Cluburi polivalente

Adi Jigău speră să poată relua pregătirile în luna aprilie, Krupla și Daniel Jigău – candidați la medalii internaționale în a doua parte a anului



În contextul epidemiei de coronavirus care a pus stăpânire şi pe România, antrenorul secţiei de haltere a CS Municipal Arad le-a dat liber sportivilor, dar nu fără să le prescrie un program individual de pregătire. „Avem o vacanţă forţată, sper eu cât mai scurtă, sportivii sunt acasă, alături de familii, dar important e să se mişte, să facă exerciţii fizice şi să fie conştiincioşi. Până acum nu sunt probleme, nu avem îmbolnăviri. Eu zic că dacă toată lumea îşi vede de treabă şi vom respecta ce zic autorităţile, vom reveni cel târziu în 5 aprilie la treabă. Sportul înseamnă în primul rând sănătate!”, ne-a declarat Adrian Jigău.

Primul halterofil care avea şanse să debuteze oficial în 2020 era chiar sportivul anului trecut în Arad, Cosmin Krupla – triplu medaliat european şi mondial la juniori II, anul trecut – dar Europenele de juniori I, de la Bucureşti, programate în primăvara acestui an, au fost amânate.

Europene şi Mondiale, în a doua parte a anului

Rămân însă în grafic Europenele de 15-17 ani, de la Ventspils (Letonia), programate în perioada 18-30 august şi Campionatele Mondiale din Peru, rezervate juniorilor II, care se vor desfăşura în perioada 12-22 noiembrie. Cu Cosmin Krupla şi posibil, Daniel Jigău, chiar fiul antrenorului de la CSM Arad, în prim-plan: „Eu cred că până în august se vor limpezi lucrurile şi vom putea participa la Europene. Dar vom vedea ce şi cum, pentru că mai este ceva timp până atunci. Rămâne să vedem ce va fi şi cu Jocurile Olimpice, când vor avea loc ele mai exact”, conchide Jigău, un veritabil descoperitor de talente.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button