Fotbal judeteanLiga a 3-a

Primii bani de la Stat au ajuns la grupările arădene, Frontiera Curtici își plătește toți fotbaliștii





Dacă UTA și trei dintre divizionarele terțe arădene, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica, nu au solicitat ajutor de stat pentru fotbaliștii lor pentru a doua jumătate a lunii martie, adică din momentul intrării în starea de urgență cauzată de epidemia de coronavirus, în fotbalul arădean există cluburi care au apelat la fondurile gurvernamentale.

De exemplu, Gloria Lunca Teuz primește cei 8000 de lei, reprezentând 75% din salariul a câtorva jucători, Viitorul Arad și-a plătit antrenorii angajați în sectorul juvenil cu bani de la Stat, dar la fel au făcut-o și echipele de Liga 4-a, Frontiera Curtici și Unirea Sântana. La gruparea de la Graniță chiar s-au primit bani pentru absolut toți fotbaliștii, chiar dacă majoritatea dintre ei au și un alt loc de muncă, cu contract înregistrat în Revisal. „Nu am făcut tabelele pentru AJPIS (n.a. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială) înainte de a ne documenta exact despre legea în vigoare. De altfel, doamna contabilă a clubului s-a pus la curent cu legislația și astfel am cerut bani pentru toți jucătorii și antrenorii clubului cu carte avem semnate contracte de activitate sportive. Azi ne-au intrat banii în cont, cred că dacă erau probleme legate de legislație nu i-ar fi virat, mai ales că am pus la dispoziție CNP-urilor tuturor celor pentru care am cerut ajutor de stat. Dacă ar fi fost ceva în neregulă nu ar fi trebuit să primim bani, dar, așa cum am spus, am încredere în doamna noastră contabilă”, spune Sorin Grec, președintele viceliderului Ligii a 4-a.

În schimb, Unirea Sântana a primit bani doar pentru cei cinci fotbaliști care nu mai au alte contracte de muncă, respectiv Casian Maghici, Adelin Pașca, Vlăduț Stanciu, Ionuț Savin și Teodor Turcuș, plus antrenorul secției de judo, Sebastian Rus. „Inițial am dorit să depunem și noi cereri pentru toți jucătorii cu contracte de activitate sportive, dar, din câte am înțeles și am studiat legea, am înțeles că nu avem dreptul”, ne-a comunicat Cătălin Puia, managerul celor de la Sântana.

Între 1-10 mai, și alte grupări grupări arădene au șansa să depună cereri pentru ajutorul de stat aferent lunii aprilie. Crișul Chișineu Criș este una dintre ele, după ce jucătorii pregătiți de Adi Abrudean și-au primit integral salariile pe luna martie din fonduri locale.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button