UTA Arad

Tomozei tânjește după adrenalina meciurilor cu miză și atmosfera de pe „Motorul”, dar: „Decât să jucăm cu măști în plină vară, mai bine ne gândim la sezonul ce vine!”





Starea de urgență în România va expira pe 15 mai și, din declarațiile lui Klaus Iohannis, aceasta nu va fi prelungită. Pe de altă parte, președintele României susține că nu vor exista mari măsuri de relaxare, purtarea măștii urmând a fi obligatorie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2. Ce se va întâmpla în sport, în fotbal, încă e greu de prevăzut și asta pentru că diversitatea de opinii domnește chiar în interiorul Guvernului, cu Miniștrii de Interne și Sănătății reticenți la reluarea competițiilor mai repede de trei luni de zile.

Pentru Liga a 2-a există două scenarii de încheiere a sezonului: play-off în 8 echipe și play-out în zece, respectiv disputarea tuturor celor 14 partide rămase de jucat conform calendarului inițial. „Mi-este atât de dor de fotbal, încât nici nu mai contează că jucăm play-off sau încheiem sezonul conform programului inițial. Oricum, avem echipă bună, un grup puternic și unit și ne vom descurca după trei-patru săptămâni de pregătire. Nu va fi deloc plăcut să ne antrenăm specific această perioadă forțată, însă singura pretenție pe care ar trebui să o avem, din punctul meu de vedere, ar fi cea legată de măști. Decât să jucăm cu măști pe gură în plină vară, mai bine ne gândim la sezonul ce vine! Știu că este doar o posibilitate, o propunere, însă un sportiv nu poate da randament dacă nu poate respira normal în plin efort”, susține Marius Tomozei.

Fundașul lateral al „Bătrânei Doamne” respectă programul de pregătire impus de stafful tehnic utist în izolare doar de la începutul lunii aprilie și asta pentru că: „Am suferit o intervenție chirurgicală în zona oaselor metatarsiene ale piciorului stâng chiar în săptămâna premergătoare partidei câștigată la masa verde cu Snagovul. Suferisem o accidentare în Antalya, m-am antrenat și am jucat cu dureri, dar apoi mi-a apărut un chist și nici nu mă mai puteam încălța. Inițial, credeam că o să stau maxim o săptămână pe margine, însă chirurgul de la Arad mi-a spus clar că am nevoie de două-trei săptămâni să-mi revin complet. Așadar, mi-am început antrenamentele alături de băieți, pe online, de la începutul lunii aprilie și mă simt bine. Fiindcă la București nu pot alerga, să ieșim din oraș iarăși nu avem voie, mi-am cumpărat și o bicicletă ergonomică și mă descurc cu ea. Noroc că stau la casă, am o curte în care mai ies la aer și mă mai joc cu cel mic. Bineînțeles, nimic nu se compară cu antrenamentele împerună cu băieții, în iarbă, mai ales atunci când ești obișnuit de tânăr să duci o viață de sportiv. Doar după ce m-am despărțit mai repede de Energeticianul am stat vreo două luni pe bară, ca să zic așa, dar atunci puteam ieși la un mini-fotbal, la o alergare prin parcuri sau în afara orașului”, a adăugat „Tomy”.

Dincolo de dorința mare de a se întoarce pe teren, fotbalistul UTA-ei e conștient de riscuri. „După cum a spus și Gică Hagi, ce facem dacă va apărea un caz de infecție în cadrul echipei? Vom pierde meciurile la masa verde, se oprește din nou tot campionatul. Nici nu știu cum este mai bine, să jucăm, să mai stăm…Personal, imi lipsește mult acea adrenalină pe care o ai doar la meciurile cu miză, dar și atmosfera de pe <<Motorul>>. Ar fi păcat să se reia campionatul fără spectatori, să nu ne bazăm pe susținerea suporterilor noștri, dar dacă vrem să se respecte criteriul sportiv în dreptul echipelor promovate, trebuie să ne descurcăm și fără ei. Va fi, într-adevăr, greu mai ales dacă vom juca în play-off, unde toate meciurile vor fi extrem de importante, dacă nu, decisive, dar cel mai important este să ne îndeplinim obiectivul și să ne revedem din nou cu toții pe stadionul nou, în Liga 1”, mai susține Marius Tomozei.

Fundașul de 29 de ani e al treilea cel mai utilizat utist (după Ilie și Iacob) în acest sezon, bifând 1891 minute în 22 de meciuri. Tomozei unul dintre cei opt utiști „cantonați” la București, alături de fotbaliștii Sorin Bustea, Cristi Pușcaș, Alex Ciucur și Bogdan Stancu, plus membrii staffului tehnic utist: Cezar Zanfir, Gabriel Vasiliu și Alexandru Radu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button