Crisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiNational SebisProgresul PecicaȘoimii Lipova

Divizionarele terțe arădene i-au comunicat lui Burleanu că doresc „înghețarea” sezonului: „Dacă s-a întrerupt campionatul în Franța….”





Dacă în cursul dimineții șefii FRF i-au convocat la o discuție online pe reprezentanții grupărilor de Liga 2-a, după amiază, de la ora 15, Răzvan Burleanu și colegii săi s-au văzut pe aplicația Microsoft Teams  cu „oficialii” formațiilor din cele cinci serii ale eșalonului terț. Subiectul – bineînțeles posibilele scenarii de reluare a competiției începând cu luna iunie, însă dialogul a „alunecat” spre „înghețare”.

Radu Pop (Șoimii Lipova), Daniel Cherecheși (Crișul Chișineu Criș), Cristi Pilan (Progresul Pecica) și Petre Bulza (Gloria Lunca Teuz Cermei) i-au comunicat președintelui FRF că echipele lor ar dori să mai intre pe teren de abia la toamnă. De altfel, cu excepția liderului FC U Craiova, respectiv a președintelui Marcel Pușcaș, toate celelalte grupări din seria a IV-a a Ligii a 3-a și-au manifestat aceeași dorință.

Până una alta, ca și celor de la UTA și colegelor sale din liga secundă, și la formațiile din Liga 3-a va ajunge acel chestionar cu variantele propuse pentru continuarea sezonului. Mai multe detalii a oferit Radu Pop, președintele celei mai bine clasate divizionare terțe arădene. „S-a discutat cu conducerea FRF despre situația fotbalului, în special despre Liga a 3-a. Nu sunt informații noi, nu avem o dată fixă de la care se vor relua antrenamentele, vor mai fi discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului la începutul lunii mai. Situația este diferită la noi față de primele eșaloane, acolo sunt bani mai mulți, baraj de promovare, drepturi TV. Au luat cuvântul reprezentanții mai multor cluburi, unii au atins subiecte interesante. Unul dintre acestea este legat de faptul că există riscul să nu avem de unde închiria ambulanțe. În plus, e clar că și autoritățile locale vor prefera să susțină bătălia cu virusul și să nu dea la sport, la fotbal. Ceea ce e absolut normal, cu toții suntem de acord că sănătatea e prioritară. Mulți conducători, printre care și colegii mei de la Arad, s-au exprimat clar în sensul că mai bine înghețăm sezonul și pornim cu dreptul din toamnă. Domnul Felix Grigore, șeful de la Competiții, a prezentat o variantă de program cu jocuri din trei în trei zile, în lunile iunie-iulie, cu toate etapele rămase, imposibil de pus în practică. Personal, am susținut și susțin că nu pot asigura sănătatea jucătorilor noștri în condițiile medicale din județul Arad, iar dacă se mai joacă și Liga 4-a va fi foarte greu de controlat sănătatea tuturor. În concluzie, s-a decis să mai discutăm spre data de 10 mai, până atunci completăm chestionarul cu părerile fiecăruia și mai vedem ce va fi, dar majoritatea cred că vor cere să se stopeze acest campionat așa cum este. La finalul discuției, președintele Burleanu ne-a dat o veste, cum că Franta și-a închis fotbalul, deci slabe speranțe să se continue la noi. Poate, cine știe, la ligile 1 și 2 lucrurile vor sta altfel”, ne-a mărturisit președintele „șoimilor”.

Așadar, vorbim despre discuții preliminarii fără o decizie finală, dar, după cum s-a exprimat majoritatea și ținându-se cont că vorbim despre un fotbal semi-profesionism în Liga 3-a, ce nu suscită deloc interesul televiziunilor, iar spectatorii oricum nu vor avea acces pe stadioane, sunt șanse foarte mari să se tragă linia după cele 16 runde disputate. Iar clasamentul în seria a IV-a arată astfel:

 

 

6 comentarii

  1. Dacă Liga 1 și Liga 2 vor continua, atunci și Liga 3 va continua. Referirile la Franța nu-și au rostul, cifrele lor pandemice sunt cu totul altele. Iar decizia guvernului de a anula Ligue 1 și Ligue 2 creează un precedent extrem de periculos: pe de o parte, organismele fotbalistice internaționale (cum sunt FIFA și UEFA) nu acceptă imixtiunea politicului în fotbal; pe de altă parte, dacă măsura este pusă în practică, orice guvern va putea interveni în competițiile sportive în numele oricărei pandemii (de exemplu, de gripă sezonieră…) anulându-le sau, de ce nu, stabilind ierarhii. Revenirea la normalitate, în zilele noastre, înseamnă, printre altele, reluarea competițiilor sportive, desigur, în condiții de siguranță. Celor care nu mai doresc să joace fotbal acum le putem spune că, într-un viitor nu foarte îndepărtat (2021-22?), s-ar putea să mai apară doar în edițiile locale ale FIFA21, 22, etc….

    0
    0
  2. Și la noi va fi la fel ,așa e normal,mai presus de toate e sănătatea ,mai terminați cu continuarea campionatului,înghețarea , fără promovări fără retrogradări și de la toamnă alt campionat ,asta e .

    0
    0
    1. De ce esti asa ciudos ? Ma intreb cine esti de vrei ca UTA sa nu promoveze . Vreun tatic ofticat vreun jucator care din lipsa valorii nu a jucat si nu va juca la UTA ,? Eu zic sa-ti tii parerile pentru tine mai ales ca nu ai dst un leu pentru fotbal .

      0
      0
  3. Catre, sportarad.ro…..ceva poze mai actuale nu aveti? Ca Jila samadaul, ii cam subtirel, pa vara, echipat! Sau o vrea sa transmita ca „Cei din urma vor fi cei dintai!”?

    0
    0
  4. Pe cine esti asa suparat de vrei sa nu promoveze UTA . Esti vreun tata ofticat pe neputinta plodului tau de a juca la UTA ? Sau esti vreun fost jucator care nu a prins lotul din lipsa de valoare si acum faci si tu ce poti .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button