Handbal

HC Beldiman s-a despărțit – temporar – de ucrainienii săi: „A fost opțiunea lor să se întoarcă la familii”





După modelul Serbiei, și Ucraina a decis să-și închidă granițele inclusiv pentru cetățenii săi în plină pandemie de coronavirus. Prin urmare, ultimii trei handbaliști ucrainieni rămași la Arad, în curtea clubului HC Beldiman, și-au rămas bun de la antrenorii și colegii lor și au plecat acasă. Este vorba despre Oleksandr Yashan, Ivan Shyman și Nazar Papushak (toți trei, foto), care au călătorit cu trenul până la Satu Mare, au trecut frontiera și au fost preluați de familiile lor. Cei trei sportivi vor intra automat în autoizolare la locuințele lor. „Shyman are puțin de mers, căci locuiește aproape de graniță, Yashan și Papushak stau undeva lângă Kiev. Ne pare rău că ne despărțim de ei, a fost opțiunea lor să plece după ce au aflat că se închid total granițele, sfătuindu-se și cu familiile lor. La Arad le-am asigurat toate condițiile și pe vremea cât au stat în casă, le-am dus zilnic mâncare, iar când mai ieșeau ei, erau dotați cu măști sau mănuși. I-am sfătuit să aibă mare grijă de ei și acasă, unde, poate, o să le fie și mai bine, atâta timp cât aproape toți locuiesc la casă și pot alege să iasă în curte la aer curat și să mai facă și mișcare. Bineînțeles că îi așteptăm din nou la Arad când vom câștiga lupta cu acest virus”, a spus George Beldiman, antrenorul divizionarei secunde la handbal masculin.

Vasiyl Hryin și Artem Ivanov, ceilalți doi ucrainieni din lotul HC Beldiman, părăsiseră orașul nostru în urmă cu zece zile, mai precis imediat după ce președintele Johannis decretase starea de urgență ce, implicit, a înghețat orice activitate sportivă. „Încercăm să fim optimiști, sperând că vom termina acest sezon. Ne-ar părea rău să nu încheiem în special campionatul juniorilor I, unde avem șanse de calificare la turneul final. Cu excepția lui Ivanov, ucrainienii ne-ar fi ajutat și în această competiție, pe când din toamnă ies din juniorat. Am înțeles, însă, că există și varianta ca în septembrie să încheiem actualul sezon, iar din octombrie să începem o nouă ediție. Nu mai sunt chiar atât multe meciuri de disputat la băieți, mai ales la juniori, dar nici la Divizia A nu stăm rău. Însă, în acest moment, e important ca toată lumea să se gândească la sănătatea lor și a celor dragi, sportul trece în planul al doilea”, adăugă Beldiman.

La primul sezon pe scena unui campionat de seniori (Divizia A), formația arădeană e penultima în Seria D, bazându-se pe un lot cu o medie scăzută de vârstă – 19 ani.

Un comentariu

  1. Sa ne spuna beldiman cum.cer ei bani pt a trimite la juniori lor pe youtube programul de antrenament asteptam un raspuns un mare rusinica

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button