Arhivă articole

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Gazonul de pe „Francisc Neuman” se va recepționa, dar Petrache avertizează: „E nevoie urgent de o echipă de întreținere”

Dincolo de observațiile pe care Primăria le-a făcut ieri, în ziua în care ar fi trebuit să se recepționeze suprafața de joc a arenei „Francisc Neuman”, „operațiunea” se va încheia, probabil, până la finalul acestei săptămâni. Ovidiu Petrache, directorul SC Rulouri de Gazon SRL a părăsit orașul nostru, dar le-a trasat sarcini clare angajaților săi, care astăzi, mâine, vor remedia toate problemele sesizate, respectiv smulgerea costreiului, îndreptarea liniei de aut de la poarta dinspre Peluza Sud și înlocuirea puținelor brazde cu iarbă arsă.

Dar, același Petrache avertizează Primăria cu privire la ceea ce urmează după ce gazonul intră în totala lor administrare. „Să fim serioși, problemele sesizate nu vor împiedica recepția gazonului de la Arad. De altfel, micile <<teme>> pe care ni le-a dat Primăria chiar au fost făcute deja de angajații noștri, iar mâine sau când doresște beneficiarul pot ajunge la stadion să recepționeze gazonul. Nu e necesară prezența mea acolo, există o doamnă arhitectă care ne reprezintă și care are drept de semnătură. Nu suntem o firmă de apartament, avem zeci de angajați, câțiva dintre ei chiar la Arad, la ferma de producție de la Sânpetru German. Micile probleme apărute la gazon au fost legate în special de partea de întreținere, pentru care Primăria trebuia și mai ales trebuie de acum înainte să găsească soluții. Dacă recepția era făcută în luna noiembrie sau decembrie, așa cum era fixată inițial, acum nu mai vorbeam despre costrei sau mici porțiuni cu iarbă veștejită, căci Primăria ar fi avut totul sub control. Adică ar fi avut o echipă de întreținere formată din specialiști de-ai săi sau ar fi externalizat serviciul. Vă dau chiar exemplul gazonului de pe arena din Sibiu, care e identic cu cel de la Arad și pentru care s-a făcut licitație pentru externalizarea serviciului de întreținere”, a precizat directorul firmei giurgiuvene.

Într-adevăr, gazonul pe care joacă Hermannstadt în Liga 1 va fi întreținut de o firmă specializată, licitația plecând de la 820.000 de lei pentru serviciile oferite timp de un an de zile. „Noi știm exact cum se întreține un gazon, dar nu oferim asemenea servicii odată ce predăm către beneficiar lucrarea. De obicei, fiecare oraș sau club își întreține gazonul prin oamenii săi în care are încredere și care trebuie să fie în permanență la fața locului. Și acum, la Arad, de exemplu e necesară prezența a cel puțin unui om responsabil cu întreținerea gazonului. Cu atât mai mult cu cât stadionul încă e un șantier și s-ar putea întâmpla lucruri neprevăzute. Cel mai comun ar fi pușcarea unei siguranțe, care ar reseta sistemul de irigare. În plus, acel costrei ce apare mai peste tot se smulge de obicei manual. Teoretic, Primăria Arad ar trebui să aibă angajați cel puțin doi-trei oameni, dotați cu utilaje moderne, care să întrețină permanent acel gazon. Probabil, acum când încă nu se pot juca meciuri oficiale și nici măcar antrenamente la stadion, cei de la Primărie tind să nu dea o importanță prea mare întreținerii, dar acest lucru ar fi o mare greșeală din partea lor și investiția să fie compromisă. Firma noastră și-a făcut bine treaba, gazonul are rădăcini de 20-25 centimetri, sistemele de dejivrare și irigare funcționează, iar banii primiți sunt mai puțin decât cei prevăzuți în licitația inițială, cu toate că au fost efectuate lucrări suplimentare. Dar, probabil, ne vom judeca în instanță pentru ei”, a adăugat Ovidiu Petrache.

loading...

3.145.368 de lei au costat lucrările de montare a gazonului de pe arena arădeană, din care s-au mai aplicat penalizări pe care firma SC Rulouri de Gazon SRL le consideră injuste și dorește să și recupereze în Instanță.

4
0

2 comentarii la articolul: “Gazonul de pe „Francisc Neuman” se va recepționa, dar Petrache avertizează: „E nevoie urgent de o echipă de întreținere”

  1. Părerea mea este că primăria face exces de zel. Oricine stie, care a are gazon acasă, că orice buruiană sau costrei se starpește dacă se tinde iarba regulat. Numai domnii de la primărie nu știu. Aștia își bat singuri cuie în tălpi. Oare de ce n-a avut acest exces de zel si la cnstrucția stadionului?

    12

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.