Fotbal judetean

Belenii aprind lumina și sapă puțuri la stadion în pauza cauzată de epidemia de coronavirus: „Important ar fi să începem bine noul campionat”





Singura nou-promovată în primul eșalon județean și-a împărțit pregătirea de iarnă între doi antrenori, Costel Filipaș și Alin Gligor. Ultimul nu a mai apucat, însă, să debuteze și ca tehnician pe banca belenilor, fiindcă primul eșalon județean s-a oprit chiar cu câteva zile înainte de prima rundă a primăverii.

„Sămădăii” ar fi trebuit să se deplaseze la Șimand, echipă ce păstra șanse pentru calificarea în play-off, pentru a-și lua revanșa pentru insuccesul din tur. Acum totul e în pauză și la Beliu, dar: „Țin legătura cu băieții, au program de exerciții fizice. Încercăm să ne menținem în formă, mai ales că, ar fi păcat după ce am și făcut un cantonament foarte bun în februarie la Moneasa, să pierdem tot ce am acumulat. Nu cred că va mai continua campionatul, mi se pare nerealist să jucăm fotbal în luna iulie, pe călduri care pot provoca altfel de probleme de sătătate. Cum ar fi să scăpăm de coronavirus și să dăm de probleme cu inima sau cu capul. Important ar fi, cred eu, să putem începe foarte bine un nou campionat, poate regândit puțin ca formă de organizare și număr de echipe”, a spus Gligor.

Despre partea managerială, respectiv partea de îmbunătățire și întreținere a arenei modernizate din Beliu a vorbit președintele clubului. „În această perioadă ne ocupăm mai mult de baza materială. Primăria continuă investițiile din fonduri proprii la stadion, astfel că s-a început montarea unor corpuri de iluminat moderne cu LED. În prima fază pe acoperișul tribunei, dar urmează și construirea a trei piloni pe partea opusă. Astfel, în zilele mai scurte de toamnă-iarnă se vor putea face antrenamente sau diferite alte activități culturale sau sportive în nocturnă. Lumina va fi foarte bună, tehnologia este de ultimă generație, lumină albă la costuri foarte mici de curent. Mai mult decât atât, ne interesează întreținerea gazonului. Avem în vedere să cumpărăm un nou tractoraș pentru tuns gazonul și, foarte important, vom săpa un puț pentru apa necesară udării terenului. Avem probleme cu apa de la rețea, este cu clor și la debit destul de redus vara. Și ne mai costă și mulți bani”, spune Mihai Sarkozi.

Și „oficialul” belenilor nu prea crede în continuarea acestui sezon de Liga 4-a. „După cum arată lucrurile, sunt slabe speranțe ca din 16 mai să se reia lucrurile așa cum au fost ele înainte. Personal, nu cred că vom mai juca ceva din acest campionat, dar asta nu înseamnă că jucătorii nu mai fac nimic, trebuie să fim pregătiți pentru orice variantă. Le-am achitat drepturile financiare până la momentul întreruperii, iar în această perioadă fotbaliștii noștri se pregătesc fizic acasă. Au primit un program de la antrenorul Alin Gligor și utilizează și niște echipamente cumpărate de noi în iarnă, corzi elastice și gărdulețe. Vom vedea ce va fi, dacă se va continua, băieții revin și vor fi plătiți în continuare conform înțelegerilor pe care le avem cu ei. Pănă una alta, aș dori să le doresc tuturor fotbaliștilor și microbiștilor să fie sănătoși, să trecem cu bine peste această perioadă grea și Sărbători fericite alături de familiile lor!”, a mai transmis președintele „alb-negrilor”.

De la cota de 14 puncte, CS Beliu e prima formație ce ar trebui să meargă în play-out dacă s-ar îngheța sezonul regulat în Liga 4-a Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button