UTA Arad

Nu și-au bătut atât de rău sora mai mică: UTA – UTA U19 4-2





Pe o ploaie rece, ce s-a întrerupt la pauză, UTA și-a făcut antrenamentul prin joc în compania echipei de juniori mari a clubului. Liderul ligii secunde are rundă liberă după excluderea din campionat a Snagovului și era necesar să-și păstreze, oarecum, ritmul în vederea disputelor de foc ce urmează, prima dintre ele sâmbăta viitoare, pe „Motorul”, cu Universitatea Cluj.

Tot pe „sinteticul” din Aradul Nou s-a desfășurat și amicalul din această dimineață, unul mult mai echilibrat decât cel de la mijlocul lunii ianuarie, când băieții lui Laszlo Balint s-au impus cu un zrobitor 7-0. De această dată, tabela s-a oprit la 4-2, cei doi antrenori trăgând destule concluzii înainte de reluarea partidelor pe puncte. Și UTA U19 reia disputele din Liga Elitelor, unde e și ea lider în seria de Vest și calificată deja în play-off.

Revenind la joc, să spunem că divizionara secundă a avut nevoie daor de 8 minute pentru a deschide tabela. Cipri Rus a scăpat pe dreapta, a așezat balonul pentru Buhăcianu, care a trimis cu siguranță în plasă, 1-0. Partida a continuat cu seniorii UTA-ei la timonă, însă și puștii au reușit câteva atacuri bune. Înainte de golul de 2-0, C. Rus a mai avut o bară, pentru ca Jebari să aibă mai mult succes cu șutul său plasat din interiorul careului (min. 40). Scorul pauzei avea să fi, însă, 2-1, căci 3 minute mai târziu, Opric l-a faultat în careu pe Simon, care a și transformat precis lovitura de la 11 metri.

Actul secund a debutat cu „dubla” lui Soufiane Jebari. Spaniolul de origine marocană înscris din poziție centrală, beneficiind și de o deviere a unui adversar. Jocul a continuat să fie frumos, aerisit, cu ocazii de ambele părți, dar și alte goluri. În minutul 65, elevii lui Gaica,  Ungur și Petcuț s-au apropiat la o singură lungime de undă. Scăpat pe o contră în stânga, Gavrilă a dat la poartă, Cristea a respins până la Simon, care a trimis cu capul în plasă din 3 metri. Reacția primei echipe a venit imediat și, un minut mai târziu, scorul devenea 4-2. A. Rus a pasat pe culoar, iar Oroian l-a bătut cu un șut în cros, de la 13 metri ușor lateral dreapta, pe Opric.

Până la final, Ioniță și Pușcaș au mai avut șansa golului, dar și juniorul Gavrilă a ratat din poziție bună înainte de a fi schimbat. Așadar, UTA își bate rău sora mai mică într-un test în care nu i-a putut utiliza pentru accidentări pe Stancu, Bustea și Hrezdac, în timp ce Iacob a fost menajat. Totodată, Tomozei a acuzat și el ceva probleme după 25 de minute de joc, iar Balint l-a schimbat imediat cu Andrei Rus.

Formații:

UTA (prima repriză): Opric – Tomozei (25 A. Rus), Ilie, Crişan, Roumpoulakou – Moise, Isac – Miculescu, Jebari, Buhăcianu – C. Rus.

UTA (repriza a doua): Cristea – A. Rus, Crișan, Melinte, Ciucur – Oroian, Jebari, Pușcaș, Ursu – C. Rus, Ioniță.

UTA U19: Balauru – Haloş, Salka, Paşcu, Mohaci – Cocriş, Gavrilă – Negoescu, Rădulescu, Merian – Simon. Au mai jucat: Cristea – Dardai, Vidican, Truţă, Paunchici, Răzban, Sfîrlea, Boştină, Vulturar.

Arbitri: Ionuţ Nicoraş – Gabriel Hărduţ, Casian Băla.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button