UTA Arad

UTA mută cu Tur(issul) la fotbal blitz: „Să gestionăm bine momentele psihologice și putem atrage rezultatul de partea noastră”







După patru luni și zece zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc reia cursa spre Liga 1. Nu o reia tocmai de unde a lăsat-o, adică de la înălțimea celor 50 puncte, fiindcă FRF-ul, în contextul pandemiei de coronavirus, a scurtat competiția și a înjumătățit punctele. Decizia „echipei Burleanu” a fost avizată de TAS, așa că „roș-albilor” nu le rămâne decât să-și concretizeze avansul de 5 puncte, care de mâine pot deveni 7, dacă debutul în play-offul ligii secunde va fi făcut cu dreptul.


Restanța cu Petrolul se va juca, probabil, miercuri, 15 iulie, dar până atunci, mâine, începând cu ora 17,30, arădenii sunt chemați să-și reamintească de vechile obiceiuri, un succes pe teren propriu. Sigur, de această dată, utiștii vor fi obligați să se descurce fără fani, care – însă – le-au transmis și le vor transmite și mâine, la ora partidei, toată susținerea lor.


Turris Turnu Măgurele, primul adversar pe puncte al UTA-ei în play-off, a remizat la zero, cu Argeșul și va dori să rămână în lupta pentru promovare cu un rezultat pozitiv la Arad. „Încă de la început știam că absolut orice meci, orice punct e important pentru fiecare dintre echipe. Poate mai puțin pentru UTA, care, din punctul meu de vedere, a rămas cu un avantaj important și nu are o presiune mare sau cel puțin nu la nivelul celei pe care o resimțim noi, restul. Am mai spus-o, cred că arădenii cu greu mai pot pierde locul 1, așa că celorlalte echipe nu le rămâne decât să se lupte pentru locurile 2 sau 3. Sigur, o victorie la Arad ar fi foarte mare pentru noi și vom face tot ce depinde de noi să o obținem, dar niciun punct nu ar fi de neglijat. Cu un egal joi rămânem și noi în luptă, dar asta bineînțeles și în funcție de restul rezultatelor. Să nu uităm că mai avem alte două partide acasă și, teoretic, ar trebui să avem un mic avantaj. Chiar dacă nu am avut ocazia să văd un meci al UTA-ei în această vară, cunosc foarte bine posibilitățile echipei și ale antrenorului său, Laszlo Balint. Cred că jocul de atac e cel mai mare atuu al echipei din Arad, au jucători foarte importanți care au marcat constant și au adus multe puncte. Și nu mă refer doar la cei treio atacanți (n.a. Buhăcianu, Rus, Ioniță),ci și la cei care atacă din bandă, Ursu, Bustea sau Oroian, plus Moise, care vine și el cu multe realizări din zona centrală. E clar că nu ne permitem greșeli, altfel e greu să plecăm cu ceva de la Arad. La rândul nostru, avem și noi destui fotbaliști care pot face diferența, însă toată echipa trebuie să funcționeze la parametri ridicați pentru un rezultat pozitiv”, ne-a declarat Erik Lincar, antrenorul teleormănenilor, la începutul acestei săptămâni.

În toamnă, liderul remizase (1-1) la Turnu Măgurele, dar atunci echipa adversă era condusă de pe margine de Florin Bratu, care avea să demis după doar câteva runde. „Au intervenit acele probleme interne la ei după plecarea lui Eric care, cred eu, a destabilizat un pic liniștea la club. Sunt convins că revenirea lui Eric a adus acea stabilitate de care aveau nevoie și exprimarea este acum la un nivel destul de înalt, ceea ce le și permite să spere într-o eventuală promovare. Făcând comparație între ce s-ar fi întâmplat în ceea ce privește analiza adversarului legat de amânarea meciului nostru cu Petrolul și Turris, într-adevăr putem spune că avem un mic avantaj. Am văzut prima etapă pe care a jucat-o Turissul săptămâna trecută și este clar că avem anumite repere. În ceea ce privește strict analiza adversarului, nu s-au schimbat foarte multe la Turris. Să ne gândim că la începutul sezonului sub comanda lui Erik Lincar au început foarte bine, au obținut rezultate bune, ce i-au transformat chiar în lideri în câteva etape”, a menționat Laszlo Balint.

Vorbind mai aprofundat de Turris, antrenorul „roș-albilor” a insistat pe figura lui Erik Lincar, dar și pe câteva dintre individualitățile adversarului de mâine. „Vom avea în față o echipă solidă, condusă de un antrenor competent, cu care chiar sunt prieten cu care am ținut legătura în ultima perioadă. Trebuie să ne gândim că îl au în componența pe Voinea, golgheterul campionatului, pe care au și plătit o sumă de transfer, ceea ce la Liga 2-a nu prea întâlnește. Dar, să nu-l uităm nici pe Voicu, care, dacă vă aduceți aminte acum un an jumate – doi a fost și el acolo, golgheterul ligii a doua. Apoi, putem să îi amintim aici pe Cioinac, pe Silviu Pană, chiar și pe Haită, un fotbalist sub vârsta extrem de interesant pentru nivelul ligii a doua. Deci au atât individualități cât și un joc colectiv destul de bine închegat, bine organizat pe ambele momente ale jocului. Inclusiv la fazele fixe sunt foarte periculoși, dar asta nu înseamnă că ne temem de ei. Îi respectăm, suntem foarte nerăbdători să ne întâlnim cu ei pe teren și să vedem cum putem noi să ne impunem jocul. Pentru că, dacă vrem să obținem cele trei puncte, va trebui să ne impunem jocul și să iasă la iveală identitatea pe care am câștigat o de-a lungul acestui sezon în ceea ce privește exprimarea pe teren și până la urmă și punctele la sfârșitul celor 90 de minute, a mai punctat Balint.



Dacă echipa din Turnu Măgurele are o singură absență, pe Bogdan Matei, UTA nu se poate folosi pe doi dintre fundașii săi laterali. Bogdan Stancu a recidivat și nu va juca deloc în acest play-off, iar: „Tomozei, din fericire, din punct de vedere medical este în regulă. Urmează un program separat de echipă, încearcă să recupereze acest ecart pe care îl are din punct de vedere fizic față de restul grupului. În rest, toată lumea este aptă, toată lumea este pregătită și pentru mine este destul de dificil să alcătuiesc primul 18 chiar, iar primul unsprezece cu atât mai mult, pentru că absolut toți băieții au fost extrem de implicați în această perioadă. Sper să fiu inspirat să aleg cea mai bună formulă de joc și – bineînțeles – și pe cei care vor veni de pe bancă, pentru că, nu-i așa ,avem aceste 5 schimbări în această perioadă și cei care vin de pe bancă trebuie să vină categoric cu un plus din toate punctele de vedere. Sigur, câteodată, fac alegeri și în funcție de particularitățile adversarului, iar Turris are jucători importanți pentru acest nivel, jucători cu experiență, jucători cu mulți ani petrecuți la echipe bune de eșalon secund. Așadar, trebuie să fim puși în gardă, trebuie să tratăm foarte serios fiecare moment al jocului, trebuie să gestionăm momentele psihologice ale ale jocului pentru că cel puțin la acest turneu play-off cu siguranță că vor fi momente psihologice pe care dacă le gestionăm bine putem să atragem și rezultatul de partea noastră”, a mai subliniat Balint.

Disputa UTA – Turris se joacă fără spectatori, dar va putea fi urmărită pe micile ecrane, Digi Sport1, TelekomSport și Look TV, începând cu ora 17,30.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Rumpoulakou – Oroian, Moise, Isac, Ursu – C. Rus, Buhăcianu.

Turris: Duțu – Călințaru, Ispas, Ct. Pîrvulescu, Mitrea – Cioinac – Haită, Sil. Pană, Serediuc – Ad. Voicu, Alb. Voinea.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraş – Braşov) – Dragoş Mihai Iliescu (Craiova – Dolj), Alexandru Vodă (Alba Iulia – Alba), Rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova – Dolj)

Observatori FRF: Monea Dan (Aiud – Alba), Radu Bîtea (Oradea – Bihor)

5 comentarii

  1. Meci greu dar UTA. trebuie sa castige si va castiga !!! HAI BAIETII, FITI LEI PE TEREN !!! FORTA UTA UTA UTA , V I C T O R I E !!!

    0
    0
  2. Sigur veti fi inspirat in alegerea echipei, sunteti un adevarat profesionist si aveti si vorbele la dumneavoastra.
    Ramane asa cum spun de luni bune( daca imi permite grandomanul logoreic): #promovaredepelocul1

    0
    0
  3. … cel mai important lucru la UTA este faptul că va avea un viitor absolut .felicitări conducerii pentru implicare și pentru că a reușit cooptarea în familia UTA celor de la EFBET…..sper într-un 3-1 cu Turisul(dar va fi exagerat de greu să cistige UTA,nu are meciuri în picioare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button