Liga a 2-a

Ce spun contracandidatele UTA-ei după tragerea la sorți? Piteștenii speră să îi prindă promovați pe arădeni, Alexa dorea să-i întâlnească pe „roș-albi” (tot) la București





Toate cărțile sunt pe masă pentru cele 6 divizionare secunde ce urmează să-și dispute locurile direct promovabile, două la număr, dar și poziția a treia ce duce la barajul cu echipa de pe locul 12 în Liga 1. Fiindcă Helmut Duckadam a extras bila cu numărul 1 pentru UTA, arădenii vor juca primele două partide pe teren propriu, cu Petrolul și Turris, pentru ca în runda a treia să se deplaseze la Mioveni. Apoi, pe „Motorul” sosește Rapidul și, în fine, „roș-albii” se deplasează la Pitești pentru concluzia play-offului.

Laszlo Balint a recunoscut că nu și-ar fi dorit un start tocmai celor de la Petrolul, dar și-a reiterat toată încrederea în lotul său de jucători. Și reprezentanții contracandidatelor „Bătrânei Doamne” au vorbit despre program, dar și despre duelurile cu arădenii, considerați principalii favoriți la promovarea de pe primul loc:

CS Mioveni

Dumitru Olteanu, președinte Consiliul Director, pentru csmioveni.ro: „Din punctul meu de vedere nu prea aveai ce să alegi. Orice meci era dificil. Poate că e mai bine că am căzut cu echipele galonate ca să spun așa, cu mulți fani, și mă refer la Rapid, Petrolul chiar și UTA, acasă. Întâlnim în prima etapă pe Rapid, la Mioveni și mă gândesc că este și o revanșă pentru jucătorii noștri, după ce în campionat, în tur am pierdut cu ei. Sperăm că ieșim bine din acest play-off, să ne jucăm șansele și la final să fim pe unul din locurile unu sau doi. E clar că UTA pleacă până la urmă cu prima șansă, mai ales că are acel avantaj de 5 puncte și apoi că joacă primele două etape acasă, cu Petrolul și Turris. Teoretic, dacă câștigă cele două meciuri acasă va fi foarte greu să o mai prindă cineva din urmă pentru că va avea un avantaj consistent. În rest, pentru locurile 2 și 3 toate echipele au șanse egale”.

Constantin Stancu, presedinte executiv CS Mioveni, pentru csmioveni.ro: „Bine va fi doar dacă vom câștiga meciuri. Sincer, cu oricare din adversare era greu. Toate jocurile sunt importante. Sperăm să iasă bine pentru noi și să câștigăm. Putem vorbi și de un avantaj că avem acasă adversarii mai grei. Dar, în primul rând trebuie să câștigăm meciurile de acasă pentru a avea șanse. Dar, rerpet, toate meciurile sunt grele, așa că nu conta cu cine jucăm și unde…”

Turris

Erik Lincar, antrenorul echipei din Turnu Măgurele, pentru Liga2.ro: „Pe mine nu mă interesa cum am fi jucat în prima etapă sau în ultima etapă. Pentru mine, toate echipele sunt puternice, toate sunt la fel. Consider că nu există echipă slabă în acest play-off. Poate că mi-ar fi plăcut să jucăm meciul cu UTA acasă, dar doar pentru că e o distanță foarte mare. Pentru că suntem echipa care trebuie să facă o distanță lungă. Asta e tot, să avem meciul cu ei acasă, să nu ne mai deplasăm la Arad, dar asta a fost să fie și ne conformăm. Pregătirea a fost foarte bună, de acumulare. Niciodată nu cred că am făcut o pregătire de un asemenea nivel. Acum, singura problemă e că nu am reușit să avem și nu vom avea meciuri amicale. S-ar putea să fie o situație complicată pentru noi. Restul a găsit meciuri cu CFR Cluj… Noi chiar am propus multor echipe să jucăm meciuri de verificare, dar nu s-a putut. Am pus o întrebare și noi în Liga 1, dar echipele de play-out au un program foarte încărcat și nu s-a putut. Îmi doresc ca în cele două săptămâni rămase, jucătorii să răspundă la fel de bine și să ne prezentăm la primul meci cât mai bine”.

Campionii FC Argeș

Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie: „Din punctul meu de vedere, tragerea la sorţi a fost convenabilă pentru noi. Primele două meciuri sunt decisive în această luptă pentru promovare. Este obligatoriu să luăm șase puncte din partidele cu Turris Oltul Turnu Măgurele şi CS Mioveni pentru a avea şanse. Este foarte bine că vom juca meciul cu UTA, la Piteşti, în ultima etapă din acest play-off. Una peste alta, consider că programul este bun pentru noi. Având în vedere punctajul de la care se va pleca în acest play-off, cred că UTA este favorită certă la promovare. Sunt realist când spun acest lucru. Noi ne vom bate să promovăm de pe locul 2. Locul 3 care duce la baraj, nu este bun, pentru că întâlneşti o echipă de Liga 1. Este diferenţă de valoare între primele două eşaloane”, a spus

Ionuţ Badea, antrenorul echipei, pentru  fcarges-pitesti.ro: „Tragerea la sorţi a ţintarului a fost o situaţie dată şi nu se poate spune că avantajează sau dezavantajează pe cineva. Toate echipele sunt puternice. Un posibil uşor avantaj pentru noi poate fi faptul că vom juca meciul cu UTA, care poate fi promovată, în ultima etapă din acest play-off. Este posibil însă ca echipele care vor face pasul în Liga I să se cunoască înainte de ultimul meci. Noi vom lua fiecare meci în parte şi vom încerca să scoatem maximum. Trebuie să începem bine şi ar fi fantastic dacă am lua 6 puncte din primele două meciurile. Turris şi Mioveni sunt echipe constante. Rapid şi Petrolul au avut tot timpul ambiţia de a fi în faţă. Chiar dacă UTA pleacă în această luptă cu un avans de 5 puncte care înseamnă mult, orice se poate întâmpla. Sunt 15 puncte puse în joc”.

Petrolul

Costel Enache, antrenorul Petrolului, la DigiSport: „Nu e chiar ce ne-am fi dorit, dar nu mai are rost să analizăm lucrurile. Destinul a aranjat în așa fel, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Ne așteaptă, într-adevăr, un debut destul de greu. Suntem conștienți că UTA e o echipă care arată forță, o echipă echilibrată, o echipă constantă. Rezultatele ei nu sunt întâmplătoare. Vin pe un joc organizat, pe o emulație bună. Eu cred că și noi arătăm bine, am mai avut timp să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să mai corectăm din ce nu a mers foarte bine și cred că o să fie un meci frumos. Începem tare, dar nici nu erau meciuri pe care să ni le fi dorit în mod special. Echipele sunt echilibrate, arată și punctajul. Fiecare a avut timp să se organizeze în perioada asta pentru ceea ce urmează. Meciuri ușoare nu prea văd”.

Rapid

Victor Angelescu, principalul acționar al clubului FC Rapid, la DigiSport: „Eu zic că a fost o tragere ok pentru noi. Am știut că jucăm la Mioveni și UTA acasă (n.r. – Rapid joacă la Petrolul în etapa a 2-a, nu la UTA). Eu zic că e ok pentru noi. Până la urmă, nu trebuie să jucăm cu toții? Nu am vrut să jucăm în primul rând la Mioveni sau la UTA. Trebuie să câștigăm patru meciuri din cinci, oricare ar fi ele. Astea sunt calculele. Eu zic că suntem în grafic. Echipa este foarte bine pregătită. Dan știe mai bine decât mine, dar am fost la meciuri, i-am văzut și eu spun că, pentru perioada în care suntem acum, suntem bine. Încercăm să mai facem un meci amical cu o echipă de Liga a 3-a, dintre cele care sunt la baraj. Jucătorii sunt plătiți inclusiv pe luna aprilie, așa că eu zic că suntem ok. Din punct de vedere financiar suntem bine. Nu putem să aducem alți jucători. Trebuie să jucăm cu cei pe care îi aveam în lot înainte de pandemie”.

Dan Alexa, antrenorul echipei, pentru pentru site-ul oficial al clubului.. „Indiferent cu cine am fi căzut în prima etapă, fiecare meci e ca o finală. Începem cu două deplasări, iar ăsta poate fi un neajuns. Dar din cauza faptului că suntem pe locul 6 vom juca trei meciuri în deplasare. Cu Mioveni va fi un meci foarte greu, e o echipă care a schimbat antrenorul şi şi-a anunţat intenţia de a promova. E o echipă cu foarte mare experienţă la nivelul Ligii a II-a. În etapa a doua mergem la Petrolul, o echipă care a investit foarte mult şi care va face totul pentru a promova. Dar noi suntem Rapid, mergem încrezători acolo. Trebuie să ne pregătim foarte bine. Sunt cinci finale în care trebuie să dăm absolut totul şi cu ajutorul lui Dumnezeu o să promovăm. Vom juca la Arad, terenul de acolo este diferit de celelalte din Liga a II-a, ei sunt avantajaţi. Dar exista posibilitatea să întâlnim UTA chiar în primul meci. Cu siguranţă ne-am fi dorit să jucăm cu UTA la Bucureşti pentru că suntem mai obişnuiţi cu terenul de iarbă, dar asta e situaţia. E un program pe care îl începem cu dezavantajul de a juca două meciuri în deplasare, chiar dacă se joacă fără spectatori. Dar nu trebuie să ne găsim niciun fel de scuze. Băieţii sunt OK, din păcate pe Labeau nu am reuşit încă să-l aducem din Franţa, sperăm să o facem cât de curând pentru că e un jucător important şi avem nevoie de el. În rest, jucătorii s-au antrenat foarte bine şi acum încercăm să stabilim unele jocuri amicale”. 

Programul play-offului ligii secunde la fotbal:

Etapa I: 4 iulie 2020

UTA Arad – Petrolul Ploiești

Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș

CS Mioveni – Rapid

Etapa a II-a: 11 iulie

Petrolul Ploiești – Rapid

Campionii FC Argeș – CS Mioveni

UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele

Etapa a III-a: 18 iulie 2020

Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești

CS Mioveni – UTA Arad

Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa a IV-a: 25 iulie 2020

Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș

UTA Arad – Rapid

Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa a V-a: 1 august 2020

CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele

Campionii FC Argeș – UTA Arad









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button