Volei

Primăria poate decide dacă Aradul va mai avea o echipă în elită: ProVolei Arad așteaptă invitația Federației și cel puțin 200 de mii de euro de la autorități!





Federaţia Română de Volei a trimis cluburilor din liga secundă o circulară pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la încheierea sezonului. În Divizia A2 masculin, ProVolei Arad a câştigat seria vestică şi urma să găzduiască turneul semifinal, cu mari şanse de accedere la turneul de promovare în elita naţională.

Turneele semifinale și finale nu-și mai au rostul

Pandemia de COVID-19 a oprit însă totul şi, la fel ca în A1, multe cluburi solicită „îngheţarea” campionatului, mai ales că în prima ligă sunt locuri disponibile libere: „Ne-au trimis o adresă pentru a ne da cu părerea dacă dorim să se mai joace, iar poziţia noastră este clară. Nu are rost, atâta timp cât în A1 sunt vreo cinci locuri disponibile, după ce anul trecut nu s-au înscris două echipe, iar acum Buzăul s-a desfiinţat, iar la Zalău şi Câmpia Turzii sunt probleme mari. Practic, ne luptăm patru echipe pe cinci locuri, nu cred că ar mai avea logică să jucăm turnee semifinale şi finale, pentru ce? Am discutat şi cu reprezentanţi ai altor cluburi, cum sunt cei de la Suceava, Bacău sau Ştiinţa Bucureşti, cu toţii sunt de aceeaşi părere. Aşadar, în opinia mea, Federaţia ar putea invita câştigătoarele celor două serii, noi şi Steaua, sau chiar primele două clasate din fiecare serie, să participe în prima ligă”, ne-a declarat preşedintele şi antrenor al ProVolei, profesorul Radu Sabău, pentru livearad.ro.

Invitația Federației nu este de ajuns, la mijloc e o sumă importantă de bani!

Doar că şi îndeplinite aceste condiţii, Aradul nu este încă sigur de revenirea, după foarte mult timp, în elita voleiului masculin românesc, iar motivul e de la sine înțeles. „Totul se rezumă la bani, iar în urma unei şedinţe cu principalii oameni din club, am ajuns la concluzia că nu ai ce căuta în prima divizie fără aproximativ 200 de mii de euro. Din păcate, sponsorii se cam ascund după pandemia asta, iar speranţele noastre se leagă de Primărie, mai exact de a doua rundă de proiecte de finanţare şi eventual de Consiliul Judeţean, unde de asemenea o să depun proiect. Important este însă ca Federaţia să ne anunţe oficial, cât mai repede, ce se decide cu acest sezon, pentru a avea timpul necesar să acţionez. Lotul va fi păstrat în mare parte, dar ne vom orienta şi spre jucători tineri atât de la noi din club cât şi din ţară. Dacă vom fi invitaţi de Federaţie în prima ligă, avem opţiunea să ne înscriem sau nu, totul depinde de bani şi de susţinerea de pe plan local”, mai spune Radu Sabău, pentru aceeași sursă.

După 50 de ani din nou în Divizia A?

Cert este că autorităţile locale ar trebui să îşi prioritizeze banii spre sporturile ce fac performanţă, eventual cele de primă ligă sau cu şanse de promovare. Cu atât mai mult cu cât ProVolei a crescut exponențial ca și club, fără a avea o susținere financiară foarte mare. „Eu cred că am demonstrat în cei 12 ani de când participăm în campionatele naţionale că avem potenţial şi acum chiar este un moment prielnic pentru a readuce Aradul, după 50 de ani, din nou în Divizia A. Ultima oară cred că prin 70-71 am mai avut, ce-i drept atât la fete cât şi băieţi, echipe în prima divizie de volei, iar 95 % erau arădeni. Visăm frumos, sper să putem reuşi”, conchide profesorul Radu Sabău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button