Liga a 2-aLiga a 3-aUTA Arad

Ziua și frisoanele pentru UTA: După scenariul cu înjumătățirea punctelor în play-off, Olanda creează precedentul: Fără echipe promovate și retrogradate în/din Eredivisie





Federația de Fotbal a Țărilor de Jos, noua denumire oficială a Olandei începând cu 1 ianuarie 2020, a decis, astăzi, 24 aprilie, înghețarea tuturor competițiilor fotbalistice din acest sezon, anunță site-ul nu.nl. Eredivisie, prima ligă, a fost oprită după 25 de etape disputate în întregime dintr-un total de 34, fără a fi declarată o campioană și fără a exista retrogradate sau nou-promovate din liga secundă. Decizia a aparținut exclusiv conducătorilor federației și vine după ce, marți seară, premierul Mark Rutte anunțase că toate evenimentele sportive sunt interzise până la data de 1 septembrie, din cauza situației generate de pandemia COVID-19.

KNVB a trecut peste votul cluburilor profesioniste și a decis „fără retrogradare și promovare” în Eredivisie

KNVB (Asociația Regală de Fotbal a Țărilor de Jos sau Federația de Fotbal a Țărilor de Jos) a organizat, vineri după-amiază, o videoconferință cu toate cluburile profesioniste de fotbal, în care s-a discutat despre ce ar trebui făcut mai departe, în situația în care premierul a decis că toate evenimentele sportive din Țările de Jos sunt interzise până la 1 septembrie din cauza crizei generate de noul coronavirus.

Decizia finală a fost luată, însă, de Eric Gudde și Jean-Paul Decossaux, care formează împreună consiliul de fotbal profesionist al KNVB, în ciuda rezultatelor votului electronic din timpul acestei videoconferințe. 16 cluburi aleseseră ca Eredivisie să fie încheiată cu retrogradare și promovare din liga secundă, nouă au votat împotrivă, iar alte nouă echipe s-au abținut, anunță nu.nl. Reprezentanții KNVB au hotărât că rezultatul nu a fost suficient de clar și, prin urmare, au luat propria decizie: fără retrogradare și promovare.

Liderul Ajax, echipă aflată la egalitate cu AZ Alkmaar, nu a fost desemnată campioană

Sezonul 2019/2020 din Eredivisie a fost înghețat după ce majoritatea echipelor, mai puțin patru, au disputat 26 de etape dintr-un total de 34.

Ajax Amsterdam era lider datorită golaverajului mai bun față de ocupanta locului 2, AZ Alkmaar, care avea tot 56 de puncte acumulate în 25 de meciuri, însă nu a fost de ajuns la echipa la care joacă românul Răzvan Marin să fie desemnată campioană. Ediția actuală nu va avea un câștigător.

Calificarea în cupele europene este determinată de ierarhia actuală. Astfel, Ajax și AZ Alkmaar vor merge în Liga Campionilor, iar în Europa League s-au calificat Feyenoord, PSV și Willem II. În schimb, Utrecht, care ocupă locul 6 în campionat și era finalista Cupei, nu va evolua în competițiile europene în sezonul următor.

Situația la extreme în campioantele Liga 1, 2 și 3 din România

În România, în play-off-ul Ligii 1, prima clasată este CFR Cluj (30 puncte), urmată de FCSB și U Craiova (ambele cu 26 de puncte). În play-out, pe locul de baraj de menținere este Academica Clinceni (14 puncte), iar pe pozițiile direct retrogradabile sunt Chindia Târgoviște (14 puncte) și FC Voluntari (12 puncte).

În Liga 2, pe locurile direct promovabile se află UTA Arad (50 puncte) și CS Mioveni (39 puncte), iar pe poziția de baraj de promovare este Turris Oltul Turnu Măgurele (39 puncte). Imediat dedesubt sunt Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus București (ambele cu 37 de puncte). Pe locurile rămase retrogradabile sunt Concordia Chiajna (24 puncte), FK Csikszereda (22 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (8 puncte).

În Liga 3, poziția de lider în cele cinci serii, adică locurile de pe care de promovează la finalul unui sezon normal, sunt ocupate de Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Progresul Spartac, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Pe de altă parte, trebuie spus că UEFA a îndemnat federațiile naționale, să respecte pe cât posibil meritul sportiv când vine vorba despre verdictele stagionale. De altfel, Olanda urmează astfel exemplul vecinei Belgia, care şi-a anulat deja sezonul, decizie criticată însă de UEFA, care i-a avertizat pe belgieni că este posibil să nu aibă reprezentante în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Competițiile în primele trei eșaloane din România ar trebui să se reia în prima decadă a lunii iunie, însă o decizie defintivă în acest sens se va lua, probabil, doar după ieșirea din starea de urgență, ce ar trebui să aibă loc pe 16 mai. Până acum, declarațiile Miniștrilor Sănătății, de Interne și cel al Tineretului și Sportului din Guvernul Orban sunt contradictorii.

liga2.prosport.ro









15 comentarii

  1. Olanda și Belgia ,cu respectul de rigoare ,nu fac parte din crema fotbalului mare Ajax sau Anderlecht. sunt chiar ceea ce poate contrazice. Amândouă nu au marketingul ,de exemplu a lui Atletico Madrid !! UEFA , a lăsat la latitudinea fiecăreia terminarea sau nu a sezonului ! Nu se compara interesele. Aici intra și Romania . A spus și Justin Ștefan, oficial din fotbal,. Contractual actual de TV ,care ar trebui. returnat ,dar mai cu seamă noul contract. Și e vorba la A de 28 de milioane pe sezon. !! Ce ar mai fi de. explicat. Ba pe la cele cinci mari puteri fotbalistice ,activitatea intra in PIB- îl țării !!!

    0
    0
    1. Domnule Ionescu intrebati-l pe Justin asta de cate ori a dat cu piciorul in minge la viata lui . El vorbeste juridic ca asta este avocat in rest nicibo treaba . El sta in birou bn ms . Ba mai si critica nationala echipele. ……

      0
      0
      1. Dar tu @Lucian,ne dai exemplu Olanda?Pai aia au coaie ca si taurul comunal de la Beliu,cel putin….UEFA ameninta voalat ca ei nu vor avea echipe in Champions si ei raspund simplu si ieftin….”atunci jucati fara noi”….De ras sau de plans?Ii doare in fund de 50 milioane de Euroi…Cu cine sa joace UEFA,cu Belarus?Kazahstan?
        E simplu de citit,dar complicat de infaptuit….
        Hai mai bine fa-ne un articol la subiect cam ce inseamna costuri in Romanica,cine reprezinta fotbalul acesta mocirlos si cine propune,pentru ce?

        0
        0
    2. Aici va contrazic total domnule @Gavrila Ionescu..Fotbalul belgian si olandez,din nascare este o livada a fotbalistilor tineri,un adevarat trust…Sunt maxim rautaciosi cei care scriu sau spun ca nu agreeaza pe oricine..Au putut un Chivu,Ogararu,Nesu(Doamne ce soarta)Mitea,etc….
      Problema este la noi,la un fotbal viciat de structuri dubioase,de potlogarii diverse..Uite giuvaerul..iata-l ca nu mai este…
      Patronii acestia pretinsi, nu sunt finantatori ci doar amanetari care imprumuta cu niste bani echipa…Jucatorii sunt simpli „marfa vandabila” ca niste robi care indura jigniri si accepta asa ceva sperand ca pleaca la mai bine,ceea ce le dorim la o adica tot gandind la procentele casei….Ceea ce se vede si se citeste zilnic pe fituici sunt doar abureli….pe interese….Cucul nu isi face cuib….profita de fraieri!!!

      0
      0
  2. Ce vă tot spun ? se anulează campionatul ,se va relua noul sezon din vară ,fără promovări fără retrogradări,așa e cel mai corect.

    0
    0
  3. In nici un caz la noi nu se va intampla asa , televiziunile au platit in avans deja , iar returnarea banilor de catre echipe ar pune lacat pe tot . In cel mai rau caz se vor juca mai putine meciuri ( sistem play off si out ) , sau meciuri directe tip cupa . Iar Olanda nu e Europa , unde toate celelalte tari sunt pregatite sa reinceapa campionatele

    0
    0
  4. La d- l Adi. Așa e . Aveți dreptate. Din păcate cei pricepuți și cu ani de fotbal nu se baga ! E și motivul pentru care valoarea tot scade și dracul nu a auzit de formule de joc și campionate mătrășirea cu formule de import Unele tot atât de nocive că un virus !! Eu îl citam în contextul unei dramatice reluări de competiție . Nici o legătură cu vreo eventuala lauda. !!

    0
    0
    1. Domnule Gavrila..din nou cu toata stima si respectul fata de dvs….Cei cunoscatori nu se baga pentru ca nu pot..structura este de asa fel incat mai exista militieni si securici care inca troneaza pe acolo….Cade cate unul,este inlocuit automat de altii…
      Ati observat probabil gazetele miticiene,cum abat atentia de la subiecte?Ronay,acum si Bodola….Nu mai am cuvinte….Nu m-ar mira ca si Ciala sa fie denigrat curand…Uffff….cand nu mai ai subiecte,cauti in pivnita……
      Cei care trebuiau sa plateasca cu capul,isi dau cu parerea acum linistiti si rememoreaza….Dragomir,Sandu,Dinu,Lucescu,etc…. Ba si mai mult,au exponentialul tupeu sa ne spuna cam cum se cumparau meciuri…Mi-e scarba de toti cei care ii readuc pe stiri….

      0
      0
  5. Chiar daca se va îngheța Liga a II-a UTA Arad are potențial și un lot foarte omogen pentru a atacă promovarea din noul sezon (doar ín cazul …) nu cred că este altá echipá mai omogená poate Turis ,in rest . In al doilea rínd UTA va recístiga niste partide care l ea pierdut prea ușor. HAIDE UTA Arad.

    0
    0
  6. Mă aștept ca la presiunea cluburilor afectate, federația olandeză să revină asupra deciziei. E vorba mai ales de cele care nu vor mai juca în cupele europene în ediția 2020-2021, de cele care ar fi avut șanse să se califice și să joace în aceste competiții, dar și de cele de ligă secundă care ar fi putut promova… E o decizie pripită: suntem în aprilie iar competițiile se vor relua la începutul sau jumătatea lui iunie, adică peste circa 50 de zile, perioadă în care toate datele pe care le avem acum arată că pandemia va frâna puternic. De asemenea, este o decizie greșită pentru că nu se impunea o astfel de soluție – competițiile se puteau și, de altfel, se vor și relua fără spectatori… Păcat că fotbalului olandez, indirect și altor sectoare legate de acesta (presă, publicitate). li se aplică o talpă de către proprii diriguitori. Sunt curios cine le va plăti șomajul tehnic tuturor celor fără activitate până la 1 septembrie și, mai ales, cine va acoperi pierderile cluburilor, presei, televiziunilor, etc.

    0
    0
  7. Am o mare nedumerire.In Romania este pandemie de Covid 19 sau de incompetenta asociata cu prostie ??????

    0
    0
  8. s au investit bani despagubeste frf?nu cred!jucatorii au jucat meciuri au muncit asa ca e corect sa lefie respectata munca b amitru prost!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button