18/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Divizionarele terțe arădene i-au comunicat lui Burleanu că doresc „înghețarea” sezonului: „Dacă s-a întrerupt campionatul în Franța….”

Dacă în cursul dimineții șefii FRF i-au convocat la o discuție online pe reprezentanții grupărilor de Liga 2-a, după amiază, de la ora 15, Răzvan Burleanu și colegii săi s-au văzut pe aplicația Microsoft Teams  cu „oficialii” formațiilor din cele cinci serii ale eșalonului terț. Subiectul – bineînțeles posibilele scenarii de reluare a competiției începând cu luna iunie, însă dialogul a „alunecat” spre „înghețare”.

Radu Pop (Șoimii Lipova), Daniel Cherecheși (Crișul Chișineu Criș), Cristi Pilan (Progresul Pecica) și Petre Bulza (Gloria Lunca Teuz Cermei) i-au comunicat președintelui FRF că echipele lor ar dori să mai intre pe teren de abia la toamnă. De altfel, cu excepția liderului FC U Craiova, respectiv a președintelui Marcel Pușcaș, toate celelalte grupări din seria a IV-a a Ligii a 3-a și-au manifestat aceeași dorință.

Până una alta, ca și celor de la UTA și colegelor sale din liga secundă, și la formațiile din Liga 3-a va ajunge acel chestionar cu variantele propuse pentru continuarea sezonului. Mai multe detalii a oferit Radu Pop, președintele celei mai bine clasate divizionare terțe arădene. „S-a discutat cu conducerea FRF despre situația fotbalului, în special despre Liga a 3-a. Nu sunt informații noi, nu avem o dată fixă de la care se vor relua antrenamentele, vor mai fi discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului la începutul lunii mai. Situația este diferită la noi față de primele eșaloane, acolo sunt bani mai mulți, baraj de promovare, drepturi TV. Au luat cuvântul reprezentanții mai multor cluburi, unii au atins subiecte interesante. Unul dintre acestea este legat de faptul că există riscul să nu avem de unde închiria ambulanțe. În plus, e clar că și autoritățile locale vor prefera să susțină bătălia cu virusul și să nu dea la sport, la fotbal. Ceea ce e absolut normal, cu toții suntem de acord că sănătatea e prioritară. Mulți conducători, printre care și colegii mei de la Arad, s-au exprimat clar în sensul că mai bine înghețăm sezonul și pornim cu dreptul din toamnă. Domnul Felix Grigore, șeful de la Competiții, a prezentat o variantă de program cu jocuri din trei în trei zile, în lunile iunie-iulie, cu toate etapele rămase, imposibil de pus în practică. Personal, am susținut și susțin că nu pot asigura sănătatea jucătorilor noștri în condițiile medicale din județul Arad, iar dacă se mai joacă și Liga 4-a va fi foarte greu de controlat sănătatea tuturor. În concluzie, s-a decis să mai discutăm spre data de 10 mai, până atunci completăm chestionarul cu părerile fiecăruia și mai vedem ce va fi, dar majoritatea cred că vor cere să se stopeze acest campionat așa cum este. La finalul discuției, președintele Burleanu ne-a dat o veste, cum că Franta și-a închis fotbalul, deci slabe speranțe să se continue la noi. Poate, cine știe, la ligile 1 și 2 lucrurile vor sta altfel”, ne-a mărturisit președintele „șoimilor”.

Așadar, vorbim despre discuții preliminarii fără o decizie finală, dar, după cum s-a exprimat majoritatea și ținându-se cont că vorbim despre un fotbal semi-profesionism în Liga 3-a, ce nu suscită deloc interesul televiziunilor, iar spectatorii oricum nu vor avea acces pe stadioane, sunt șanse foarte mari să se tragă linia după cele 16 runde disputate. Iar clasamentul în seria a IV-a arată astfel:

 

 

3
2
%d blogeri au apreciat: