UTA Arad

Și Hlistei pariază pe UTA pentru locul 1 promovabil, dar o vede pe Rapid în spatele ei! Pe Buhăcianu nu-l interesează cum va arăta clasamentul de la locul 2 în jos





Golgheterii echipelor din Liga 2 care vor disputa un play-off pentru promovarea în Liga 1 au vorbit pentru ProSport despre situația actuală. În ochii lor, adică Vali Buhăcianu (UTA), Andrei Hergheligiu (Mioveni), Silviu Pană (Turris), Andrei Blejdea (FC Argeș), Sergiu Arnăutu (Petrolul) și Cătălin Hlistei (Rapid), „Bătrâna Doamnă” va câștiga și faza a doua a întrecerii, cu toate că avansul său față de urmăritoare s-a micșorat considerabil, la 5, respectiv 6 puncte. Nu o să redăm întreg materialul pe care, dacă doriți îl puteți citi AICI , ci o să ne oprim asupra unui fost utist, respectiv a celui mai bun marcator la zi al „roș-albilor”.  

Hlistei:Știu că s-au câștigat punctele pe teren…mai mult nu aș vrea să spun”

Arădeanul Cătălin Hlistei (25 de ani) a marcat opt goluri în acest sezon pentru Rapid și speră să o țină tot așa și în play-off. Reținut în ceea ce privește situația UTA-ei, fiindcă este arădean și fost jucător al echipei UTA, și rapidistul consideră că actualul lider al Lgiii 2 va promova de pe primul loc, iar la baraj va merge Petrolul Ploiești.

„Avem o șansă în plus și ar trebui să profităm de ea ca să promovăm. Având în vedere că eram la 11 puncte distanță, iar acum s-au făcut șase puncte distanță față de UTA e clar un avantaj pentru noi. Ei pornesc cu prima șansă, dar sunt cinci meciuri și se poate întâmpla orice. Eu nu vreau să vorbesc despre cine e nedreptățit. Știu că s-au câștigat punctele pe teren. Mai mult nu aș vrea să spun. Sigur, este un avantaj pentru toate celelalte echipe. Cum va arăta clasamentul la final? Rapid, pe locul 2. E greu ca UTA să mai piardă primul loc, chiar dacă sunt cinci puncte față de locul 2. Iar pe locul 3 o văd pe Petrolul. Ar fi și cazul să promoveze echipele de tradiție. Cu părere de rău pentru FC Argeș, dar eu așa văd clasamentul. E greu să bată o echipă toate meciurile. Să dea Dumnezeu să fiu golgheter și în play-off. Eu sper să promovăm, asta e cel mai important, asta îmi doresc cel mai mult. Nu stau prea mult să mă gândesc la asta, încerc să îmi fac de fiecare dată treaba cât pot de bine și să îmi ajut echipa”, a spus Cătălin Hlistei pentru ProSport, preluat de liga2.prosport.ro.

Buhăcianu:Ne-au motivat mult mai tare cu această variantă pe care au ales-o”

Valentin Buhăcianu (26 de ani) a marcat nu mai puțin de 13 goluri în acest sezon pentru UTA și este la un pas în spatele golgheterului campionatului, Albert Voinea (14 goluri). Acesta este de părere că decizia disputării play-off-ului i-a ambiționat și mai tare pe arădeni și consideră că antrenorul Laszlo Balint a reprezentat arma secretă de la UTA în acest sezon.

„Nu ne pică bine, dar, până la urmă, asta a fost decizia care s-a luat și, din păcate, nu putem face foarte multe. O să încercăm să dăm totul pe teren pentru a demonstra din nou că suntem cei mai buni. Dacă avem și posibilitatea de a merge la TAS, probabil că cei din conducere o să recurgă și la varianta asta, dar cel mai important e să ne pregătim bine în perioada care urmează și să câștigăm meciurile pentru a ne îndeplini obiectivul. Din păcate, mai sunt doar cinci puncte diferență, poți să pierzi un meci și să intervină o stare mai neplăcută, de asta trebuie să pregătim foarte bine prima etapă. Eu cred că ne-au motivat mult mai tare cu această variantă pe care au ales-o. E clar că suntem dezavantajați, dar noi trebuie să demonstrăm pe teren că și cu această variantă noi putem să ne îndeplinim obiectivul. O să muncim toți, nu contează cine va fi golgheterul dintre mine, Cipri (n.r. Ciprian Rus), Jebari sau Alex Ioniță. Important e ca obiectivul să fie îndeplinit. Pentru orice atacant e important să reușească cele mai multe goluri într-o competiție, e un sentiment foarte plăcut.

Pronosticul meu: noi pe primul loc și după nu ne mai interesează. Echipa care merită cel mai mult în acest play-off să ia locul 2. Avem un grup foarte unit, suntem o familie adevărată și asta cred că ne-a dus în fruntea clasamentului. Antrenorul a avut aportul cel mai mare. A construit foarte bine de la început această familie, cu jucători de caracter. Muncește foarte mult, cam peste tot pe unde a fost a avut rezultate, se vede acum și la noi. Pune suflet în tot ceea ce face și sperăm să reușim împreună”, a declarat și Valentin Buhăcianu pentru aceeași sursă.

De fapt, cel mai bun marcator al ligii secunde este Albert Voinea (27 de ani). Atacantul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele a reușit 14 goluri, însă 13 dintre acestea în prima parte a acestui sezon, în tricoul celor de la Ripensia Timișoara. Acesta a venit cu o propunere interesantă pentru FRF, însă tardivă. Voinea spune că ar fi trebuit ca Mioveni și Turris, aflate la egalitate de puncte pe locurile 2 respecitv 3, să dispute un meci de baraj care să decidă cine va promova direct în Liga 1 de pe locul 2 și cine va juca barajul pentru promovare, contra unei echipe din primul eșalon. În plus, în opinia sa, UTA trebuia promovată direct, ca urmare a distanței de 11 puncte pe care o avea pe primul loc.

3 comentarii

  1. jocurile uta petrolul //rapid oltul// mioveni arges at trebuii pe teren neutru 150 km

    cellalte jocuri cred ca uta le are la arad unde nu a jucat

    0
    0
  2. Din ,,reluarea” germana vedem că pregătirea e aproape de ce s-a dorit și de aici valoarea tehnica a echipelor nu e modificată major !! Bayernul e tot el , ca și cei putini care au râvnit și au ceva șanse la coroana de campioană . Nici la noi nu vor fi surprize. Interesant e cu UTA promovată și câștigată la TAS Cum ar fi nu profesorul lovește elevul cu linia peste palma ,ci invers. !!! Spectaculos dar și periculos. În orice situație relația cu acest Burleanu ,trebuie pacificată ,spre binele echipei. UTA nu are nevoie de relații tensionate . E păcat de valoarea ei. !!!

    0
    0
  3. E cat se poate de clar si am spus-o dupa primele etape: UTA promoveaza de pe locul 1.
    Atitudinea lui Buhacianu e de notA 10.
    #profesionist

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button