Baschet

Sârboaicele FCC Baschet Arad s-au întors la marele fix acasă, cipriota Akathiotou e blocată în România



Federația Română de Baschet își ține în joc de glezne cluburile afiliate, care, în majoritatea lor, au solicitat „înghețarea” sezonului, ca urmare a epidemiei de coronavirus ce a întrerupt total activitățile sportive și în România. FRB-ul a venit doar cu un comunicat prin care a anunțat „prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României”, stare ce va expira, cel mai repede, pe 16 aprilie.

Deși, inițial, dorea să-și țină pe loc jucătoarele în așteptarea unei decizii defintive din partea Federației, conducerea FCC Baschet Arad a dat curs doleanțelor fetelor, care doreau să se întoarcă acasă, atâta timp cât oricum aproape o lună de zile stăteau degeaba în orașul nostru. Sârboaicele chiar au fost foarte insistente, atâta timp cât au aflat că țara lor va închide total granițele și riscau să rămână blocate în România. „Jefimija Karakasevic și, mai ales, Branki Hadzovic au trecut la limită în țara lor ieri, dacă mai întârziau câteva ore, ar fi rămas blocate aici. Oricum, ambele vor intra în autoizolare timp de 28 de zile. Din păcate, veștile sunt proaste în ceea ce o privește pe Veatriki Akathiotou, ea nu a mai putut pleca, granițele Ciprului erau deja închise. Și cu jucătoarele americance Webb și Robinson, dar și cu antrenorul Rodriguez am avut dificultăți să le găsim zboruri spre casă, deoarece nu am avut acces la  aeroporturile din Budapesta sau Belgrad. Au plecat, într-un final, de pe București. La Arad mai sunt și câteva jucătoare care domiciliază în alte orașe din România, dar vor pleca și ele în curând. Vom fi în permanentă legatură cu jucătoarele noastre, care, conform înțelegerii, pot reveni la echipă în orice moment,după remedierea situației„, ne-a declarat Marcel Urban, președintele grupării arădene din Liga Națională de Baschet Feminin.

Așadar, și lotul fetelor de la FCC Baschet Arad s-a răsfirat, fără a avea siguranța că se va mai reuni în această  componență. „Încercăm să gestionam situația cum putem mai bine, pentru că viața clubului continuă. Trebuie să pregătim inclusiv sezonul care urmează, iar dacă cumva se va relua acest campionat, după această perioadă incertă, trebuie să fim functionali”, a adăugat Urban.

Dacă, până la urmă, se va „îngheţa” sezonul, echipa „galben-albastră” va bifa a doua medalie de bronz consecutivă, încheind sezonul regulat al Ligii Naţionale pe locul 3, după Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSM Satu Mare.

Iată și comunicatul integlar transmis vineri de către FRB:

„FRB a centralizat si analizat toate opiniile si informatiile venite din partea cluburilor din LNBM si LNBF, si se bucura, in primul rand, de faptul ca in acest moment nu exista niciun participant la activitatea baschetbalistica din Romania infectat cu noul coronavirus.

Totodata, Federatia Romana de Baschet apreciaza masurile luate de majoritatea cluburilor pentru protejarea starii de sanatate, dar si a protectiei sociale, a propriilor sportivi, antrenori, tehnicieni si specialisti. Reamintim ca, in aceasta perioada, sanatatea si siguranta participantilor la activitatea baschetbalistica din Romania sunt aspecte prioritare pentru noi toti. Recomandam tuturor cluburilor sa depuna toate eforturile pentru a-si proteja jucatorii/antrenorii/specialistii, indiferent de nationalitaea lor, tinand cont de deciziile tot mai drastice luate de autoritatile tuturor statelor din lume, legate de limitarea sau interzicerea deplasarilor peste granita.

Astfel, tinand cont de:
– instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei
– prioritatea de protejare a starii de sanatate a tuturor participantilor la intrecerile baschetbalistice din tara noastra

Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Federatiei Romane de Baschet, intrunit in sedinta extraordinara astazi, 20 martie 2020, decide:

1. Prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competitiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB pana la incheierea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

2. Interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

3. Amanarea Adunarii Generale Ordinare, convocata initial pentru data de 14 aprilie, pentru o data ulterioara, care va fi aprobata de Consiliul Director al FRB.”









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button