30/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 s-a asigurat că noul „Francisc Neuman” va oferi condiții de transmisie!

Locul UTA-ei în primul eșalon al fotbalului românesc nu mai e atât de sigur după ce FRF-ul a redus, prin „decizie democratică” luată împreună cu majoritatea divizionarelor secunde, de la 11 la 5 avansul din clasament al arădenilor înainte de intrarea în play-offul de cinci „finale”. Chiar Laszlo Balint spunea într-o intervenție la ProSport LIVE: „Orice se poate întâmpla. Gândiți-vă că, totuși, sunt cele mai bune echipe din eșalonul secund, echipe importante, echipe cu potențial din multe puncte de vedere. Acest avans poate părea unul important la prima vedere, dar gândiți-vă… Doamne ferește! Noi suntem obligați să analizăm fiecare situație care ar putea apărea. În cazul în care UTA pierde primul meci, gândiți-vă sub ce presiune se va juca. Gândiți-vă dacă pierde două meciuri. Practic iese de pe locurile promovabile și are periclitat inclusiv locul de baraj. Asta este discuția pe care o punem, cumva, paralel cu disputarea tuturor meciurilor sau a celui play-off cu zece meciuri în care să se țină punctele. Nu e totuna să pierzi un meci și să intri într-o presiune fantastică în disputarea unui play-off de cinci meciuri. Sau, să ai acel avans pe care nu l-am furat, l-am câștigat pe teren, prin munca noastră, în care ne-am fi permis și niște pași greșiți, chiar în contexul unui program destul aglomerat, în contextul în care am fi jucat acele zece meciuri împotriva celorlate cinci echipe cele mai bune din Liga a 2-a. Asta este. Mie, ca antrenor, asta îmi rămâne singurul lucru de făcut, să pregătesc cât mai bine echipa, să putem să rezistăm acestei presiuni”.

Până una alta, „Bătrâna Doamnă” și noul ei stadion au intrat în sfera de interes al celor de la EAD.RO INTERACTIVE, Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1. La începutul acestei săptămâni, Rareș Pop, reprezentantul EAD, s-a asigurat arena „Francisc Neuman” va oferi toate condițiile de transmisie în direct ale partidelor din elită. Au fost identificate spațiile în care pot staționa carele de transmisie și locurile unde vor fi amplasate camerele, dar și posturile comentatorilor TV.

La finalizarea sa, arena din Calea Aurel Vlaicu ar trebui clasificată cu 4 stele de UEFA, acesta fiind principalul motiv invocat de administrația locală pentru întârzierea lucrărilor. Adică trecerea de la UEFA 2, cum prevedea proiectul inițial, la UEFA 4. Până una alta, să spunem că a fost, în sfârșit, rezolvată și chestiunea literei „T” din scrierea numelui ”UTA” cu scaune. Și tot la tribuna a doua, din același „material” a fost desenată sigla clubului.

19
2