Fotbal judetean

Și arbitrii sunt pregătiți de reluarea întrecerilor din fotbalul județean, Aradul rămâne cu șapte „fluierași” la Liga 3-a și trei cu un eșalon mai sus!

A fost ultimul weekend fără fotbal la nivel județean, dar cu testări pentru arbitrii ce urmează să gestioneze campania de primăvară. De săptămâna viitoare, întrecerile județene se „dezgheață” cu juniorii A1, dar și eșaloanele 4 și 5.

Conform lui Leontin Buda, responsabil cu delegările și monitorizarea atentă a „fluierașilor” din cadrul CJA, susține că totul e gata de debut, rata de promovabilitate a testelor fiind aproape de 100%. „Pe 29 februarie, la nivelul Ligii a 4-a, s-au prezentat la testări destul de puțin arbitri: 8 centrali și 10 asistenți. În schimb, ieri, au fost testați nu mai puțin de 59 de arbitri, între care și doi centrali și 5 asistenți de Liga a 4-a. Toți au  promovat și  sunt delegabili la categoriile lor. Dintre cei 120 de arbitri înscriși la CJA, 90 sunt delegabili pentru competițiile oficiale ale primăverii. Din restul de 30, l-am pierdut pe Alin Bolcaș, care s-a retras, Sergiu Burcă se concentrează pe servici, iar Sorina Betea pe studii. Ambii ne-au spus că revin pe gazon la din sezonul următor. În fine, din cei 25 de cursanți din toamnă, 16 au trecut testul. Va mai fi o retestare la finalul lui martie pentru cei care nu au reușit să ajungă sâmbătă, cum ar fi frații Codrea de la Chișineu-Criș, care au avut meci de Liga a 3-a. Totodată, am demarat un nou curs pentru arbitri, condus de Corneliu Tiulea, la care s-au înscris 11 tineri”, ne-a declarat Buda.

Între 26 și 28 februarie, 7 arbitri și trei observatori din circuitul Ligii a 3-a au participat la la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia la un curs de pregătire, dublat de testările în vederea delegărilor. „Absolut toți, adică centralii: Gornic, Nicoraș și Jurcă, plus asistenții Andrei si Sebastian Pantea, Cășuț și Berariu și-au luat testele și sunt buni de a fi delegați. Același lucru e valabil și pentru observatorii de arbitri, Emil Arsa și Flavius Mocanu, dar și cel de joc, Mihai Jivan. Din păcate, avem și o veste proastă. Andreea Șușcă nu mai face parte din programul Cavalerii Viitorului 3, fiindcă nu și-a luat testele, așa că pentru o promovare la eșalonul trei rămâne sub observație doar Andrei Pîslaru”, ne-a mai mărturisit Leo Buda.

Aradul mai este reprezentat la nivel național de Ovidiu Hațegan, de altfel cel mai bine cotat „central” din România, dar și Mircea Ardelean, Casian Băla și Alina Mihoc, care pot fi delegați oricând la meciuri de Liga 2-a.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close