UTA Arad

Șantierul „Francisc Neuman” – neperturbat de coronavirus, Primăria are pe masă primele facturi de la noul constructor + FOTO



În dosarul de licențiere pentru Liga 1, clubul UTA nu a fost nevoit, deocamdată, să completeze numele stadionului pe care va juca din vară. Toată documentația a fost făcută în jurul arenei „Motorul”, dar e clar că aceasta nu va fi omologată pentru primul eșalon în cazul în care „roș-albii” vor promova. Pe teren sau la „masa verde”, acest al doilea scenariu fiind și el posibil dacă pandemia de coronavirus „îngheață” alte două-trei luni inclusiv activitățile sportive.

Așadar, e foarte important ceea ce se va petrece în această primăvară la arena „Francisc Neuman”, care a încăput pe mâna unui nou constructor de la începutul acestei luni. Firma „Drast Company” a „atacat” încă din start șantierul de la stadion cu zeci de angajați direcți sau de la partenerii subcontractați, iar rezultatele muncii lor se văd de la o zi la alta. S-a lucrat la parter, la ambele etaje ale tribunei I, dar și la casa de bilete. Unele încăperi, gen toalete sunt aproape finisate, în așa fel încât instalatorii și electricienii să-și poată face și ei treaba. De altfel, am aflat că în a doua parte a lunii aprilie, cel târziu după Paști, se va trece la finisaje peste tot, la montat de gresie, faianță și alte amenajări interioare. Totodată, la peluza dinspre ARED-uri au fost închise primele încăperi cu uși și geamuri de termopan.

Au apărut și primele garduri de protecție la cele două peluze și tribuna II, care au creat deja discuții printre suporteri despre calitatea lor îndoielnică și mai ales datorită faptului că nu îi protejează pe suporteri de vânt și ploi. Dar, peste aceste garduri vor apărea niște „meșe” de plastic rezistente la căldură și foc, cu care se vor închide – practic – stadionul.

În fine, să mai spunem că „Drast Company” a comandat deja lifturile interioare, turnicheții și cele două tabele electronice. Pentru firma luminoasă încă nu a primit răspuns de la Primărie, care a ințiat un concurs de proiecte înainte de debutul epidemiei de coronavirus la Arad. Și tot în atribuțiile instituției de la kilometrul zero intră amenajarea parcării sau racordarea arenei la sistemul de gaz și iluminat.

Cert este că firma constructoare a dat spre plată primele facturi către serviciul de contabilitate a Primăriei Arad și, bineînțeles, așteaptă să intre primii bani în cont. Alții decât avansul de 15% luat, conform legii, din totalul sumei pentru primul lot de lucrări (6.878.608,75 lei fără TVA), din care – de altfel – a plătit comenzile lifturilor, turnicheților și tabelelor electronice. Iar de achitarea la timp a facturilor depinde și ritmul de lucru al muncitorilor de la „Drast Company” și de la cele 17 firme subcontractate care muncesc în Calea Aurel Vlaicu de la începutul acestei luni.

Important mai este că, până una alta, niciun muncitor nu se confruntă cu probleme de sănătate și nicio firmă nu și-a manifestat dorința de a face un pas în spateca urmare a epidemiei de coronavirus.









12 comentarii

  1. Felicitări constructorilor pt. seriozitate și mobilizare! Dacă se încadrează în termen sunt niște eroi!
    Speram ca primăria sa țină pasul cu plățile.
    Nici o veste despre recepția gazonului s-a mai realizat sau nu?
    De asemenea când preconizează primăria ca vor începe lucrările la parcare și la racordarea utilităților rămase așteptăm răspunsuri și clarificări pt. ca deja sunt întârziate enorm.

    0
    0
  2. O bucurie mereu amânată ,dar cu șanse mari de realizare. Se pare că nici parametru calitate nu e ocolit .UTA în primul an de A ,ar aduna lume destulă chiar daca ,,acasa” s-ar numi Turnu Severin !!Asta o scurta perioada. Ca niste. nepoți în scurta vacanta de vara. Fără publicul său special ,echipa ar inclina steagul încet ,pe termen mai lung ,regretând până și covorul cu probleme de la Motorul !! Să sperăm că nu va fi așa ,și televiziunea va arăta ,întregii țări ,vestiarul cu tricourile UTA-ei ,pregătite pentru prima etapa !! BAFTA !!!

    0
    0
    1. Asta e parerea dumneavoastra, nu-s de acord cu ea pentru ca nu pot fi de acord sa joace acasa altundeva decat pe „Francisc Neuman”.

      0
      0
  3. Daca fotbalul si celelalte sporturi sunt >oprite <,macar prin intermediul Sportard si alte publicatii sa avem date despre cum se lucreaza la Neumanul abandonat de…Tehnodomus .Hai UTA si succes constructorului Drast Company !!!!

    0
    0
  4. La Kidu . Comentul privește obligativitatea cluburilor de a desemna și alte locații ,în cazul că nu e gata arena de baza !! Gen. Chindia la Ploiești !! Aveți un nume prețuit și probabil că intervenția d-stra poate. fi o mica scăpare ! Respect !!!

    0
    0
  5. E clar ca daca se muncea asa cum e normal, acest stadionas era gata in doi ani , nu in mai bine de 6.
    Cei dinainte au luat banii si au plecat, nu-i bine asa?
    Oricum, mai e mult pana departe!

    0
    0
  6. Vreau eu sa aud ca primaria a platit facturi din urma la firma de gazonare si sa mai vad cand va plati cele actuale ale Drast Co.Nu de alta dar deja are renumele de prost platitoare….

    0
    0
  7. Trebuie sa recunosc ca s-au facut progrese. Eu as gandi.. o alta solutie : Terminarea unei tribune, si a anexelor necesare, si jucarea meciurilor in Vlaicu. Cum face Sibiul. Cred ca ar fi fezabila. Chiar daca jucam doar cu o tribuna terminata suporterii aradeni ar sustine ….cum stiu ei ( „trup si suflet” ) echipa , si asta s-ar simti. Apoi restul se termina treptat. Din punctul meu de vedere,dupa cum inteleg eu epidemia asta, nu vad sanse sa se mai joace ceva. Apoi jucatorii, cu terminare de contract in iunie 2020, nu mai pot fi ogligati, si / saui nu ar mai pune „osul”. De aia as paria ca actualul clasament va fi…final. S-ar maui putea „juca , sa faca 16 echipe ,FRF,…dar pe UTA asta nu ar afecta, fiind prima. Mi-e dor de fotbal…
    https://www.youtube.com/watch?v=Iodz5dgjyYY

    0
    0
  8. HAI CU STADIONUL !!! SPER SA SA FIE GATA FINALIZAT ODATA CU PROMOVAREA UTA.-ei !!! VA FI UN STADION FOARTE, FOARTE FRUMOS SI UNUL DINTRE CELE MAI FRUMOASE DIN TARA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button