Stranieri aradeni

Helmuth Duckadam pleacă de la FCSB: „Am simțit că nu mai sunt dorit acolo”





Semlecanul Helmuth Duckadam și-a dat demisia de la FCSB. Fostul mare portar al Stelei a declarat că nu mai era dorit și că s-a simțit marginalizat. Duckadam a fost președinte de imagine la echipa lui Gigi Becali și s-a declarat în mai multe rânduri ca un susținător al acesteia în războiul cu CSA Steaua, echipa Armatei.

„După multe ezitări am decis să îmi dau demisia. Am trimis-o pentru că nu puteam merge la echipă că nu am avut testul Covid. Am simțit că nu mai sunt dorit acolo. Au vrut să mă dea afară și în urmă cu trei săptămâni. M-a sunat Argăseală și mi-a spus că vrea să rezilieze contractul, am vorbit cu Gigi Becali și după m-am gândit că mai bine să îmi dau demisia decât să fiu dat afară. Nu se va schimba absolut nimic. Am simțit că nu mai sunt dorit pentru că nu am fost chemat nici să fac testul pentru Covid. Oricum cuvântul meu nu conta. Nu e prima dată când mi s-a micșorat salariul la FCSB, dar nu asta a contat. Faptul că am fost marginalizat m-a durut”, a declarat Duckadam la Digi Sport în seara în care FCSB-ul a pierdut cu 1-0 derby-ul cu CFR Cluj, din Gruia. A decis autogolul lui Ovidiu Popescu, fotbalist care a trecut și print curtea UTA-ei.

Patronul lui FCSB, Gigi Becali, a comentat și demisia în direct, la emisiunea ”Fotbal Club”, de pe Digi Sport, demisia lui Helmut Duckadam, care a făcut înconjurul presei. „Nu trebuie să mă întrebați pe mine, vă întreb eu pe voi, că am văzut la televizor. Pe mine mă interesa omul Helmut Duckadam, nu l-am adus la FCSB ca legendă, am avut relația asta cu el datorită caracterului său. Eu dictez la FCSB, dar nu pot să dictez celor de aici să-l consulte pe Duckadam. Au fost tăieri de salarii peste tot”, a explicat omul de afaceri.

Helmut Duckadam, portarul arădean intrat în Cartea Recordurilor, a crescut la Școala Sportivă Gloria. A apărat patru ani buturile UTA-ei, din 1978 până în 1982, după un rodaj la Constructorul Arad.

Rămâne în istorie după acea finală de la Sevilla, când a apărat toate penaltyurile executate de FC Barcelona. După accidentarea care i-a oprit brusc acensiunea, și-a încheiat cariera la Arad, unde a jucat pentru Vagonul și CPL.

7 comentarii

  1. Becali ,la sfatul unor apropiați și l-a dorit in panoplie ,pe post de curiozitate națională. Mărimile fotbalistice și nu numai ,venind pe aici ,întrebau de Casa Poporului și Duckadam !! La UTA a fost la timpul respectiv de baza Sevilla „86 i-a triplat valoarea.Ca Nadia la Olimpiade . La retragere nu și-a găsit locul pe nicăieri. Mai vine si destinul cu divorțul și boala la care se adaugă nevoile zilnice. De la Sevilla ,s-au ales toți cu o mașină la mâna a doua ,echivalentul de azi a unui tort ,și ăla din biscuiți !!A incercat și UTA să-l l ajute. Pe la meciurile ei făcea turul stadionului ,făcând cu mana salut ,ca un. pilot scăpat din accident aviatic.Degradant !! Și iata-l l pe Helmuth ,slugă la oier !! Din omul sfios cu căciula în mână ,i-a trântit ușa în nas ,recâștigând. demnitatea ,plătită cu ce cădea de la masa lui Becali !! Târziu ,dar tot e salutar !! Și u n idemn !! Urmăriți la TV analizele lui !! Sunt dintre cele mai sclipitoare ,făcute cu realismul unchiașului din Semlac. !!

    0
    0
    1. Cred ca l-am vazut pentru prima oara in 1978 la un meci de Cupa, Petrolul-UTA 1-3 pe fostul stadion Republicii din Bucuresti. La vremea respectiva, titulari in poarta erau Iorgulescu si Jivan, care alternau intre buturi de la un meci la altul. Avea 18-19 ani, statura impresionanta si reflexe bune. Ce ma doare cel mai tare este ca s-a dezis total de UTA, motiv pentru care si-a piredut tot respectul meu. Cu siguranta, la Steaua si-a implinit cariera, dar nu poti sa uiti de unde ai plecat si cine te-a lansat in fotbal. Din declaratiile ultimilor ani rezulta clar ca pentru el doar Steaua conteaza. Nici un cuvintel despre UTA. Presedinte cu imaginea la Steaua e un fel de prostitutie. Sigur ca , peste ani, numele si faptele de la Sevilla vor dainui, dar faptul ca a uitat total de UTA (ca si altii cu nume mai putin sonore insa) mi l-a scos , definitiv, de la inima.

      0
      0
  2. Helmuth Duckadam are, in spatele sau, o cariera prodigioasa. Din pacate , UTA ramane doar inceputul ei. Dupa accidentul si operatia sa , a iesit din fotbal, Armata l-a lasat de izbeliste. A avut noroc cu Politia de frontiera, de unde ia o pensie,..cit de cit.. Apoi a intrat in Partidul lui Becali, apoi si a FCSB, dar fara atributii tehnice. S-a complacut in a nu deralja, si asta , pina la urma …nu tine. Recunostiinta,…la Becali,…nu exista, asa ca l-a impins le Duckadam spre demisie. Sint de acord ca Helmuth este un om echilibrat, iar, la TV, are interventii obiective, concise si logice. Nu vorbeste mult si fara rost, doar putin si concret. Ca o parere, viitorul lui Duckadam ,in Bucuresti, tine de DigiSport, cit ca mai fi acolo ramane in Bucuresti, daca nu mai merge, va reveni …acasa.

    0
    0
  3. Apreciez ultimele 3 randusi exprimate de > suporterutabuc < ,dar ca parere a catorva oameni din fotbal,spun ca Jijii si Argaseala s-au dat seama ca platesc cam dedeaba pe Duky,invocand ca el in loc sa participe la supervizarea antrenamentelor fcs-istilor,el sta pe la Digi si-si da cu parerea…….Bine ca franarii lui D.Petrescu si Panin au castigat norocos cu un autogol i-a pus capac lui……dar CFR Cj e aproape campioana si spre regretul utistilor UTA nu v-a mai fi Campioana Provinciei cum s-a antamplat pana in 71!!!!!Poate supar pa unii,dar ma uitam la frizura…lui Man caci in rest zero…D-le Lucian care e rezultaul tombolei UTA 75, ca acusi vine 23 August d-le Silviu Turc…..?

    0
    0
    1. 1.Nici Aradul si UTA nu au avut nevoie de Helmuth Duckadam, ca de altfel, nici de fostii mari jucatori ,…inca in viata 2.CFR o va egala pe UTA la numat de titluri, si in cativa ani o va si depasi. Nu e „vina” CFR, ci a complacerii aradenilor in zone de fotbal periferice.( asta are legatura cu „calitatea oamenilor de fotbal aradeni, si a Alesilor) 3.Despre C Man, cred ca a fost singurul fcsb-ist care a produs pericol, a avut 2-3 suturi „de gol”, anulate de Arlauskis.Sa nu il judecam ,,,dupa frizura. Constat ca in atacul FCSB nu se colaboreaza, Coman,Tanase si Man nu au joc comun constructiv, egoismul , prin finalizarea proprie este regula. Nu au reusit sa produca macar o singura faza pentru centrul Petre, aici e „buba”,.la FCSB. PS Coman a avut 2 lovituri libere, linga careu , pozitie excelenta…le-a facut „praf”. Sa notam ca si Ov Hategan a reusit sa nu se complice, si sa nu isi faca singur probleme, a arbitrat la nivelul pozitiei sale.

      0
      0
  4. Omul, Helmuth Duckadam,nu si-a manageriat niciodata persoana proprie ca o imagine de brand,si-a pus-o in slujba ordinarului….Aici a gresit,din pacate….S-a lasat manevrat de diverse persoane dubioase,lingai ai oierului,pe interese proprii,care acum il trec pe macaz de halta….E batalie mare pe semintele acestui oligofren,oier….
    Asta este recunostinta ciobanului fata de Nea Helmuth….Adevarul ca de ori de cate ori a fost intrebat despre UTA,in emisiuni JIJI TV,a vorbit doar frumos….
    Asta este…..Nu e nici o minciuna,poate sa va confirme dansul,am tinut legatura mereu….
    Exista lucruri care se pot scrie,altele nu….
    Omul despre care vorbeste penalul Becali,a renuntat la foarte multe,ba chiar impotriva fostilor colegi….
    Da!A facut-o pentru bani,pentru familie….Cine nu ar fi facut-o?Inclusiv pentru Partidul Becali….
    Capul sus,Nea Helmuth…..Grija mare ca ciobanul va va exclude si de pe GIGI TV….acolitii sai….

    0
    0
  5. Helmut Duckadam este un om de calitate.El a produs istorie in fotbalul european si mai ales cel romanesc ( la steaua). Are demnitate si nu a vorbit nimic rau despre Becali, de care a fost ajutat, cindva, si pe care- si el- l-a ajutat, chiar si in politica. Intre timp Helmuth are mai multe surse de venituri, aud ca si-a luat casa in Bucuresti. Deocamdata, de la DigiSport, are un contract de 4-5 mii euro/luna ( asa cred). Il stiu de mult, din vremea cind revenise la Vagonul si Semlacul ii era casa. Are o familie frumoasa, este mereu decent, in exprimare, fata de UTA- despre care, asa cum bine spune @ Giro- mereu a vorbit cu respect si deferenta. Eu cred ca Becali pierde prin indepartarea lui Helmuth ( ma rog..l-a silit sa isi dea demisia_). Linga Becali sint doar yes man-i si lingusitori, nimeni nu ii spune….decit ceea ce vrea sa auda. Asta il va distruge, ( in fotbal, dar si in avere) pe termen lung, de fapt, desi a cheltuit bani seriosi…nu mai ia titlul de multi ani, iar in Europa este „praf”. Ii doresc lui Helmuth sanatate, succes in activitate si…cind poate sa ajute si …UTA. Si sa ne revedem…la arad,Helmut mereu este o prezenta placuta, tonica.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button