serios pe belgianul de origine congoleză, Benjamin Masudi. Campionul Beneluxului și-a luat un picior în plină figură încă din prima repriză, a sângerat la cap, dar avea să continue disputa. Edi i-a aplicat și alte lovituri puternice, între care și un spectaculos „tornado”, dar adversarul său a rămas pe picioare până la ultimul gong. Evident, decizia unanimă a arbitrilor a fost în favoarea fighterului arădean de 27 de ani, care bifează cea dea 12-a victorie la profesioniști, de la revenirea în ring. Opt dintre acestea au fost obținute înainte de termen, principalul merit al lui Masudi în această seară fiind evitarea KO-ului.

Tot la puncte l-a bătut și Marius Munteanu, sportiv sătmărean adoptat de Arad și de NRG Fight Club, pe Marocanul Mohamed Seddik. Sportivul străin cântărește 116 kilograme, e stabilit în Olanda și avea 20 de victorii și 7 înfrângeri înainte ca Munteanu să-l răpună.

În main eventul serii, Goliat și-a luat revanșa în fața lui David prin decizie unanimă a arbitrilor. Pe reguli de MMA, Tolea Ciumac a fost mai bun decât Florin „Rambo” Lambagiu, care a fost „proiectat” deseori la podea, de unde, însă, s-a ridicat de fiecare dată. Și aici am avut parte de un duel de anduranță, cei doi sportivi terminând istoviți meciul. La 45 de ani, Ciumac egalează la 1 duelul personal cu Lambagiu, cei doi urmând – probabil – să se mai bată dar în alt stil.

2
0