20/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Clubul UTA, prin vocea directorului sportiv Claudiu Drăgan, transmite un mesaj ferm cu privire la presiunile făcute de clubul Rapid București, de încheiere a sezonului fotbalistic din liga secundă prin intermediului unui play-off cu înjumătățirea punctelor acumulate până acum.

„Respectăm istoria clubului Rapid, îi respectăm pe suporterii rapidiști și credem că nici ei nu ar fi de acord cu ceea ce face conducerea în acest moment, în sensul că se poate câștiga în birouri ce s-a pierdut în teren prin înjumătățiri de puncte în play-off. Liga a doua a fost întotdeauna o competiție sportivă în care meritul sportiv a primat. Inclusiv antrenorul Dan Alexa a afirmat că, în lupta pentru promovare, UTA nu mai poate fi ajunsă. Presiunile care se fac în media de către conducerea clubului Rapid nu justifică istoria plină de fair-play a Giuleștiului. Eu am debutat acolo și știu ce înseamnă Rapidul pentru suporteri, nu a fost niciodată favorizată de arbitri, de Liga Profesionistă de Fotbal sau de Federația Română de Fotbal. Tot ce a câștigat a câștigat pe teren. Nu cred că ceea ce și-ar dori cei din conducerea clubului Rapid e în concordanță cu spiritul alb-vișiniu și mai ales cu suporterii lor. Susținem punctul de vedere al antrenorului nostru, Gyuszi Balint, punctele noastre au fost câștigate prin foarte multă muncă pe teren, dorim să ne fie respectată această muncă. Nu dorim să punem presiune pe nimeni din conducerea fotbalului românesc, doar exprimăm un punct de vedere realistic cu privire la tot ce s-a întâmplat la UTA de-a lungul acestui sezon”, a subliniat Claudiu Drăgan.

Inclusiv astăzi, Ovidiu Burcă, președintele Rapidului, susținea că e normal ca UTA să-și piardă jumătate dintre punctele acumulate înainte de intrarea într-un probabil play-off între primele 8 echipe clasate după cele 24 de runde ale ediției de campionat 2019-2020 a ligii secunde.

3
1
%d blogeri au apreciat: