Arhivă articole

Putea fi anul înotătoarei Andreei Popescu: „Ne făceam mari speranţe la Internaţionale şi Europene!”Înotătoarea Andreea Popescu, de la CS Municipal Arad, era pe val şi traversa o formă deosebită în ultima vreme, iar în pregătirile de la începutul acestui an promitea un 2020 de excepţie. Campionatele Internaţionale ale României, programate chiar în primăvară, la sfârşit de martie şi apoi Europenele de juniori, în 8-12 iulie, din Scoţia, erau cele mai bune ocazii pentru a confirma.

Antrenorul sportivei, profesorul Viorel Bitang, ştie foarte bine cam de ce era în stare Andreea în acest an: „Ne făceam mari speranţe cu ea, chiar ţinteam primul loc la senioare, la Internaţionalele României, apoi o prestaţie cât mai bună la Europene. Aveam şi baremul făcut de anul trecut, dar mai trebuia să îl facă o dată, are potenţial foarte mare şi la doar 16 ani este componentă a CNOPJ (n.a. Centrul Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor). Pot spune că este şi o speranţă olimpică, are şanse pentru Paris 2024. Ea s-a pregătit foarte bine în iarnă, ca de altfel toţi ceilalţi sportivi şi era gata să debuteze în circuitul competiţional.”

Bitang nu dă şanse mari sportului, în 2020

Bitang nu dă prea multe şanse sportului, în acest an şi strict vorbind de nataţie, competiţiilor sportive din bazin: „Antrenamentele decurg online, dar foarte bine, sportivii se pregătesc conform programului. Până la noi ordine e stop cadru, cum se spune. Sincer, după părerea mea, sportul va fi ultimul care va reveni, iar bazele sportive la fel, printre ultimele cărora li se va da undă verde pentru funcţionare. Nu prea văd ce se va mai putea disputa în acest an, ce competiţii, la două luni sau poate chiar mai mult de pauză, este nevoie de cel puţin atât pentru revenire. Am înţeles că activitatea va fi reluată treptat, cu un număr limitat de sportivi în bazin, va fi complicat. Nu se mai ţin Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice, iar în ţară poate prin august-septembrie să mai putem organiza ceva. La Arad era planificat un Campionat Naţional în bazin scurt, la bazinul nou, din Subcetate, dar mai era nevoie de mici dotăriAcum, cu această pandemie, a căzut totul deocamdată”, conchide Bitang, antrenor al secţiei de nataţie la CSM Arad.

csmarad.ro

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.