Cluburi polivalente

Antrenamente online pentru gimnastele arădene de la ritmică: „Ne adaptăm vremurilor şi condiţiilor”



Secţia de gimnastică ritmică a CS Municipal Arad continuă pregătirea, chiar dacă ea nu se desfăşoară în sală, ci doar…online. De vină este bineînţeles pandemia de COVID-19, care nu avea cum să nu afecteze şi lumea sportului.

Mai exact, antrenoarele Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova le-au prescris sportivelor un program fizic bine definit, pe care să îl urmeze acasă, dar nu oricum, ci sub supraveghere video: „Facem antrenamente la distanţă, cum se spune, în fiecare zi fetele au un program complex, de exerciţii fizice, de tehnică corporală şi de mânuire a obiectelor. Este destul de greu, pentru că depind şi de spaţiul pe care fiecare îl are la dispoziţie, dar trebuie să ne adaptăm vremurilor şi condiţiilor. Practic, în afara unei fetiţe de la Baia Mare, le avem sub supraveghere video, cu ajutorul internetului, pe toate componentele centrului olimpic de junioare. Ne mai ajută şi Ştefania, fiica mea, de la Bucureşti, iar aşa încercăm să le ţinem în priză cât mai bine pe sportive”, ne-a declarat antrenoarea Daniela Chiriac, coordonatoare al centrului olimpic pentru junioare, care îşi are “cartierul general” chiar la Arad.

Prima competiţie importantă pe plan intern este abia în toamnă: „Nu ştiu cât va mai dura această situaţie, să dea bunul Dumnezeu să ne întoarcem cât mai repede în sală, pentru că va fi greu de tot dacă trebuie să luăm totul de la zero. Noi oricum nu aveam competiţii importante în acest an, care era olimpic, practic primul campionat naţional îl avem în luna septembrie. Am colaborat foarte bine cu părinţii, care înţeleg situaţia şi am decis să facem aceste antrenamente zilnice online”, mai spune Daniela Chiriac.

Dacă anul trecut doar Alenia Biringer corespundea ca vârstă, din 2020 au mai fost cooptate la Centrul Naţional Olimpic pentru Junioare încă patru sportive de la CSM Arad: Maria Moţ, Dalia Marin, Catrina Buniov şi Antonia Stănescu. Patru gimnaste de la UNEFS Bucureşti şi una de la Baia Mare complează lotul CNOPJ.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button