UTA Arad

Burleanu lasă o portiță deschisă pentru…spectatori și, mai ales, amicale





Răzvan Burleanu, a afirmat că organizarea meciurilor fără spectatori este doar o soluţie pe termen scurt, reprezentând o stare de urgenţă. Totodată, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a dat de înțeles că după 1 iunie, odată la revenirea la antrenamentele colective, să existe posibilitatea organizării unor meciuri amicale. Bineînțeles, dacă formațiile de Liga 1 și cele 6 din liga secundă își găsesc partenere de întrecere, atâta timp cât 12 teamuri de Liga a 2-a și tot eșalonul terț a intrat deja în vacanță sau, cum este cazul fotbalului județean, nu există certitudinea că se va mai relua în acest sezon.

„În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cele din Liga I şi o parte din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective.  Apoi urmează meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, fără spectatori, bineînţeles, în primă fază. Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul evenimentului online ReStart Sport Summit, organizat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu.

Așadar, Burleanu lasă o mică ușă deschisă pentru posibilitatea ca spectatorii să mai aibă acces pe stadioane începând cu luna iulie, atunci când UTA dispută acel play-off de cinci meciuri, între care trei pe teren propriu. Pe „Motorul”, sprijinul fanilor a fost extrem de important, dacă nu decisiv, pentru parcursul aproape perfect al liderului ligii secunde, cu 34 de puncte din 36 posibile și un singur gol încasat. Totul depinde cum evolueză pandemia de SARS-CoV-2 până atunci și, oricum, autoritățile vor limita numărul spectatorilor, în așa fel încât să se respecte acea distanțare socială.

În ceea ce privește amicalele, Laszlo Balint spunea că absența acestora ar putea condiționa prestația echipelor din iulie încolo, dar, conform lui Burleanu, sunt șanse să poată fi legate măcar unul-două meciuri.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button